Diagonismos SecurityReport V22 150
Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 | 10:05

Πάνω από το ένα τρίτο των επιχειρήσεων της ΕΕ υποφέρουν από κλοπή δεδομένων

Τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις υπέστησαν επίθεση DNS κατά το παρελθόν έτος, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις υπέστησαν επίθεση DNS κατά το παρελθόν έτος, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Μια μελέτη από την EfficientIP κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέσο κόστος μιας επίθεσης DNS μεταξύ των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων βρίσκεται σήμερα στα 734.000 ευρώ, κάτι που η EfficientIP το χαρακτηρίζει ως μία αύξηση της τάξεως του 43% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και στην περιοχή Ασία – Ειρηνικού πληρώνουν πολύ λιγότερα χρήματα για αυτά τα περιστατικά, πρόσθεσε η εταιρεία στην έρευνα της.

Τα αποτελέσματα αυτών των επιθέσεων έχουν ως συνέπεια να χαθούν πολύτιμα δεδομένα, επίσης να τεθούν οι διαδικτυακές υπηρεσίες των επιχειρήσεων εκτός λειτουργίας, να υπάρξει μία σαφής η υποβάθμιση της δημόσιας εικόνας και κατά συνέπεια να μη συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι επίσης αυτές που υποφέρουν περισσότερο από την κλοπή δεδομένων εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες ηπείρους, δηλαδή ο μέσος όρος ανέρχεται στο 39%, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 33%. Αντίθετα, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι πιο αποτελεσματικές όταν πρόκειται για την προστασία των υπηρεσιών cloud.

Το κακόβουλο λογισμικό malware που βασίζεται στο DNS είναι η πιο δημοφιλής μορφή επίθεσης στην Ευρώπη, ακολουθούμενη από το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), τις επιθέσεις DNS τύπου DDoS, το DNS tunnelling. Το κακόβουλο λογισμικό που βασίζεται στο DNS είναι πιο διαδεδομένο στην Ευρώπη από οποιαδήποτε άλλη ήπειρο στον κόσμο, ενώ η Γερμανία είναι μία από τις Ευρωπαϊκές χώρες με τον υψηλότερο αριθμό αυτών των επιθέσεων με 44%.

Ο David Williamson, Διευθύνων Σύμβουλος της EfficientIP, συνόψισε την έρευνα, λέγοντας: «Ο νέος κανονισμός του GDPR καθιστά απαραίτητο για κάθε οργανισμό και επιχείρηση να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα που κρατά είναι ασφαλή. Παραδόξως, η έρευνά μας δείχνει ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει τα λιγότερα χρήματα παγκοσμίως στην τεχνολογία, το οποίο μπορεί να αποτρέψει την κλοπή δεδομένων. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο η περιοχή είχε τα περισσότερα κρούσματα που σχετίζονται με αυτό το φαινόμενο. Κατά το επόμενο έτος. Επιπλέον θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα αποτρέψουν την κλοπή δεδομένων και θα αποφύγουν τα ρυθμιστικά πρόστιμα που πιθανόν θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

πηγή: https://texnologia.net/

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 89

Τεύχος 89

19-03-2019

Security Report, τεύχος 89

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα είναι οι συσκευές παραγωγής καπνού. Η χρήση συσκευών παραγωγής καπνού-ομίχλης ως εργαλείο για την πρόληψη κλοπών, άρχισε να βρίσκει ολοένα και περισσότερο εφαρμογή σε εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς η ικανότητα των κλεφτών να παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας, αυξήθηκε κατά πολύ. Η ανάπτυξη των συσκευών παραγωγής ομίχλης τα τελευταία χρόνια έδωσε την λύση σε αυτό το πρόβλημα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους και τη...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.