Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 | 12:51

Η Boeing εξαγοράζει την εταιρεία αυτόνομων drone Aurora

Την εταιρεία αυτόνομων drone Aurora Flight Sciences εξαγόρασε η Boeing, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κάτι που σημαίνει ότι η Boeing φαίνεται ότι βλέπει τη δυναμική που έχει ο τομέας. Η Aurora κατασκευάζει ιπτάμενα οχήματα, τα οποία μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν κάθετα ενώ είναι και αυτόνομα κάτι που σημαίνει ότι «εξαφανίζονται» οι πιλότοι από την εξίσωση.
Την εταιρεία αυτόνομων drone Aurora Flight Sciences εξαγόρασε η Boeing, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κάτι που σημαίνει ότι η Boeing φαίνεται ότι βλέπει τη δυναμική που έχει ο τομέας.

Η Aurora κατασκευάζει ιπτάμενα οχήματα, τα οποία μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν κάθετα ενώ είναι και αυτόνομα κάτι που σημαίνει ότι «εξαφανίζονται» οι πιλότοι από την εξίσωση.

Μάλιστα, η εταιρεία εργάζεται σε αυτή της την ιδέα περίπου τρεις δεκαετίες (από το 1989) ενώ έχει συνεργαστεί και με την Uber για το πρότζεκτ ιπτάμενων ταξί.

Η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας είναι η βελτιστοποίηση στρατιωτικών αεροσκαφών και ήδη στο ενεργητικό της μετρά συμβόλαια με τις NASA και DARPA.

Σίγουρα όμως η Boeing την πρόσεξε όταν κέρδισε τον διαγωνισμό για την κατασκευή του σκάφους VTOL X-Plane, την οποία διεκδικούσαν και οι Boeing και Lockheed Martin.

Το εν λόγω όχημα υπόσχεται ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 700 χιλιόμετρα την ώρα πιο αποτελεσματικά.

Η συμφωνία από τη μία θα ωφελήσει την Boeing, η οποία θα μπορεί να ενισχύσει το VTOL X-Plane κι από την άλλη η Aurora θα αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Boeing.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν η Boeing εποφθαλμιά και τα ιπτάμενα ταξί.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 71

Τεύχος 71

19-09-2017

Security Report, τεύχος 71

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση.Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά.Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα είναι οι υβριδικοί πίνακες συναγερμού. Ασύρματοι και ταυτόχρονα ενσύρματοι, οι υβριδικοί πίνακες συναγερμού είναι πλέον περιζήτητοι στην ελληνική αγορά. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες προτάσεις των εταιριών της ελληνικής αγοράς.Το 2017 είναι ήδη εδώ και πολλές νέες τάσεις ήδη έχουν ξεκινήσει να τρέχουν, όπως έξυπνες πόλεις, drones, μετάδοση εικόνας σε 4Κ και εξελιγμένα Video Analytics. Ενημερωθείτε για τα προϊόντα, αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις π...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved