08/12/2016

«Χάθηκαν» 13.000 αιτούντες άσυλο από δομές φιλοξενίας σε Ελλάδα

Περί τους 13.000 ανθρώπους, οι οποίοι εγγράφηκαν σε καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, δεν μπορούν να εντοπιστούν και μπορεί να έχουν «ξεγλιστρήσει» προς τη Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανέφερε η Wall Street Journal. H δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας, Νεκταρία Σταμούλη, επεσήμανε πως τα στοιχεία...
Περί τους 13.000 ανθρώπους, οι οποίοι εγγράφηκαν σε καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, δεν μπορούν να εντοπιστούν και μπορεί να έχουν «ξεγλιστρήσει» προς τη Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανέφερε η Wall Street Journal.

H δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας, Νεκταρία Σταμούλη, επεσήμανε πως τα στοιχεία, έγιναν γνωστά στη Wall Street Journal αφού οι αξιωματούχοι ολοκλήρωσαν έναν έλεγχο στα σύνορα της Ευρώπης στο Αιγαίο και καταδεικνύεται πως η Ελλάδα δεν είναι το όριο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που η ΕΕ θα ήθελε.

Με την κατάσταση στην Ελλάδα ρευστή, συμπεριλαμβανομένων τεταμένων συνθηκών διαβίωσης στους υπερπλήρεις καταυλισμούς- η μεταναστευτική πίεση στην Ευρώπη μπορεί να κλιμακωθεί εκ νέου, είπε ο Wolf Piccoli, αναλυτής στη συμβουλευτική εταιρεία για πολιτικούς κινδύνους, Teneo Intelligence.

Από τον Μάρτιο, η Ευρώπη, εργάζεται σε μία διπλή στρατηγική για να περιορίσει τη μαζική μετανάστευση: Κλειστά σύνορα βόρεια της Ελλάδας στα Βαλκάνια και επιστροφή ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα πίσω στην Τουρκία. Ελληνικά νησιά έχουν καταστεί ωστόσο «κλειστά μαντριά» για πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Ελλάδα αναφέρει πως σχεδόν 63.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε καταυλισμούς και περιμένουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης και προώθησης ανά τη χώρα. Μη Ελληνες αξιωματούχοι ειδικοί για τη μετανάστευση, επισημαίνουν πως είναι γνωστό που βρίσκονται περί τους 50.000.

Οι άλλοι «δεν έχουν παρακολουθηθεί για μήνες» δήλωσε ένας αξιωματούχος, ο οποίος έλαβε μέρος στον έλεγχο. Μπορεί να έχουν περάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα, ή στα Βαλκάνια, ή να είναι στην Βόρεια Ευρώπη, πρόσθεσε.
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.