Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018 | 15:22

Η Kaspersky Lab δίνει $100.000 σε... χάκερ

H Kaspersky Lab, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Διαφάνειας της εταιρείας, επεκτείνει το επιτυχημένο bug bounty πρόγραμμά της, το οποίο πλέον περιλαμβάνει ανταμοιβές έως και $100.000 για την ανακάλυψη και την υπεύθυνη αποκάλυψη σοβαρών τρωτών σημείων σε ορισμένα από τα κορυφαία προϊόντα της.

H Kaspersky Lab, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Διαφάνειας της εταιρείας, επεκτείνει το επιτυχημένο bug bounty πρόγραμμά της, το οποίο πλέον περιλαμβάνει ανταμοιβές έως και $100.000 για την ανακάλυψη και την υπεύθυνη αποκάλυψη σοβαρών τρωτών σημείων σε ορισμένα από τα κορυφαία προϊόντα της. Η ευκαιρία να αποκτήσουν την ανταμοιβή αυτή είναι διαθέσιμη σε όλα τα μέλη της περίφημης πλατφόρμας HackerOne, συνεργάτη της Kaspersky Lab για την πρωτοβουλία Bug Bounty. Πρόκειται για μια 20πλάσια αύξηση στις υφιστάμενες ανταμοιβές και αποτελεί ένδειξη της δέσμευσης της εταιρείας για διασφάλιση της πλήρους ακεραιότητας των προϊόντων της και της προστασίας των πελατών της.

Η κορυφαία ανταμοιβή είναι διαθέσιμη για την ανεύρεση bugs που επιτρέπουν την απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα μέσω του καναλιού ενημέρωσης της βάσης δεδομένων του προϊόντος, με την εκκίνηση κώδικα κακόβουλου λογισμικού που πραγματοποιείται «αθόρυβα» και εν αγνοία του χρήστη στη διαδικασία υψηλών προνομίων του προϊόντος και με δυνατότητα επιβίωσης από την επανεκκίνηση του συστήματος . Οι ευπάθειες που θα επιτρέπουν άλλους τύπους εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα θα επιβραβεύονται με ανταμοιβές από $5.000 έως $20.000 (ανάλογα με το επίπεδο πολυπλοκότητας ενός συγκεκριμένου τρωτού σημείου). Τα bugs που επιτρέπουν την τοπική κλιμάκωση προνομίων ή οδηγούν σε αποκάλυψη ευαίσθητων δεδομένων θα επιβραβεύονται επίσης με χρηματικές ανταμοιβές.

Ανταμοιβές είναι διαθέσιμες για την ανακάλυψη προηγουμένως άγνωστων τρωτών σημείων στα ακόλουθα προϊόντα: Kaspersky Internet Security 2019 (η πιο πρόσφατη betaέκδοση) και Kaspersky Endpoint Security 11 (η πιο πρόσφατη beta έκδοση), τα οποία εκτελούνται σε Windows Desktop 8.1 ή νεότερη έκδοση, με τις πιο πρόσφατα εγκατεστημένες ενημερώσεις.

Σχολιάζοντας την αύξηση των bug bounty ανταμοιβών, ο Eugene Kaspersky, Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab, δήλωσε: «Η εύρεση και επιδιόρθωση bugs αποτελεί προτεραιότητα για εμάς ως εταιρεία λογισμικού. Καλούμε τους ερευνητές ασφάλειας να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν τρωτά σημεία στα προϊόντα μας. Η ανοσία του κώδικα μας και τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας που προσφέρουμε στους πελάτες μας αποτελούν βασικό στοιχείο της επιχείρησής μας – και θεμελιώδη πυλώνα της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Διαφάνειας».

Το bug bounty πρόγραμμα της εταιρείας, που ξεκίνησε το 2016, ενθαρρύνει τους ανεξάρτητους ερευνητές ασφάλειας να συμπληρώσουν το έργο της εταιρείας για την ανίχνευση και τον μετριασμό τρωτών σημείων. Το πρόγραμμα έχει ήδη οδηγήσει σε περισσότερες από 70 αναφορές bugs που σχετίζονται με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τηςKaspersky Lab που έχουν επιλυθεί, καθιστώντας τα έτσι ακόμα πιο ασφαλή.

Η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Διαφάνειας της εταιρείας, που ανακοινώθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2017, έχει σχεδιαστεί για να εμπλέξει την ευρύτερη κοινότητα ασφάλειας των πληροφοριών και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς στην επικύρωση και επαλήθευση των προϊόντων, των εσωτερικών διαδικασιών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Kaspersky Lab, καθώς και την εισαγωγή πρόσθετων μηχανισμών λογοδοσίας, με τους οποίους η εταιρεία μπορεί να αποδείξει περαιτέρω ότι αντιμετωπίζει άμεσα και λεπτομερώς οποιαδήποτε θέματα ασφάλειας.

Πηγή xblog.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 85

Τεύχος 85

21-11-2018

Security Report, τεύχος 85

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού τα DIY συστήματα ασφαλείας. Η έννοια του «Do It Yourself  ή κάντο µόνος σου» αναφέρεται στην διαδικασία κατά την οποία  ο αγοραστής - πελάτης αναλαμβάνει το κομμάτι τις κατασκευής, δηλαδή την συναρμολόγηση και στην συνέχεια την εγκατάσταση ενός προϊόντος. Τα DIY προϊόντα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στον τελικό χρήστη, ωστόσο, για τις εταιρίες που διανέμουν επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας στην αγορά, η τάση αυτή ίσως αποτελεί μία απειλ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.