Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
20 Ιουλίου 2017 14:36

Κομοτηναίος επιχειρηματίας διαπρέπει με την Samurai Security

da0a8d8333a19699dcdaf9622197af58 XL deaeac6d

Ο Κομοτηναίος επιχειρηματίας, ιδρυτής των εταιριών Samurai Security μιλά για την επιλογή του να «επενδύσει» στην περιοχή και το δυναμικό της. Το πρώτο γραφείο στην Ελλάδα, μίας εταιρείας που ξεκίνησε την λειτουργία της το 1997 στην Γερμανία και πλέον διατηρεί γραφεία στη Γερμανία, το Λονδίνο, την Ελλάδα και την Ιαπωνία παρέχοντας υψηλής ποιότητας εξειδικευμένες υπηρεσίες.Ο Κομοτηναίος επιχειρηματίας, ιδρυτής των εταιριών Samurai Security μιλά για την επιλογή του να «επενδύσει» στην περιοχή και το δυναμικό της

Το πρώτο γραφείο στην Ελλάδα, μίας εταιρείας που ξεκίνησε την λειτουργία της το 1997 στην Γερμανία και πλέον διατηρεί γραφεία στη Γερμανία, το Λονδίνο, την Ελλάδα και την Ιαπωνία παρέχοντας υψηλής ποιότητας εξειδικευμένες υπηρεσίες φύλαξης και ασφάλειας, βασισμένες σε διεθνή πρότυπα και πρακτικές.

Πίσω από την επιλογή της Κομοτηνής ως την πρώτη έδρα της εταιρείας στην Ελλάδα, κρύβεται ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ο κ. Ισμαήλ Ουλκού ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την περιοχή μας και «φέρει» μαζί του μία άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία επιτυχίας.

Ο κ. Ισμαήλ Ουλκού γεννήθηκε το 1975 στην πόλη Erbach της Γερμανίας, όπου και είχαν μετακομίσει μόλις το 1971 οι γονείς του από την Κομοτηνή, προς αναζήτηση εργασίας για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους. Πρόκειται για το μεγάλο «μεταναστευτικό κύμα» που σημειώθηκε στην δεκαετία 1961-1971 από την χώρα μας κυρίως προς την Δυτική Γερμανία, με περισσότερους από 892.175 ανθρώπους, 90% των οποίων από την ελληνική επαρχία, ως εργατικό δυναμικό.  Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα του – παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος για μία γυναίκα – εργάστηκαν σκληρά σε ένα εργοστάσιο παραγωγής λάστιχων αυτοκινήτων, έχοντας πλέον να θρέψουν τον κ. Ουλκού, αλλά και τα δύο αδέρφια του.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του ίδιου, δεν ήταν τυχαία επιλογή. Ασχολήθηκε από τα έξι του χρόνια με το καράτε, στο οποίο είχε μία πολύ καλή πορεία η οποία τον οδήγησε στην Εθνική Ομάδα Καράτε της Γερμανίας, στα 15 του χρόνια μέλος της οποίας παρέμεινε έως και τα 19, εκπροσωπώντας τη χώρα σε διεθνής διοργανώσεις. Από τα 19 έως τα 27 εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή αλλά και την Τουρκική Ομοσπονδία Καράτε, ενώ στην συνέχεια ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα καράτε αλλά και υπηρεσιών ασφαλείας (Security) σε μισθοφόρους.

Η ιδέα που «γέννησε» την “Samurai Security”  ήρθε ως αποτέλεσμα  της ανάγκης που διαπίστωσε ότι υπήρχε για υπηρεσίες φύλαξης  σε διάφορες εκδηλώσεις που λάμβαναν χώρα στην πόλη που κατοικούσε, για την κάλυψη της οποίας τότε «επιστρατεύονταν» μαθητές των τεσσάρων σχολών καράτε που υπήρχαν. 

Η πίστη στις αρχές μας, το μυστικό της επιτυχίας μας» 

Έτσι η ιδέα μετουσιώθηκε σε πράξη, με την “Samurai Security” να κάνει τα πρώτα της βήματα στις 7 Ιουλίου του 2007 στη Γερμανία, για να φτάσει σήμερα με αργά πλην όμως σταθερά βήματα σε πέντε συνολικά καταστήματα το κεντρικό εκ των οποίων βρίσκεται στο Bad König της Γερμανίας και τα υπόλοιπα στο Λονδίνο στο Τόκιο και το μοναδικό έως σήμερα υποκατάστημα στην Ελλάδα, αυτό της Κομοτηνής, στα οποία εργάζονται 678 άτομα.

«Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο ως εταιρία» δήλωσε ο ίδιος στον «ΠτΘ» αποδίδοντας την επιτυχία της στη συνεχή προσπάθεια και την αγάπη που επιδεικνύουν γι’ αυτό που κάνουν.

«Το σύνθημα μας είναι η πίστη στις αρχές μας» τόνισε για να επισημάνει πως «πάντα ως εταιρία προσπαθούμε να μείνουμε πιστοί στα λόγια μας και να κάνουμε πραγματικότητα ό,τι υποσχόμαστε. Με συνεχή εκπαίδευση προσπαθούμε να είμαστε οι καλύτεροι στον τομέα μας». Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, « τα χρήματα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητά μας. Προσπαθούμε πάντα να αναδεικνύουμε την ποιότητα στη δουλειά μας και να εξελισσόμαστε, κυνηγώντας πάντα το καινούργιο και το καλό, εξ ου και υπάρχει αυτή η ανοδική πορεία». 

Επόμενος στόχος του ίδιου και των συνεργατών του είναι η επέκταση της “Samurai Security” σε όλη την Ελλάδα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και τα νησιά όπως τόνισε.

« Θέλω να αναπτύξω την εταιρία και στην Ελλάδα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πελάτες αλλά και οι σχέσεις που έχουμε με τους συνεργάτες- υπαλλήλους μας αναπτύσσονται στη βάση αυτών των προτύπων». «Βασική μου αρχή  να είναι όλοι οι συνεργάτες μου ευχαριστημένοι ώστε να αποδίδουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κατ’ επέκταση να παραδίδουν σε όσους μας επιλέγουν το καλύτερο δυνατό  ποιοτικά αποτέλεσμα».

Πηγή paratiritis-news.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...