Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
14 Φεβρουαρίου 2017 16:36

Oracle Hellas: Το παρόν και το μέλλον της ασφάλειας στο cloud

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F87a7ff7a4a8fb0e9da560f1cfab2bbd7 XL

Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, τονίζει στη «Ναυτεμπορική» ο Αντώνης Μονοκρούσος, Country Leader Oracle Ελλάς, Cluster Leader GCMM. Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει πολύ πιο αποφασιστικά στο πολύ αξιόλογο και αποδεδειγμένα διεθνούς βεληνεκούς ανθρώπινο δυναμικό της και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότηταςΔεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, τονίζει στη «Ναυτεμπορική» ο Αντώνης Μονοκρούσος, Country Leader Oracle Ελλάς, Cluster Leader GCMM. Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει πολύ πιο αποφασιστικά στο πολύ αξιόλογο και αποδεδειγμένα διεθνούς βεληνεκούς ανθρώπινο δυναμικό της και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Μονοκρούσο οι συνθήκες απαιτούν προσαρμοστικότητα από τα στελέχη και επιθετική προσέλκυση επενδύσεων σε υψηλή τεχνολογία ώστε να βρίσκουν δουλειά υψηλών προδιαγραφών οι Έλληνες μηχανικοί και να μη χρειάζεται να μεταναστεύουν. Στόχος η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

Η αμερικανική πολυεθνική δραστηριοποιείται εδώ και 27 χρόνια στην ελληνική αγορά και κατέχει εξαιρετικό μερίδιο αγοράς και σε οριζόντιες και σε εξειδικευμένες κατηγορίες επιχειρηματικού λογισμικού και εφαρμογών. Πριν από μερικούς μήνες, και μετά τη δημιουργία του Cloud Development Hub, προχώρησε σε μία ακόμη επένδυση, στην εγκατάσταση διεθνούς Oracle Enterprise Security Consulting Competence Centre, με έδρα την Αθήνα, το οποίο καλύπτει το σχεδιασμό αρχιτεκτονικής και την υλοποίηση έργων ασφαλείας με λύσεις Oracle για επιχειρήσεις και οργανισμούς σε Μέση Ανατολή, Σαουδική Αραβία, ΒΑφρική, Βαλκάνια, Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Το κέντρο απασχολεί ήδη περισσότερους από 15 συμβούλους ενώ μέχρι τα τέλη της άνοιξης ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% είναι γυναίκες, στοιχείο που αποδεικνύει την πεποίθηση και την προσπάθεια της εταιρείας να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών στην πληροφορική. «Το μήνυμα που δίνει η Oracle Ελλάς για άλλη μια φορά είναι ότι οι Έλληνες μηχανικοί και επαγγελματίες είμαστε απόλυτα ικανοί να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας σε διεθνές επίπεδο, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από τη συγκεκριμένη επένδυση στο σημαντικό και απόλυτης προτεραιότητας τομέα της ασφάλειας των συστημάτων και δεδομένων», τονίζει ο κ. Μονοκρούσος.

Ανάπτυξη και αγορά

Και συμπληρώνει λέγοντας πως η αγορά πληροφορικής εξακολουθεί να παρουσιάζει αρνητική ανεργία με εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις να μένουν ακάλυπτες διεθνώς λόγω της έλλειψης των κατάλληλων δεξιοτήτων, παρά τις προσπάθειες που γίνονται τόσο από τον κλάδο όσο και από δημόσιους και μη κερδοσκοπικούς φορείς να ενισχυθούν οι δεξιότητες και να αυξηθεί η ταχύτητα με την οποία προσαρμόζεται η εκπαίδευση στις ανάγκες της αγοράς. Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία στον κλάδο είναι η εγρήγορση, η ευελιξία, η διάθεση για συνεχείς αλλαγές, η μελέτη και η προσαρμοστικότητα. Ανεξαρτήτως ειδικότητας, κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει.

Η συνεχής εξέλιξη των αναγκαίων δεξιοτήτων, η προσαρμοστικότητα στην ταχεία αλλαγή των δεδομένων στις τεχνολογίες, η ανάπτυξη νέων αγορών απαιτούν στελέχη που να είναι ανοιχτά στις προκλήσεις και έτοιμα να προσαρμοστούν. Σύμφωνα με τον κ. Μονοκρούσο, «σε εθνικό επίπεδο απαιτείται συντονισμός με εστίαση στην παραγωγή και τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου και σύγχρονου, σε κάθε χρονική στιγμή, ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της τεχνολογίας. Απαιτείται επιθετική προσέλκυση επενδύσεων σε τεχνολογία, ώστε να βρίσκουν δουλειά υψηλών προδιαγραφών οι Έλληνες μηχανικοί στελεχώνοντας ελληνικές εταιρείες με εξωστρεφή χαρακτήρα και να μη χρειάζεται να μεταναστεύουν.

Επιπλέον, απαιτείται συστηματική και με σχεδιασμό ανάπτυξη δεξιοτήτων, ήδη από το σχολείο, και ενίσχυση του πνεύματος επιχειρηματικότητας και έρευνας για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, με ταυτόχρονη διευκόλυνση των διαδικασιών για τη δημιουργία νεοφυών εταιρειών».

Τάσεις

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι η κυρίαρχη τάση-ομπρέλα που περιλαμβάνει τις τεχνολογίες Cloud, Μobile, Internet of Things, Big Data και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η διαδικασία αυτή επηρεάζει όλους τους κλάδους, ορισμένους δε, πολύ περισσότερο από άλλους.

Το cloud είναι το παρόν και το μέλλον και αυτό είναι σαφές από τις έρευνες που αφορούν στην υιοθέτηση των σχετικών τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις παγκοσμίως. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, ευελιξία, υποδομές στην αιχμή της τεχνολογίας, σημαντικά ταχύτερη ανάπτυξη και λειτουργία νέων εφαρμογών καθώς και υψηλότερη ασφάλεια συστημάτων και δεδομένων σε σχέση με αυτή που οι ίδιες οι επιχειρήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν. Επιπλέον, η ανάγκη για καλύτερη γνώση των αναγκών των πελατών οδηγεί στις λύσεις ανάλυσης και αξιοποίησης Big Data.

Πηγή Ναυτεμπορική

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...