Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Ιανουαρίου 2017 16:46

Τα 5 στοιχεία που δεν πρέπει να αναρτούμε στο Facebook!

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F65bcc0aeae5455dfb9b5cd302b755775 XL

Οι Αρχές ασφαλείας προτρέπουν τους πολίτες τους να μην δημοσιοποιούν τα πέντε πιο κάτω στοιχεία – πληροφορίες. Μέσω διαδικτύου είναι πολύ πιθανόν, αν δεν γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες, να πέσουμε θύματα επιτήδειων. Γι αυτό το λόγο οι Αρχές προειδοποιούν και κατηγοριοποιούν ποια πέντε στοιχεία δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Facebook:

Οι Αρχές ασφαλείας προτρέπουν τους πολίτες τους να μην δημοσιοποιούν τα πέντε πιο κάτω στοιχεία – πληροφορίες. Μέσω διαδικτύου είναι πολύ πιθανόν, αν δεν γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες, να πέσουμε θύματα επιτήδειων. Γι αυτό το λόγο οι Αρχές προειδοποιούν και κατηγοριοποιούν ποια πέντε στοιχεία δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Facebook:

1Ημερομηνία Γέννησης
Είναι προφανές ότι ο κάθε ένας χαίρεται όταν βλέπει τον «τοίχο» του στο Facebook να γεμίζει από ευχές γενεθλίων.
Αλλά την ίδια χαρά αισθάνονται και διάφοροι επιτήδειοι. Γιατί; Διότι η Ημερομηνία Γέννησής σας μαζί με το Ονοματεπώνυμό σας και μαζί με μια Φωτογραφία σας στο προφίλ, είναι αρκετά για να γίνει πλαστογράφηση Δελτίου Ταυτότητας, Άδειας Οδηγού και ακόμη Διαβατηρίου. Συνεπώς… Happy Birthday; Ή μήπως όχι.

2Οικογενειακή Κατάσταση
Η λέξη «Single» από μόνη της λειτουργεί ως «πόλος έλξης» για τους εγκληματίες. Όταν μάλιστα αλλάζετε την «Οικογενειακή σας Κατάσταση» από «Παντρεμένος/η» σε «Ελεύθερο/η», αυτομάτως όσοι παρακολουθούν το προφίλ σας έχοντας άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι είστε σε «ευάλωτη θέση» και κυρίως ότι πλέον «είστε μόνη στο σπίτι».

3.«Πού βρίσκομαι»
Το να δημοσιοποιείτε την κάθε σας κίνηση, και το που βρίσκεστε ή με το να «ανεβάζετε» φωτογραφίες από τις διακοπές όπου βρίσκεστε δίδοντας παράλληλα πληροφορίες για τον χρόνο επιστροφή σας είναι ό,τι καλύτερο για τους εγκληματίες. Εσείς μαζεύετε like και αυτοί χρήσιμες πληροφορίες.
«Μόνος/η στο σπίτι»

4Το να «ποστάρετε» στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «είστε μόνος/η στο σπίτι»,είναι από τα χειρότερα λάθη. Συνήθως αυτό συμβαίνει με τις νεαρότερες ηλικίες αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει και για τους ενήλικες.

5Φωτογραφίες των παιδιών σας
Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να πράξει κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Διαβάστε τους 3 κινδύνους, οι οποίοι βάσει στοιχείων είναι οι πιθανότεροι να συμβούν:

Αρχικώς η συλλογή πληροφοριών για τα παιδιά σας. Εταιρείες εξειδικεύονται στο «φακέλωμα», όπου δηλαδή συλλέγουν την κάθε πληροφορία που ανεβαίνει στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα, όσο και εάν σας φαίνεται παράξενο, στο μέλλον, για το παιδί σας να διατηρούν ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο από την ημέρα γέννησης του με φωτογραφίες, στοιχεία και άλλο υλικό.

Επιπλέον, κάθε φωτογραφία παιδιού στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο είναι υποψήφια για εκμετάλλευση από κυκλώματα παιδεραστίαςΠαράλληλα, κάθε φωτογραφία παιδιού που ανεβαίνει είναι υποψήφια να υποστεί τεχνική επεξεργασία με ειδικά προγράμματα ώστε το παιδί να εμφανίζεται γυμνό σε παράνομες ιστοσελίδες παιδεραστίας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...