Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
31 Οκτωβρίου 2017 16:32

Διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια στο Ηράκλειο Κρήτης

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fef35c27b36b1ebd017b821eeba2f8f26 XL

Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το διάστημα 25 – 27 Οκτωβρίου 2017, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Next Generation Community Policing – NGCP International Conference Social Media and Smart Apps in the context of Fight against Terrorism and Organized Crime»Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το διάστημα 25 – 27 Οκτωβρίου 2017, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Next Generation Community Policing – NGCP International Conference Social Media and Smart Apps in the context of Fight against Terrorism and Organized Crime».
Το πρόγραμμα του τριήμερου Συνεδρίου περιλάμβανε επιστημονικές ανακοινώσεις, παρουσιάσεις πληροφοριακών συστημάτων και πραγματικές επιδείξεις λειτουργίας έξυπνων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας (Smart Mobile Apps), αξιοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την υποστήριξη του θεσμού του «Αστυνόμου της Γειτονιάς» και των αρχών Ασφαλείας και Προστασίας των πολιτών.
Τις εργασίες του Συνεδρίου NGCP 2017 παρακολούθησαν Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυβερνητικά στελέχη, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, σύνεδροι από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, επιχειρήσεις και εταιρείες από την εγχώρια και διεθνή αγορά, που δραστηριοποιούνται στον τομέα συστημάτων και προϊόντων ασφάλειας, καθώς και εκπρόσωποι από αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.
Να σημειωθεί ότι το NGCP 2017 αποτελεί πόλο έλξης και πεδίο ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας για διακεκριμένους επιστήμονες στους τομείς της Αστυνόμευσης, της Κοινωνιολογίας, της Εγκληματολογίας και της Νομικής επιστήμης, καθώς και της Επιχειρησιακής Έρευνας και Διάσωσης, με την αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τη χρήση «έξυπνων» συσκευών (smart phones, drones κ.α.) και εφαρμογών (Smart Apps).
To Συνέδριο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας εννέα (9) Ευρωπαϊκών έργων Έρευνας και Ανάπτυξης στο αντικείμενο της Κοινοτικής Αστυνόμευσης και Πολιτικής Προστασίας (DG Migration and Home Affairs & DG European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations) και πραγματοποιείται με σκοπό την ενημέρωση του επιστημονικού κοινού και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής στους αντίστοιχους τομείς.
Κατά την έναρξη απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) Καθηγητής κ. Παναγιώτης Τσάκωνας.
Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου ήταν, ως εκπρόσωποι Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών, οι:
Andrea De Candido – Αναπληρωτής Προϊστάμενος Μονάδας ΓΔ Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Β4 – Δ/νση Βιομηχανικής Πολιτικής και Έρευνας – Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EΕ).
Caroline Goemans-Dorny – Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων – Αξιωματούχος INTERPOL.
Sónia de Sousa Pereira – Ειδικός της Δ/νσης Προστασίας Δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία – EUROPOL.
Leonard Doyle – Διευθυντής του Τμήματος Μέσων και Επικοινωνίας και Εκπρόσωπος του Γεν. Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης – International Organization for Migration (IOM).
Thorsten Stodiek – Αναπληρωτής Διευθυντής της Μονάδας για θέματα Αστυνομικής Στρατηγικής του Οργανισμού για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Συνεργασία – Organisation for Security and Co-operation in Europe (OSCE).
Katrijn Hoedemakers – Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πρόληψης της Εγκληματικότητας – European Crime Prevention Network (EUCPN).
Ryan G. Prox – Ανώτερος Αξιωματούχος και επικεφαλής της Μονάδας Εγκληματολογικών Αναλύσεων και Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Αστυνομίας του Βανκούβερ – Vancouver Police Department (VPD). Επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Εγκληματολογίας του Simon Fraser University, Καναδά.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...