Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
8 Μαΐου 2018 13:08

Χάρι – Μέγκαν: Επιστρατεύουν κάμερες ασφάλειας για τη διαδρομή με την άμαξα

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F362b5516d98fcd1e0ee5740f7591dc15 XL

Αν κάτι ανησυχεί περισσότερο απ’ όλα τη βρετανική αστυνομία στο «Γάμο της Χρονιάς» του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ που στις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί  στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, αυτό είναι η..

Αν κάτι ανησυχεί περισσότερο απ’ όλα τη βρετανική αστυνομία στο «Γάμο της Χρονιάς» του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ που στις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί  στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, αυτό είναι η βόλτα με ανοιχτή άμαξα που έχει προγραμματιστεί μετά τον γάμο. Βόλτα η οποία θεωρείται επικίνδυνη για την ασφάλεια του ζευγαριού.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του παλατιού πως μετά την γαμήλια τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα), ο πρίγκιπας και η Αμερικανίδα ηθοποιός θα επιβιβαστούν σε ανοιχτή άμαξα και θα διασχίσουν μια διαδρομή τριών χιλιομέτρων μέσα στην πόλη για να τους επευφημήσουν οι θαυμαστές τους, έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στη βρετανική αστυνομία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος μίλησε στην εφημερίδα Sunday Times και υποστήριξε πως αυτή η διαδρομή μέσα στην πόλη του Ουίνδσορ ανάμεσα σε σπίτια, καταστήματα και κάτω από μπαλκόνια δημιουργεί «σοβαρά προβλήματα ασφάλειας».

«Από άποψη προστασίας η χρήση του κεντρικού δρόμου του Ουίνδσορ είναι ανησυχητική, παρουσιάζει προβλήματα ασφάλειας και θα είναι πολύ δύσκολο να εκκενωθεί αν συμβεί μια επίθεση», ανακοίνωσε στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας για την ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας, Ντάι Ντέιβις.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η βρετανική αστυνομία φοβάται μια επίθεση στο νιόπαντρο ζευγάρι κατά την περιφορά του με την ανοιχτή άμαξα από τζιχαντιστές, Ιρλανδούς τρομοκράτες ή ακόμα και από κάποιον μοναχικό stalker, που έχει εμμονή με τη βασιλική οικογένεια της Γηραιάς Αλβιόνας.

Η ύπαρξη πολλών επαιτών και άστεγων στην πόλη κάνει πιο δύσκολο το έργο της αστυνομίας αφού τρομοκράτες θα μπορούσαν με αμφίεση επαίτη να πραγματοποιήσουν μια επίθεση την ημέρα του γάμου, αναφέρει η εφημερίδα Daily Star. Η τοπική αστυνομία «οργώνει» ήδη τους δρόμους της πόλης και τα καταστήματα για να εντοπίσει «πιθανή απειλή» ενώ έχει ανακοινωθεί πως εκείνη την ημέρα όσοι επισκεφθούν την πόλη θα υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο. Επίσης, νέες κάμερες ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί γύρω από το κάστρο του Ουίνδσορ.

Έτσι, μια δύναμη 3.000 αστυνομικών θα αναπτυχθεί στην πόλη του Ουίνδσορ στις 19 Μαΐου και αρκετοί από αυτούς με πολιτική αμφίεση θα αναμιχθούν με το πλήθος ώστε να αποφευχθεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Αυτή η δύναμη είναι από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της αστυνομίας στη Βρετανία. Στον πολυσυζητημένο γάμο αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τρεις φορές περισσότεροι αστυνομικοί από αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν το 2005 στο γάμο του πρίγκιπα Κάρολου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος είχε, επίσης, τελεστεί στο κάστρο του Ουίνδσορ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...