Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 | 14:22

Φεύγει η ΕΛΑΣ από τα γήπεδα, έρχονται οι σεκιούριτι

Την αποχώρηση της αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους και τη μετάθεση της ευθύνης για την αποτροπή επεισοδίων στους ιδιοκτήτες των ομάδων προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στο φόρουμ για την αθλητική βία που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Την αποχώρηση της αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους και τη μετάθεση της ευθύνης για την αποτροπή επεισοδίων στους ιδιοκτήτες των ομάδων προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στο φόρουμ για την αθλητική βία που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Στην ομιλία του ενώπιον των αστυνομικών, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι στο πλαίσιο κατάρτισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου «επεξεργαζόμαστε την αλλαγή της κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με τη θέση της ΕΛ.ΑΣ. στα γήπεδα, ώστε να αποσαφηνιστεί πού ξεκινά και πού τελειώνει η ευθύνη της αστυνομίας και των ΠΑΕ για την πρόληψη των επεισοδίων».
221 συλλήψεις οπαδών σε τρία χρόνια
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, η απόσυρση της αστυνομίας από τους αθλητικούς χώρους θα γίνει παράλληλα με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις εταιρείες σεκιούριτι, ούτως ώστε οι υπάλληλοι των εταιρειών να είναι πιστοποιημένοι από την ΕΛ.ΑΣ. και να μπορούν να κάνουν ελέγχους, όπως συμβαίνει στα αεροδρόμια. Την ανάγκη οι ΠΑΕ να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, επισημαίνοντας ότι την τελευταία τριετία οι υπηρεσίες αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν συλλάβει 221 άτομα για πρόκληση επεισοδίων και έχουν σχηματίσει 200 δικογραφίες. Χαιρετισμό στο φόρουμ απηύθυναν ακόμα ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος και οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων ενώσεων. «Εξω η αστυνομία από τα γήπεδα αρένες», τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Δημοσθένης Πάκος.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 84

Τεύχος 84

23-10-2018

Security Report, τεύχος 84

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Νοεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού είναι τα Λογισμικά Διαχείρισης Βίντεο. Τα εν λόγω λογισμικά - VMS αποτελούν θεμέλιο λίθο κάθε συστήματος επιτήρησης, καθώς επιτρέπουν στον εκάστοτε χρήστη την διαχείριση και την παραμετροποίηση των ρυθμίσεων της κάμερας, των εγγραφών, αλλά και άλλων πιο σύνθετων παραμέτρων. Ενημερωθείτε μέσα από το πλούσιο αφιέρωμα του περιοδικού μας, για τα λογισμικά  που διαθέτουν στην παγκόσμια αγορά του κλάδου ασφαλείας οι μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου, καθ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.