05/04/2018

Νέα βιομετρική κάρτα για τους πολίτες της Πορτογαλίας

Η Πορτογαλία διαθέτει πέντε διαφορετικές ταυτότητες για τους πολίτες της, τις οποίες και χρησιμοποιούν για διάφορους σκοπούς. Εκτός από την παραδοσιακή ταυτότητα υπάρχουν και κάρτες για την...

Η Πορτογαλία διαθέτει πέντε διαφορετικές ταυτότητες για τους πολίτες της, τις οποίες και χρησιμοποιούν για διάφορους σκοπούς. Εκτός από την παραδοσιακή ταυτότητα υπάρχουν και κάρτες για την ψηφοφορία, την υγειονομική περίθαλψη, τη πληρωμή φόρων και τη κοινωνική ασφάλιση.

 Τώρα, οι πορτογαλικές αρχές θέλουν να απλοποιήσουν τη χρήση των καρτών αντικαθιστώντας όλες τις κάρτες με μία νέα, στην οποία θα προσθέσουν και δακτυλικό αποτύπωμα. Προσθέτοντας πληροφορίες δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι νέες βιομετρικές κάρτες θα παρέχουν μεγάλη ευελιξία τόσο στους πολίτες όσο και στις αρχές, χωρίς να παραβλέπεται η προσωπική ακεραιότητα.

Την ανάπτυξη των νέων καρτών θα αναλάβει η Precise Biometrics, ενώ ο αλγόριθμος  αντιστοίχισης δακτυλικών αποτυπωμάτων «Match-on-Card»  που θα χρησιμοποιηθεί, έρχεται να διασφαλίσει τις προσωπικές πληροφορίες των πολιτών.

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.