Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018 | 15:23

Πρώην υπάλληλος της Πρώην υπάλληλος της Apple υπόσχεται να χακάρει τα iPhone για $15.000

Η Apple έχει παίρνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια των συσκευών της έτσι ώστε να προστατευτούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Η Apple έχει παίρνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια των συσκευών της έτσι ώστε να προστατευτούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Για αυτό το λόγο έχει πάρει ισχυρά μέτρα προστασίας στο iOS και δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε τη κυβέρνηση των ΗΠΑ σε περίπτωση που πρέπει να λάβουν δεδομένα από κινητά τρομοκρατών. Ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται. Μια νέα startup με το όνομα Grayshift τώρα υπόσχεται να ξεκλειδώσει τα κρυπτογραφημένα iPhone χάρη στη βοήθεια ενός πρώην ερευνητή ασφαλείας της Apple που έχει προσλάβει.

Το εργαλείο που έχει αναπτύξει ονομάζεται GrayKey και προορίζεται για κυβερνήσεις ή μεγάλες επιχειρήσεις — για αυτό το λόγο δεν είναι φθηνό. Η online έκδοση του εργαλείου απαιτεί τη σύνδεση του κινητού στο Διαδίκτυο μέχρι να τελειώσει η διαδικασία και κοστίζει $15.000, ενώ η offline έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί άπειρες φορές και κοστίζει $30.000. Μάλιστα η Grayshift αναφέρει ότι μπορούν να ξεκλειδώσουν όλα τα τελευταία iPhone ακόμα και αν τρέχουν τη νεότερη έκδοση του iOS.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν το εργαλείο όντως δουλεύει και ποιοι είναι -αν υπάρχουν- οι περιορισμοί του. Πάντως η Grayshift δεν είναι η μόνη εταιρία που κάνει τόσο μεγάλους ισχυρισμούς καθώς η Ισραηλινή Cellebrite πρόσφατα υποσχέθηκε το ίδιο.

Αν θέλετε να προστατευτείτε, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αναβαθμίζετε το κινητό σας στις νεότερες εκδόσεις του iOS και να εύχεστε η Apple να κλείσει το κενό που χρησιμοποιούν αυτές οι εταιρίες.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 83

Τεύχος 83

18-09-2018

Security Report, τεύχος 83

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού η Τεχνητή Νοημοσύνη στα συστήματα βιντεοεπιτήρησης. Αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο κλάδο της ασφάλειας για το 2018, ήταν η τεχνητή νοημοσύνη. Ενημερωθείτε για τον λόγο που οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές παγκοσμίως υιοθέτησαν αυτή την τεχνολογία, τις λύσεις που υπήρχαν πριν από αυτή και το μέλλον της στον κλάδο της ασφάλειας και στην βιντεοεπιτήρηση. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Dahua ενισχύει την ασφάλεια και την επιχειρηματικότ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.