Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018 | 11:58

Έβγαλε 13 δισ. «μετακομίζοντας» απλώς στην… Κίνα

Γιατί να επαναπαυθεί κανείς με κάτι ελαφρώς λιγότερο από 2 δισ. δολάρια, όταν η καθαρή περιουσία του μπορεί να αυξηθεί εκθετικά μόνο και μόνο μεταφέροντας την εταιρεία του από ένα χρηματιστήριο σε ένα άλλο;

Γιατί να επαναπαυθεί κανείς με κάτι ελαφρώς λιγότερο από 2 δισ. δολάρια, όταν η καθαρή περιουσία του μπορεί να αυξηθεί εκθετικά μόνο και μόνο μεταφέροντας την εταιρεία του από ένα χρηματιστήριο σε ένα άλλο; Αυτό ακριβώς έκανε ο Zhou Hongyi, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει την εταιρεία online security που έχει στην Κίνα και να τη συγχωνεύσει με μία εταιρεία-κέλυφος, η μετοχή της οποίας έφτασε να σημειώνει άνοδο 550% μετά την ανακοίνωση του σχεδίου του τον Νοέμβριο. Η Qihoo 360 Technology Co. βγήκε από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο του 2016 και εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, την Τετάρτη, ως 360 Security Technology Inc. Μόνο η κίνηση αυτή εκτίναξε την περιουσία του Zhou στα 13,6 δισ. δολάρια, κάνοντας τον ίδιο τον 12ο πλουσιότερο άνθρωπο στην Κίνα, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Ο 47χρονος Zhou είπε σε δημοσιογράφους, τον Νοέμβριο, ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους εισήγαγε την εταιρεία του στην αγορά της Σαγκάης ήταν ότι ήθελε να συμπορευθεί με τα εθνικά συμφέροντα της Κίνας, όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει όλο και πιο αυστηρή την «εθνική κυριαρχία στο θέμα της κυβερνοασφάλειας».

Η πρώτη μέρα ήταν ταραχώδης. Η μετοχή άλλαζε συνεχώς πρόσημο την Τετάρτη, ανοίγοντας με άνοδο 3,8% και έφτασε να χάνει 10% στο κλείσιμο της αγοράς. Την ίδια μέρα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1%.

Παρ’ όλα αυτά, οι υψηλότερες αποτιμήσεις για τις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου ενδέχεται να λειτουργούν ως πόλος έλξης, ανέφερε ο Sun Mengqi, αναλυτής της BOCOM International Holdings Co. «Μπορεί να υπάρχει σημαντική απόκλιση στις αποτιμήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», λέει.

Προϊόντα Antivirus

Ο Zhou ελέγχει το 23% της 360 Security, απευθείας αλλά και μέσω των εταιρειών holding Tianjin Qixin Zhicheng Technology Ltd. και Tianjin Zhongxin Investment LP.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 9,9 δισ. γιουάν (1,6 δισ. δολαρίων) για το 2016, από 9,4 δισ. γιουάν έναν χρόνο νωρίτερα. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από online διαφημίσεις, πολλές από τις οποίες προωθούνται στους χρήστες των προϊόντων antivirus της εταιρείας.

Ο Zhou δεν είναι ο πρώτος μεγιστάνας του τεχνολογικού κλάδου που επιστρέφει στην Κίνα. Το 2013, η Focus Media του δισεκατομμυριούχου Jason Jiang βγήκε από το χρηματιστήριο, για να εισαχθεί εκ νέου, δύο χρόνια αργότερα, στην Shenzhen. Έκτοτε, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει φτάσει τα 29 δισ. δολάρια.

O Zhou ανέλαβε επικεφαλής της Yahoo China τη δεκαετία του 2000, όταν πούλησε στον αμερικανικό κολοσσό μια startup μηχανή αναζήτησης, και το 2006 ίδρυσε την Qihoo 360 μαζί με τον επίσης δισεκατομμυριούχο Qi Xiangdong.

Πηγή mononews.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 85

Τεύχος 85

21-11-2018

Security Report, τεύχος 85

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού τα DIY συστήματα ασφαλείας. Η έννοια του «Do It Yourself  ή κάντο µόνος σου» αναφέρεται στην διαδικασία κατά την οποία  ο αγοραστής - πελάτης αναλαμβάνει το κομμάτι τις κατασκευής, δηλαδή την συναρμολόγηση και στην συνέχεια την εγκατάσταση ενός προϊόντος. Τα DIY προϊόντα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στον τελικό χρήστη, ωστόσο, για τις εταιρίες που διανέμουν επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας στην αγορά, η τάση αυτή ίσως αποτελεί μία απειλ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.