Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
7 Νοεμβρίου 2017 18:50

H κυβερνο-ασφάλεια στο επίκεντρο διεθνούς ημερίδας στην Αθήνα

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F4e9c960df8e27eb42fdc3c8e72c57a91 XL

Με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), η Dome Consulting Firm οργάνωσε ημερίδα την 1η Νοεμβρίου 2017 με τίτλο “The 72hours: Cyber Defense for Management” για την κυβερνο-ασφάλεια. Με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), η Dome Consulting Firm οργάνωσε ημερίδα την 1η Νοεμβρίου 2017 με τίτλο “The 72hours: Cyber Defense for Management” για την κυβερνο-ασφάλεια.
Στην ημερίδα έλαβαν μέρος κορυφαία στελέχη μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων από τους κλάδους της Υγείας, των Τηλεπικοινωνιών, των Μεταφορών, της Ασφάλισης, των Χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κτλ, όπως και Co-founders εξειδικευμένων ελληνικών εταιρειών.
Ο Key Note Speaker υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε ότι «Από το 2013 έχει τριπλασιαστεί η οικονομική επίπτωση των κυβερνο-εγκλημάτων (…). Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει στην κυβερνο-ασφάλεια αξιοποιώντας και την παρουσία της ENISA (Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών)».
O καθηγητής Nimrod Kozlovski, κορυφαίος ειδικός σε θέματα Διαδικτύου και Τεχνολογίας, προέβη σε μια ολιστική προσέγγιση, συνδυάζοντας το σκέλος της τεχνολογίας, του διεθνούς νομικού πλαισίου, των σύγχρονων εταιρικών διαδικασιών για τη σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση των κυβερνο-επιθέσεων. Παρουσίασε και ανέλυσε ένα πραγματικό case study με τους χειρισμούς σε κάθε στάδιο, ξεκινώντας από το συμβάν, προχωρώντας στη διαδικασία διαχείρισης της κρίσης και καταλήγοντας στις επιπτώσεις του συμβάντος στην εταιρεία.
Ο Μανώλης Σφακιανάκης, ειδικός ερευνητής – αναλυτής ηλεκτρονικού εγκλήματος, έδωσε μια αναλυτική εικόνα της δραματικής αύξησης των κυβερνο-επιθέσεων διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, παρέθεσε στοιχεία για το κόστος αυτών των κυβερνο-επιθέσεων σε εταιρείες και οργανισμούς, αλλά και τις προβλέψεις των ειδικών για κορύφωση μέχρι το 2020 των επιθέσεων κυρίως σε εταιρείες που διαχειρίζονται ή διαθέτουν βάσεις προσωπικών δεδομένων.
Ο Ceo της NEST, Moti Cristal, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις μεθόδους διαπραγμάτευσης με hackers και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται διεθνώς από μεγάλες εταιρείες στη διαδικασία αντιμετώπισης κυβερνο-επιθέσεων: «Ποτέ μην ειρωνεύεστε και μην υποτιμάτε τους hackers όταν διαπραγματεύεστε».
Ο δρ. Νίκος Νικολινάκος, δικηγόρος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Κυβερνο-ασφάλειας, εστίασε στον καινούριο κανονισμό που θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του 2018, τονίζοντας την κάθετη αύξηση του ύψους των προστίμων που θα επιβάλλει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, αλλά και των αποζημιώσεων που θα διεκδικούν πολίτες από τις εταιρείες σε περίπτωση διαρροής προσωπικών δεδομένων.
Η Μαριάννα Πυργιώτη, Co-founder της Dome, ανέφερε ότι «Η διαχείριση κρίσεων στις κυβερνο-επιθέσεις έχει σημαντικές διαφορές από τις υπόλοιπες κρίσεις (…) Συνήθως οι επικεφαλής των εταιρειών δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι πραγματική ευθύνη της εταιρείας τους να μην γίνει διαρροή».
Τέλος, ο Dotan Sagi, διευθύνων της Be-Strategic Solutions (BeST) και βετεράνος στη διαχείριση war games στο πλαίσιο της διαχείρισης κινδύνων για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, εφάρμοσε σε real time και με τη χρήση H/Y προσομοίωση ενός σεναρίου Cyber attack σε υποθετική εταιρεία, με τους συμμετέχοντες να έχουν ρόλο στο war game.
Πηγή:in.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...