Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 | 11:43

Ψηφιακή πολιτική και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Σύνοδος Κορυφής των 28 της ΕΕ στις 19 και 20 Οκτωβρίου), αλλά και θέματα που άπτονται του κράτους δικαίου, όπως η ποιότητα της ενημέρωσης και ειδικά της ψηφιακής, εξετάζει την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που θα συζητήσουν επί προσχεδίου...
Την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Σύνοδος Κορυφής των 28 της ΕΕ στις 19 και 20 Οκτωβρίου), αλλά και θέματα που άπτονται του κράτους δικαίου, όπως η ποιότητα της ενημέρωσης και ειδικά της ψηφιακής, εξετάζει την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που θα συζητήσουν επί προσχεδίου συμπερασμάτων, θα διεξάγουν επίσης τον ετήσιο διάλογο για το κράτος δικαίου, με επίκεντρο τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και το κράτος δικαίου στην ψηφιακή εποχή, ενώ θα συζητήσουν και για το πακέτο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο θα παρουσιαστεί από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Άντρους Άνσιπ.

Επιπλέον  το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, θα διεξαγάγει τον τρίτο ετήσιο διάλογο για το κράτος δικαίου, με επίκεντρο τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και το κράτος δικαίου στην ψηφιακή εποχή.

Η συζήτηση θα στραφεί γύρω από ένα σημείωμα της Προεδρίας, το οποίο περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τις προκλήσεις για το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή και στο νέο περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, τους καλύτερους τρόπους υποστήριξης των δημοσιογράφων, των εκδοτών και των διαμεσολαβητών Διαδικτύου, την ποιότητα της δημοσιογραφίας και την αξιοπιστία των δημοσιευμένων πληροφοριών και το ρόλο των κρατών μελών στο να διασφαλίζουν ότι οι πολίτες της ΕΕ όλων των ηλικιών διαθέτουν επαρκείς δεξιότητες γραμματισμού στα μέσα ενημέρωσης.

Για το θέμα στους Υπουργούς θα απευθυνθεί και ο διευθυντής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ Michael O`Flaherty.

Μετά τη συζήτηση, η Προεδρία θα συντάξει συμπεράσματα της Προεδρίας, τα οποία θα διαβιβάσουν στα αρμόδια προπαρασκευαστικά όργανα του Συμβουλίου για περαιτέρω εξέταση. Ο τρίτος διάλογος για το κράτος δικαίου βασίζεται σε ένα σεμινάριο για το ίδιο θέμα που διοργάνωσε η Προεδρία στις 12 Ιουλίου 2017 στις Βρυξέλλες. Ο διάλογος για το κράτος δικαίου θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 για την προώθηση και τη διασφάλιση του κράτους δικαίου στο πλαίσιο των συνθηκών. Ο πρώτος διάλογος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 και ο δεύτερος τον Μάιο του 2016.

Πηγή Star.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 81

Τεύχος 81

18-07-2018

Security Report, τεύχος 81

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Αυγούστου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Το κεντρικό αφιέρωμα αυτού του τεύχους περιλαμβάνει αποκλειστικό και πλούσιο φωτορεπορτάζ από την κορυφαία ευρωπαϊκή έκθεση, IFSEC International 2018. O απεσταλμένος του περιοδικού, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, μας μεταφέρει όλες τις νέες τάσεις του χώρου των συστημάτων ασφαλείας και μας παρουσιάζει καινοτόμα προϊόντα, που κέντρισαν το ενδιαφέρον στην εν λόγω έκθεση. Εννοείται πως σημαίνοντα ρόλο στο ρεπορτάζ παίζει η ελληνική παρουσία στην IFSEC, που προσέλκυσε τα βλέμματα πολλών επισ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.