Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
25 Ιουνίου 2018 11:02

Απελάθηκαν τέσσερις φρουροί ασφαλείας στην Κύπρο

7cb0cf0ceae296774216300a63c68416 XL 2ffddc27

Στην απέλαση τεσσάρων αλλοδαπών που εκτελούσαν χρέη φρουρών σε πρόσωπα γνωστά στις Αρχές προχώρησαν οι αρμόδιοι στη βάση διαταγμάτων απέλασης.

Στην απέλαση τεσσάρων αλλοδαπών που εκτελούσαν χρέη φρουρών σε πρόσωπα γνωστά στις Αρχές προχώρησαν οι αρμόδιοι στη βάση διαταγμάτων απέλασης.

Οι τέσσερις αλλοδαποί κατείχαν άδεια φρουρού ασφαλείας και εντοπίστηκαν να παρέχουν ασφάλεια σε πρόσωπα που απασχολούν συχνά την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο Αρχηγός της να κάνει χρήση της εξουσίας που του παρέχει ο νόμος και να τους αφαιρέσει την άδεια φρουρού, αφού αυτή δόθηκε για φρούρηση εγκαταστάσεων και όχι προσώπων. Ο ένας εξ αυτών μετά αναχώρησε για τη χώρα του οικειοθελώς, ενώ οι άλλοι τρεις απελάθηκαν αφού κρίθηκε ότι οι δραστηριότητες και οι ενέργειές τους σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια. 

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε παγκύπρια βάση για πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος. Προχθές το βράδυ έγιναν συντονισμένες επιχειρήσεις και σε μια περίπτωση εντοπίστηκε ένα πρόσωπο να κατέχει εκρηκτικές ύλες. Συνολικά ελέγχθηκαν δύο υποστατικά, πέντε κατοικίες, 24 μπιραρίες, 123 οχήματα και 147 πρόσωπα. 

Εξάλλου, σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκε χθες για τους τέσσερις πυροκροτητές που βρέθηκαν την περασμένη βδομάδα στο διαμέρισμά του ο Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλος Σήφης, στενός φίλος του Αλέξη Μαυρομιχάλη. Νομική μάχη για να μη μείνει υπό κράτηση, όπως ήταν το αίτημα της κατηγορούσας Αρχής, δόθηκε στο δικαστήριο, το οποίο τελικά διέταξε την κράτησή του μέχρι τη δίκη του στις 5 Ιουλίου.

Η δημόσια κατήγορος Αντιγόνη Μιχαήλ ζήτησε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση για δύο λόγους:

Πρώτο γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να μην παραστεί στη δίκη του και επειδή εναντίον του εκκρεμεί και άλλη υπόθεση που αφορά κατοχή σιδερογροθιάς.

Ο δικηγόρος του, Άντρος Πελεκάνος, ήγειρε ένσταση αναφέροντας ότι η υπόθεση με τη σιδερογροθιά χρονολογείται και η εκδίκασή της αναβλήθηκε εφτά φορές από την κατηγορούσα Αρχή.

Μίλησε για αλλότρια κίνητρα και πρόσθεσε ότι κατείχαν και άλλα πρόσωπα κλειδί του διαμερίσματος στο οποίο βρέθηκαν οι πυροκροτητές. Έξω από το δικαστήριο η Αστυνομία προέβη σε έλεγχο του οχήματος του Αλέξη Μαυρομιχάλη χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε.

Διευκρινίσεις Αστυνομίας

Η Αστυνομία διευκρινίζει ότι τα τρία από τα τέσσερα πρόσωπα (ο ένας αναχώρησε οικειοθελώς) απελάθηκαν με διατάγματα απέλασης καθότι κρίθηκε ότι συνιστούσαν σοβαρή απειλή για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Επίσης σημειώνεται ότι ένα από τα τρία πρόσωπα ήταν κάτοχος άδειας φρουρού ασφαλείας η οποία ανακλήθηκε πρόσφατα σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

Και επανατονίζεται ότι τα τρία πρόσωπα απελάθηκαν στη βάση διαταγμάτων απέλασης και όχι με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας.

philenews.com

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...