Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 | 10:46

Απαγόρευση καμερών στα σχολεία εν ώρα λειτουργίας

Eγκύκλιο με την οποία απαγορεύεται η χρήση καμερών ασφαλείας στα σχολεία εν ώρα λειτουργίας, απέστειλε προς τις σχολικές μονάδες ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων..

Εγκύκλιο με την οποία απαγορεύεται η χρήση καμερών ασφαλείας στα σχολεία εν ώρα λειτουργίας, απέστειλε προς τις σχολικές μονάδες ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και βάσει οδηγίας της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η εγκύκλιος, που γίνεται σαφέστερη επί του θέματος από άλλες χρονιές, ήρθε έπειτα από το καταγεγραμμένο γεγονός ότι σε σχολεία χρησιμοποιούνταν κάμερες, παραβαίνοντας την οδηγία που έχει εκδοθεί το 2011. Ωστόσο, για λόγους φθορών και ασφαλείας, οι κάμερες θα μπορούν να λειτουργούν σε ώρες που τα σχολεία είναι κλειστά.

Επίσης, στην ίδια λογική η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προβλέπει συστάσεις σύμφωνα με τις οποίες στους διαδικτυακούς τόπους των σχολείων θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές.

Η ετήσια εγκύκλιος προς τα σχολεία επαναλαμβάνει την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως προβλέπει από χρόνια ο νόμος.

Στους μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.

Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

Επίσης, αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Πηγή: efsyn.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 85

Τεύχος 85

21-11-2018

Security Report, τεύχος 85

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού τα DIY συστήματα ασφαλείας. Η έννοια του «Do It Yourself  ή κάντο µόνος σου» αναφέρεται στην διαδικασία κατά την οποία  ο αγοραστής - πελάτης αναλαμβάνει το κομμάτι τις κατασκευής, δηλαδή την συναρμολόγηση και στην συνέχεια την εγκατάσταση ενός προϊόντος. Τα DIY προϊόντα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στον τελικό χρήστη, ωστόσο, για τις εταιρίες που διανέμουν επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας στην αγορά, η τάση αυτή ίσως αποτελεί μία απειλ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.