Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Μαΐου 2017 13:38

Στρατό» 13.000 hackers δημιουργεί η Τουρκία

d6aff89a658ad883181587a620c01a29 XL d186f3ff

.«Στρατό» που θα αποτελείται από 13.000 χάκερς ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει η Τουρκία προκειμένου όπως λέει να «αντιμετωπίζει επιθέσεις τύπου ransomware» όπως αυτή που εκδηλώθηκε πρόσφατα με τον ιό WannaCry. Την ανακοίνωση έκανε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών Ahmet Arslan λέγοντας ότι το σώμα αυτό θα αποτελείται από 13.000 «λευκούς χάκερ» για να…«Στρατό» που θα αποτελείται από 13.000 χάκερς ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει η Τουρκία προκειμένου όπως λέει να «αντιμετωπίζει επιθέσεις τύπου ransomware» όπως αυτή που εκδηλώθηκε πρόσφατα με τον ιό WannaCry.

Την ανακοίνωση έκανε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών Ahmet Arslan λέγοντας ότι το σώμα αυτό θα αποτελείται από 13.000 «λευκούς χάκερ» για να αντιμετωπίζουν μαζικές επιθέσεις στο κυβερνοδίκτυο της Τουρκίας.

«Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι μια μεγάλη απειλή, έτσι και εμείς ενισχύουμε την ασφάλειά μας. Περίπου 13.000 «λευκοί χάκερς» πρόκειται να προσληφθούν στο Δημόσιο δημιοργώντας ένα κυβερνοστρατό ο οποίος θα χωρίζεται σε πέντε ομάδες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός στην εφημερίδα Hurriyet.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η χώρα του κατόρθωσε να μην πληγεί από την πρόσφατη μεγάλη επίθεση χάρη σε οδηγίες που στάλθηκαν σε κυβερνητικούς οργανισμούς και υπουργεία.

Το θέμα της δημιουργίας του τουρκικού «στρατού» απ χάκερς είναι πολύ σημαντικό για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας και είναι άγνωστο κατά πόσο το ΥΠΕΘΑ και άλλοι οργανισμοί έχουν πάρει τα αναγκαία μέτρα. Μπορεί η τουρκική πλευρά να λέει ότι ο «στρατός» αυτός πρόκειται απλά να προφυλάξει τα τουρκικό δίκτυο η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Μόλις στις 2 Μαΐου μια ομάδα Τούρκων χάκερ –πιθανότατα από αυτούς που θα προσλάβει η τουρκική κυβέρνηση- έριξαν την ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με αποτέλεσμα αυτή να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η σελίδα «έπεσε» λόγω της κυβερνοεπίθεσης, με αποτέλεσμα όποιος χρήστης επιχειρούσε να την επισκεφτεί, έβλεπε μια εικόνα ενός αετού με την αναγραφή «Turkey Security, Hacked By DexmoD», καθώς κι ένα κείμενο γραμμένο στην τουρκική γλώσσα.

Φυσικά αυτή ήταν μια μόνο επίδειξη ισχύος των τουρκικών δυνατοτήτων. Στην πραγματικότητα οι επιχειρήσεις κυβερνοκλοπής και σαμποτάζ γίνονται αθόρυβα χωρίς να αφήνουν «ίχνη».

Τούρκοι ειδικοί σε θέματα κυβερνοσφάλειας δήλωσαν στο Sputnik πως αν και η πρωτοβουλία του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών είναι σημαντική η ευθύνη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο πέφτει στους ώμους των οργανισμών και των χρηστών.

Ο Selim Yuksel, πρόεδρος του κυβερνητικού συμβουλίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο ανέφερε σχετικά:

«Πριν από λίγους μήνες ομάδες χάκερ κατάφεραν να βρουν ένα όπλο της NSA και να το χρησιμοποιήσουν εναντίον ιδρυμάτων και οργανισμών. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα η άμυνα των οργανισμών αυτών προήλθε από τις κινήσεις των στελεχών τους και όχι από ένα κεντρικό οργανισμό. Εμείς θεωρούμε πως ο κυβερνοστρατός που ανακοινώθηκε από τον υπουργό σε λίγο καιρό από τώρα δε θα στελεχώνεται από 13.000 άτομα αλλά από 130.000» είπε ο Yuksel.

Πηγή: pronews.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...