Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
9 Μαρτίου 2018 15:03

Τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Google χρησιμοποιείται από το Πεντάγωνο

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F679aa550c461b354cef4c5f72fe8c7ab XL

Η Google επιβεβαίωσε πως επιτρέπει στο αμερικανικό Πεντάγωνο να χρησιμοποιεί κάποιες από τις τεχνολογίες αναγνώρισης εικόνας στο πλαίσιο στρατιωτικού προγράμματος.

Η Google επιβεβαίωσε πως επιτρέπει στο αμερικανικό Πεντάγωνο να χρησιμοποιεί κάποιες από τις τεχνολογίες αναγνώρισης εικόνας στο πλαίσιο στρατιωτικού προγράμματος.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έρχεται μετά από δημοσίευμα του Gizmodo, σύμφωνα με το οποίο η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιείται για την ανάλυση βίντεο από drones.

Η ιστοσελίδα ανέφερε πως πολλοί από τους εργαζομένους της εταιρείας έμαθαν μόλις πρόσφατα για αυτή τη συνεργασία, μέσω emails- και κάποιοι από αυτούς εξοργίστηκαν για αυτήν.

Όπως αναφέρει το BBC, εκπρόσωπος της Google είπε πως η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την παροχή εργαλείων λογισμικού για να μπορεί το Πεντάγωνο των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί τον κώδικα machine learning TensorFlow.

«Η τεχνολογία αυτή επισημαίνει εικόνες για εξέταση από ανθρώπους, και είναι μόνο για μη επιθετικές χρήσεις» πρόσθεσε. «Η στρατιωτική χρήση του machine learning φυσικά και προκαλεί λογικούς προβληματισμούς. Συζητούμε ενεργά αυτό το σημαντικό ζήτημα σε εσωτερικό επίπεδο και με άλλους καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε πολιτικές και μέτρα ασφαλείας σχετικά με την ανάπτυξη και χρήση των τεχνολογιών machine learning μας».

Το Gizmodo ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά στο Project Maven, το οποίο ανακοινώθηκε τον προηγούμενο Ιούλιο πως χρησιμοποιεί αλγορίθμους υπολογιστή για να ταυτοποιεί αντικείμενα ενδιαφέροντος από «τεράστιους όγκους κινούμενων ή ακίνητων εικόνων».

Η ιδέα είναι να επικεντρώνονται οι ανθρώπινες προσπάθειες σε σημεία του υλικού που έχουν υποδειχθεί για περαιτέρω ανάλυση και να αποφεύγεται η σπατάλη ωρών για την εξέταση μεγάλων όγκων αδιάφορου υλικού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, σε αυτή τη φάση επικεντρώνεται σε 38 κατηγορίες αντικειμένων που σχετίζονται με τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Η Google δεν είναι η μόνη αμερικανική εταιρεία που εμπλέκεται σε αυτό το εγχείρημα, καθώς θεωρείται πως με το Πεντάγωνο συνεργάζεται σε αυτό το πλαίσιο και η Nvidia.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...