Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
20 Ιουνίου 2017 14:16

Τρία κράτη ενισχύουν την θαλάσσια ασφάλεια στον Ειρηνικό

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fa73b47188fd5a6216b7e39affc896d0b XL

Ινδονησία, Φιλιππίνες και Μαλαισία ενισχύουν την ασφάλεια στον Ειρηνικό. Πολεμικά πλοία από την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και τη Μαλαισία πραγματοποίησαν ελιγμούς τη Δευτέρα κοντά σε μια ναυτική βάση στο βόρειο Μπόρνεο σηματοδοτώντας την έναρξη συντονισμένων περιπολιών για την ενίσχυση της ασφάλειας στις θαλάσσιες περιοχές που μαστίζονται από τις εξεγέρσεις και τις ληστρικές επιδρομέςΙνδονησία, Φιλιππίνες και Μαλαισία ενισχύουν την ασφάλεια στον Ειρηνικό

Πολεμικά πλοία από την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και τη Μαλαισία πραγματοποίησαν ελιγμούς τη Δευτέρα κοντά σε μια ναυτική βάση στο βόρειο Μπόρνεο σηματοδοτώντας την έναρξη συντονισμένων περιπολιών για την ενίσχυση της ασφάλειας στις θαλάσσιες περιοχές που μαστίζονται από τις εξεγέρσεις και τις ληστρικές επιδρομές.

Ελικόπτερα και αεροσκάφη επιτήρησης πραγματοποίησαν υπερπτήσεις, καθώς υπουργοί και στρατιωτικοί αρχηγοί από τα συνεργαζόμενα κράτη συμμετείχαν σε τελετές για την έναρξη των περιπολιών, την ώρα που η περιφερειακή ασφάλεια μεταμορφώνεται σε επείγουσα ανάγκη, αφότου ισλαμιστές μαχητές κατέλαβαν μια πόλη στις νότιες Φιλιππίνες.

Ο στρατός των Φιλιππίνων δήλωσε ότι ορισμένοι από τους ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι απαρτίζονται από τοπικές ομάδες ανταρτών που έχουν δηλώσει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος αλλά και ορισμένους ξένους μαχητές, ενδέχεται να έχουν ανακατευτεί με τους εκτοπισμένους με σκοπό να διαφύγουν κατά τη διάρκεια της μάχης για την πόλη Μαράουι, η οποία μαίνεται για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες.

«Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή ως προς τους 500 έως 600 τρομοκράτες που έχουν καταφύγει εκεί, 257 από τους οποίους έχουν ήδη σκοτωθεί, ενώ οι υπόλοιποι, με βάση τις πληροφορίες που παίρνουμε, έχουν ενσωματωθεί με τους πρόσφυγες προκειμένου να διαφύγουν», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ινδονησιακού στρατού, Gatot Nurmantyo.

Η εντυπωσιακή κατάρρευση της ασφάλειας στις νότιες Φιλιππίνες έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στις γειτονικές χώρες, όπως η Ινδονησία και η Μαλαισία.

Η Ινδονησία έχει διαθέσει τρία μαχητικά Sukhoi για να συνδράμει στην ενίσχυση της ασφάλειας σε περίπτωση που οι μαχητές προσπαθήσουν να διαφύγουν προς τα νότια προς το έδαφός της, δήλωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής βάσης Tarakan, συνταγματάρχης Didik Krisyanto στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara το Σαββατοκύριακο.

Η Ινδονησία, εγκαινίασε επίσης ένα κέντρο ναυτικής διοίκησης στη ναυτική βάση του Tarakan, μια πόλη στην επαρχία του Βόρειου Καλιμαντάν στο νησί Μπόρνεο, παρουσία υπουργών Άμυνας και αρχηγών στρατού από τις τρεις χώρες.

Ναυτικά κέντρα διοίκησης για τον συντονισμό των περιπολιών και την ανταλλαγή πληροφοριών θα δημιουργηθούν επίσης στο Ταβάου της Μαλαισίας και στο Μπονγκάο των Φιλιππίνων.

«Αποσκοπούμε αυτά τα κέντρα ελέγχου να λειτουργούν ως ένα τρίγωνο, όπως ένας ιστός αράχνης, όπου τα πάντα θα παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο στρατιωτικός επικεφαλής Nurmantyo.

«Η διατήρηση της θαλάσσιας ασφάλειας είναι καθήκον των χωρών της ASEAN και όχι άλλων χωρών», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας, Ryamizard Ryacudu, αναφερόμενος στον Σύνδεσμο των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Η Σιγκαπούρη και το Μπρουνέι παρακολούθησαν επίσης την έναρξη περιπολιών υπό το καθεστώς του παρατηρητή.

Να σημειωθεί ότι οι ινδονησιακές ναυτικές αρχές ζήτησαν επίσης από τους τοπικούς πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων των αλιέων, σε παραμεθόριες περιοχές κοντά στις Φιλιππίνες να αναφέρουν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Πηγές: New York Times, Reuters

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...