Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
14 Σεπτεμβρίου 2017 13:32

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενισχύει την ασφάλεια του κυβερνοχώρου ενόψει Mundial 2018

2f7a4b9c9b76421a48ad9f9fad94c732 XL e583d914

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FA) αναμένεται να αυστηροποιήσει τα μέτρα ασφάλειας του κυβερνοχώρου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι μια περιβόητη ομάδα hacking μπορεί να επιχειρήσει να κλέψει ευαίσθητες πληροφορίες όπως τα τακτικά σχέδια ή τα προσωπικά μηνύματα των παικτώνΣύμφωνα με πληροφορίες, η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FA) αναμένεται να αυστηροποιήσει τα μέτρα ασφάλειας του κυβερνοχώρου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι μια περιβόητη ομάδα hacking μπορεί να επιχειρήσει να κλέψει ευαίσθητες πληροφορίες όπως τα τακτικά σχέδια ή τα προσωπικά μηνύματα των παικτών.

Οι συγκεκριμένοι φόβοι προκλήθηκαν εξαιτίας των παράνομων δραστηριοτήτων της ομάδας hacking “Fancy Bear”, μια καλά τεκμηριωμένη ομάδα πειρατείας με εικαζόμενες συνδέσεις με τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κρεμλίνου.

Η FA θα παράσχει τώρα τη δική της προστατευμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα εξηγήσει στους παίκτες της ομάδας της Αγγλίας τους κινδύνους της υπεραλίευσης στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι οι συνδέσεις WiFi σε ξενοδοχεία, καφετέριες και αεροδρόμια μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν από τους χάκερ για να κλέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Το BBC ανέφερε ότι η FA εξακολουθεί να εκπαιδεύεται σε πιθανές βάσεις κατάρτισης, και έχει δεσμευθεί ότι όλος ο εξοπλισμός πληροφορικής θα έχει ισχυρές “αντι-πειρατικές” προστασίες.

Η FIFA , το διεθνές αθλητικό σωματείο, επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι η FA είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες της πως μπορεί να γίνει στόχος αυτό των χάκερς.

“Η FIFA έχει ενημερώσει την FA σε αυτό το πλαίσιο ότι η Fifa παραμένει προσηλωμένη στην πρόληψη των επιθέσεων ασφαλείας γενικότερα”, ανέφερε λεπτομερώς σε απάντησή της.

“Σε σχέση με την επίθεση Fancy Bears ειδικότερα, αυτή τη στιγμή διερευνάται διεξοδικά για να διαπιστωθεί εάν η υποδομή της Fifa παρουσιάζει ευπάθειες και αν υπάρχουν τρωτά σημεία.

“Για το σκοπό της ασφάλειας των υπολογιστών εν γένει, η Fifa στηρίζεται σε συμβουλές εμπειρογνωμόνων από τρίτους και για το λόγο αυτό η Fifa δεν μπορεί και δεν παρέχει συμβουλές ασφάλειας σε υπολογιστές σε τρίτους”.

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, οι hackers Fancy Bear δημοσίευσαν υποτιθέμενους ιατρικούς φακέλους 25 ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών (TUEs με την άδεια της ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Η διαρροή – η οποία ήταν παρόμοια με προηγούμενες αποκαλύψεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (Wada) – περιλάμβανε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον κ. Jenny Kennedy, επικεφαλής της ακεραιότητας της FA, αναφέροντας περιπτώσεις αντιντόπινγκ.

Η FA την εποχή εκείνη δήλωσε ότι ήταν “απογοητευμένη” με τα στοιχεία για τις συνεχιζόμενες υποθέσεις ντόπινγκ που είχαν κυκλοφορήσει.

“Δεν είναι σωστό να δημοσιεύουμε πληροφορίες σχετικά με τις προσωπικές ιατρικές παθήσεις ή τα φάρμακα που παίρνουν οι αθλητές μας και θα συνεργαστούμε μαζί με τους εταίρους μας για να διαπιστώσουμε την έκταση αυτού του θέματος”, υποστήριξε.

Οι ειδικοί της Cybersecurity πιστεύουν ότι η Fancy Bear διαρρέει πληροφορίες σε αντίποινα για την απαγόρευση της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το περασμένο έτος, αφού οι αθλητές του ήταν συνδεδεμένοι με ένα καθεστώς φαρμακοδιέγερσης που φέρεται να υποστηρίζεται από το κράτος. Κατά το παρελθόν υπήρξαν ξανά παρόμοιες στοχοθετημένες πολιτικές ενάντια σε αυτό το φαινόμενο.

Ο Ross Rustici , ερευνητής της Cybereason στο παρελθόν , δήλωσε ότι ο πιθανός λόγος για τις συγκεκριμένες διαρροές ήταν “να προκληθεί πανικός με το αφήγημα τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης”.

Ο Bryan Campbell, ερευνητής ασφάλειας στην πολυεθνική εταιρία τεχνολογίας Fujitsu, δήλωσε ότι τα προληπτικά βήματα που επεσήμανε η FA ήταν απλά, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικά.

“Είναι γνωστό ότι οι χάκερ μπορούν να εκμεταλλευτούν το WiFi για να κλέψουν τα δεδομένα των χρηστών και οι καταναλωτές έχουν προειδοποιηθεί επανειλημμένα ότι δεν είναι καλο να έχουν πρόσβαση σε άγνωστες πηγές WiFi . Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε αυτό το φαινόμενο είναι να λάβουμε σοβαρά προληπτικά μέτρα, και να μην τρέχουμε μετά να καλύψουμε τα νώτα μας, θεραπεύοντας τις πληγές από το χακάρισμα που έχουμε υποστεί”.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...