Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 | 12:51

Η Boeing εξαγοράζει την εταιρεία αυτόνομων drone Aurora

Την εταιρεία αυτόνομων drone Aurora Flight Sciences εξαγόρασε η Boeing, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κάτι που σημαίνει ότι η Boeing φαίνεται ότι βλέπει τη δυναμική που έχει ο τομέας. Η Aurora κατασκευάζει ιπτάμενα οχήματα, τα οποία μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν κάθετα ενώ είναι και αυτόνομα κάτι που σημαίνει ότι «εξαφανίζονται» οι πιλότοι από την εξίσωση.
Την εταιρεία αυτόνομων drone Aurora Flight Sciences εξαγόρασε η Boeing, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κάτι που σημαίνει ότι η Boeing φαίνεται ότι βλέπει τη δυναμική που έχει ο τομέας.

Η Aurora κατασκευάζει ιπτάμενα οχήματα, τα οποία μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν κάθετα ενώ είναι και αυτόνομα κάτι που σημαίνει ότι «εξαφανίζονται» οι πιλότοι από την εξίσωση.

Μάλιστα, η εταιρεία εργάζεται σε αυτή της την ιδέα περίπου τρεις δεκαετίες (από το 1989) ενώ έχει συνεργαστεί και με την Uber για το πρότζεκτ ιπτάμενων ταξί.

Η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας είναι η βελτιστοποίηση στρατιωτικών αεροσκαφών και ήδη στο ενεργητικό της μετρά συμβόλαια με τις NASA και DARPA.

Σίγουρα όμως η Boeing την πρόσεξε όταν κέρδισε τον διαγωνισμό για την κατασκευή του σκάφους VTOL X-Plane, την οποία διεκδικούσαν και οι Boeing και Lockheed Martin.

Το εν λόγω όχημα υπόσχεται ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 700 χιλιόμετρα την ώρα πιο αποτελεσματικά.

Η συμφωνία από τη μία θα ωφελήσει την Boeing, η οποία θα μπορεί να ενισχύσει το VTOL X-Plane κι από την άλλη η Aurora θα αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Boeing.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν η Boeing εποφθαλμιά και τα ιπτάμενα ταξί.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 81

Τεύχος 81

18-07-2018

Security Report, τεύχος 81

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Αυγούστου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Το κεντρικό αφιέρωμα αυτού του τεύχους περιλαμβάνει αποκλειστικό και πλούσιο φωτορεπορτάζ από την κορυφαία ευρωπαϊκή έκθεση, IFSEC International 2018. O απεσταλμένος του περιοδικού, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, μας μεταφέρει όλες τις νέες τάσεις του χώρου των συστημάτων ασφαλείας και μας παρουσιάζει καινοτόμα προϊόντα, που κέντρισαν το ενδιαφέρον στην εν λόγω έκθεση. Εννοείται πως σημαίνοντα ρόλο στο ρεπορτάζ παίζει η ελληνική παρουσία στην IFSEC, που προσέλκυσε τα βλέμματα πολλών επισ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.