Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017 | 17:50

H κυβερνο-ασφάλεια στο επίκεντρο διεθνούς ημερίδας στην Αθήνα

Με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), η Dome Consulting Firm οργάνωσε ημερίδα την 1η Νοεμβρίου 2017 με τίτλο "The 72hours: Cyber Defense for Management" για την κυβερνο-ασφάλεια. 
Με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), η Dome Consulting Firm οργάνωσε ημερίδα την 1η Νοεμβρίου 2017 με τίτλο "The 72hours: Cyber Defense for Management" για την κυβερνο-ασφάλεια.
Στην ημερίδα έλαβαν μέρος κορυφαία στελέχη μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων από τους κλάδους της Υγείας, των Τηλεπικοινωνιών, των Μεταφορών, της Ασφάλισης, των Χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κτλ, όπως και Co-founders εξειδικευμένων ελληνικών εταιρειών.
Ο Key Note Speaker υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε ότι «Από το 2013 έχει τριπλασιαστεί η οικονομική επίπτωση των κυβερνο-εγκλημάτων (…). Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει στην κυβερνο-ασφάλεια αξιοποιώντας και την παρουσία της ENISA (Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών)».
O καθηγητής Nimrod Kozlovski, κορυφαίος ειδικός σε θέματα Διαδικτύου και Τεχνολογίας, προέβη σε μια ολιστική προσέγγιση, συνδυάζοντας το σκέλος της τεχνολογίας, του διεθνούς νομικού πλαισίου, των σύγχρονων εταιρικών διαδικασιών για τη σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση των κυβερνο-επιθέσεων. Παρουσίασε και ανέλυσε ένα πραγματικό case study με τους χειρισμούς σε κάθε στάδιο, ξεκινώντας από το συμβάν, προχωρώντας στη διαδικασία διαχείρισης της κρίσης και καταλήγοντας στις επιπτώσεις του συμβάντος στην εταιρεία.
Ο Μανώλης Σφακιανάκης, ειδικός ερευνητής - αναλυτής ηλεκτρονικού εγκλήματος, έδωσε μια αναλυτική εικόνα της δραματικής αύξησης των κυβερνο-επιθέσεων διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, παρέθεσε στοιχεία για το κόστος αυτών των κυβερνο-επιθέσεων σε εταιρείες και οργανισμούς, αλλά και τις προβλέψεις των ειδικών για κορύφωση μέχρι το 2020 των επιθέσεων κυρίως σε εταιρείες που διαχειρίζονται ή διαθέτουν βάσεις προσωπικών δεδομένων.
Ο Ceo της NEST, Moti Cristal, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις μεθόδους διαπραγμάτευσης με hackers και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται διεθνώς από μεγάλες εταιρείες στη διαδικασία αντιμετώπισης κυβερνο-επιθέσεων: «Ποτέ μην ειρωνεύεστε και μην υποτιμάτε τους hackers όταν διαπραγματεύεστε».
Ο δρ. Νίκος Νικολινάκος, δικηγόρος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Κυβερνο-ασφάλειας, εστίασε στον καινούριο κανονισμό που θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του 2018, τονίζοντας την κάθετη αύξηση του ύψους των προστίμων που θα επιβάλλει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, αλλά και των αποζημιώσεων που θα διεκδικούν πολίτες από τις εταιρείες σε περίπτωση διαρροής προσωπικών δεδομένων.
Η Μαριάννα Πυργιώτη, Co-founder της Dome, ανέφερε ότι «Η διαχείριση κρίσεων στις κυβερνο-επιθέσεις έχει σημαντικές διαφορές από τις υπόλοιπες κρίσεις (…) Συνήθως οι επικεφαλής των εταιρειών δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι πραγματική ευθύνη της εταιρείας τους να μην γίνει διαρροή».
Τέλος, ο Dotan Sagi, διευθύνων της Be-Strategic Solutions (BeST) και βετεράνος στη διαχείριση war games στο πλαίσιο της διαχείρισης κινδύνων για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, εφάρμοσε σε real time και με τη χρήση H/Y προσομοίωση ενός σεναρίου Cyber attack σε υποθετική εταιρεία, με τους συμμετέχοντες να έχουν ρόλο στο war game.
Πηγή:in.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 74

Τεύχος 74

15-12-2017

Security Report, τεύχος 74

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιανουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα η διεθνής έκθεση SICUREZZA 2017. Με συνολικά 465 εκθέτες, τρεις αίθουσες και 25.569 επαγγελματίες επισκέπτες από όλο το κόσμο η 19η διεθνής έκθεση «SICUREZZA», αναμφίβολα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο της ασφάλειας. Το Security Report ταξίδεψε στο Μιλάνο, όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διεθνής έκθεση SICUREZZA 2017 και έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου της ασφάλειας. Έρευνα: Οι 7 ευρωπαϊκές εταιρείες secu...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved