Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
4 Οκτωβρίου 2017 14:59

Πώς να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fde0f35b52d3302946ab2bac4ac1069ae XL

Η διατήρηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο είναι κάτι που όλοι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Για το Facebook, η εξασφάλιση της ασφάλειας των χρηστών αποτελεί την πιο σημαντική ευθύνη μας. Εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε αξιόπιστα εργαλεία για την ασφάλεια και την προστασία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας.  Παρ ‘όλα αυτά, συχνά ακούμε..Η διατήρηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο είναι κάτι που όλοι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Για το Facebook, η εξασφάλιση της ασφάλειας των χρηστών αποτελεί την πιο σημαντική ευθύνη μας. Εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε αξιόπιστα εργαλεία για την ασφάλεια και την προστασία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας.   Παρ ‘όλα αυτά, συχνά ακούμε για περιπτώσεις χρηστών που χάνουν την πρόσβαση στους προσωπικούς τους λογαριασμούς ως αποτέλεσμα hacking. Αυτό γίνεται συχνά μέσω του “phishing” – που επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν τα προσωπικά δεδομένα τους, όπως το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους στο Facebook, σε έναν ψεύτικο ιστότοπο. Οι hackers αφού αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό ενός χρήστη, μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για να επικοινωνήσουν με τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς του χρήστη και να τους εξαπατήσουν, π.χ. ζητώντας ένα γρήγορο δάνειο.   Το Facebook καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε να συμβάλει στην προστασία των λογαριασμών των χρηστών του. Χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένα και μη αυτόματα συστήματα τα οποία ενημερώνουμε συνεχώς, προκειμένου να βοηθήσουμε στον εντοπισμό καθώς και στον αποκλεισμό ύποπτης δραστηριότητας. Επιπλέον, προσφέρουμε εργαλεία ασφάλειας τα οποία οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να ισχυροποιήσουν την ασφάλεια του λογαριασμού τους.       

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων ατόμων στον λογαριασμό σας στο Facebook; Για να κάνετε τον λογαριασμό σας περισσότερο ασφαλή, μεταβείτε στην ενότητα Ασφάλεια στις Ρυθμίσεις στην ιστοσελίδα του Facebook κάνοντας κλικ στο ερωτηματικό Γρήγορη βοήθεια ή στο αναπτυσσόμενο βέλος στα δεξιά της αρχικής σελίδας του Facebook.   

Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή: 

• Προστατέψτε τον κωδικό πρόσβασης. Μην χρησιμοποιείτε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook οπουδήποτε αλλού και ποτέ μην τον μοιράζεστε με άλλους ανθρώπους. Ο κωδικός πρόσβασης που έχετε επιλέξει πρέπει να είναι δύσκολος να τον μαντέψει κάποιος. Αποφύγετε να συμπεριλαμβάνετε το όνομά σας ή συνηθισμένες φράσεις. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία ισχυρού κωδικού πρόσβασης.

 • Ποτέ μην μοιράζεστε τα στοιχεία σύνδεσης. Οι hackers ενδέχεται να δημιουργήσουν ψεύτικες ιστοσελίδες που μοιάζουν με το Facebook και να σας ζητήσουν να συνδεθείτε με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας. Ελέγχετε πάντα τη διεύθυνση URL του ιστοτόπου πριν εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσής σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πληκτρολογήστε www.facebook.com στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να φτάσετε στο Facebook. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αποφυγή του phishing.

 • Αποσυνδεθείτε από το Facebook όταν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή που μοιράζεστε με άλλους χρήστες. Εάν ξεχάσετε να αποσυνδεθείτε πριν φύγετε από τον υπολογιστή, μπορείτε να το κάνετε εξ αποστάσεως.

 • Μην δέχεστε αιτήματα φιλίας από άτομα που δεν γνωρίζετε. Οι hackers μπορούν να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς για να στέλνουν αιτήματα φιλίας. Όταν αποδέχεστε το αίτημα φιλίας ενός hacker του επιτρέπετε να αναρτήσει σχόλια στο Timeline σας, να σας επισημάνει σε αναρτήσεις καθώς και να σας στείλει κακόβουλα μηνύματα. 

• Προσέξτε για κακόβουλο λογισμικό. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια ενός υπολογιστή ή μίας συσκευής με ιο καθώς και το πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το κακόβουλο λογισμικό. Διατηρήστε ενημερωμένο το πρόγραμμα περιήγησης ιστού και αφαιρέστε ύποπτες εφαρμογές ή πρόσθετα προγραμμάτων περιήγησης. 

• Ποτέ μην κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους, ακόμη και αν φαίνεται ότι προέρχονται από φίλο ή εταιρεία που γνωρίζετε. Αυτό περιλαμβάνει συνδέσμους στο Facebook (π.χ. σε αναρτήσεις) ή σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Λάβετε υπόψη ότι το Facebook δεν θα σας ζητήσει ποτέ τον κωδικό πρόσβασης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν δείτε έναν ύποπτο σύνδεσμο στο Facebook, αναφέρετε το.

 • Χρησιμοποιήστε τα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Facebook. Για παράδειγμα, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με τις μη αναγνωρισμένες συνδέσεις και να επιλέξετε φίλους ως αξιόπιστες επαφές σας. Εάν είστε συνδεδεμένοι στο Facebook σε έναν υπολογιστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο ασφαλείας για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας.       Τι πρέπει να κάνετε εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook παραβιαστεί; Αν νομίζετε ότι ο λογαριασμός σας ενδέχεται να έχει παραβιαστεί, αλλά εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας το συντομότερο δυνατό. Στη συνέχεια, ακολουθείστε τα μέτρα ασφαλείας που περιγράφονται παραπάνω. Είναι καλή ιδέα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης και στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.   Τι γίνεται αν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook καθόλου, ως αποτέλεσμα απάτης/hacking; Μεταβείτε στη διεύθυνση https://facebook.com/hacked και ακολουθείστε τις οδηγίες.   Θυμηθείτε – η πρόληψη της επίθεσης είναι ευκολότερη από την ανάκτηση του λογαριασμού σας, οπότε μην καθυστερείτε και ενημερώστε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας το συντομότερο δυνατό. 

Πηγή: www.lifo.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...