Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 | 14:02

Πορτογαλία: Σχέδια για «ζώνες» αυτόνομων οχημάτων και drone

Ελεύθερες ζώνες για αυτόνομα οχήματα και drones σκέφτεται να υιοθετήσει η Πορτογαλία. Η ιδέα πίσω από αυτά τα σχέδια αφορά κυρίως στο να καθιερωθεί η Πορτογαλία σαν ένα μέρος φιλικό προς τις τεχνολογικές startup.
Ελεύθερες ζώνες για αυτόνομα οχήματα και drones σκέφτεται να υιοθετήσει η Πορτογαλία. Η ιδέα πίσω από αυτά τα σχέδια αφορά κυρίως στο να καθιερωθεί η Πορτογαλία σαν ένα μέρος φιλικό προς τις τεχνολογικές startup.
Σύμφωνα με την Ana Lehmann, Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας, η χώρα εργάζεται προς τις νομοθετικές και ρυθμιστικές όψεις αυτής της ιδέας και πρόσθεσε: «Μία από τις περιοχές στις οποίες εργαζόμαστε έχει να κάνει με ελεύθερες τεχνολογικές ζώνες. Οι drones είναι μία από αυτές τις πλευρές που θέλουμε να προωθήσουμε. Η άλλη είναι αυτόνομα οχήματα».
Η Lehmann ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Πορτογαλίας εργαζόταν προσεκτικά στους απαραίτητους νόμους που χρειαζόντουσαν για τέτοιες ζώνες. Η χώρα περιόρισε τη χρήση των drone φέτος για να αυξήσει την προσωπική ασφάλεια. «Μελετάμε κάποιες τοποθεσίες και τι χρειάζεται, στο πλαίσιο ενός νομοθετικού πλαισίου, το οποίο είναι πολύ προσεκτικό, επειδή οι τεχνολογίες αυτές έχουν επιπτώσεις. Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και θέλουμε να το κάνουμε σωστά», ανέφερε.
Η ισχύουσα νομοθεσία της Πορτογαλίας δεν επιτρέπει τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους. Ωστόσο, η Daimler (Mercedes-Benz) ήδη διαθέτει ένα «ψηφιακό κέντρο» στη Λισαβόνα, όπου αναπτύσσεται αυτόνομη τεχνολογία ενώ και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν σημαντικές δραστηριότητες στη χώρα.
Να σημειωθεί ότι πολλά κόμματα στην Πορτογαλία προσπαθούν να προσελκύσουν την Tesla να δημιουργήσει κάποια μονάδα παραγωγής στη χώρα, όπως για παράδειγμα ένα δεύτερο ή τρίτο Gigafactory. Η Πορτογαλία έχει από τα μεγαλύτερα αποθεματικά λιθίου στην Ευρώπη.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 80

Τεύχος 80

19-06-2018

Security Report, τεύχος 80

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Στο νέο τεύχος ο κος Μητρόπουλος Δημήτρης, Γενικός Διευθυντής της iSECURITY, μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η επιλογή τόσο του κατάλληλου συστήματος συναγερμού όσο και της εταιρίας εγκατάστασης, αποτελούν κρίσιμους παράγοντες μιας σωστής απόφασης. Η γνώση 8 κρίσιμων σημείων για το πώς να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν και την κατάλληλη εταιρία, θα σας προστατέψουν από δυσάρεστες εκπλήξεις.   Συνέντευξη με τον κο Τσιφλίδη Σ. Χαράλαμπο. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε θέ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.