Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 | 16:02

Kύπρος: 45 εκατ. ευρώ το κόστος για τις κάμερες τροχαίας

Στα 45 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται ότι θα ανέλθει το κόστος του συστήματος φωτοεπισήμανσης, σύμφωνα με νέα κοστολόγηση που έγινε πρόσφατα και αφού εξετάστηκαν τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα.

Στα 45 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται ότι θα ανέλθει το κόστος του συστήματος φωτοεπισήμανσης, σύμφωνα με νέα κοστολόγηση που έγινε πρόσφατα και αφού εξετάστηκαν τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα.

Σύμφωνα με την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων, όλο το κόστος θα το επωμισθεί ο ιδιώτης επενδυτής, ο οποίος θα χειρίζεται το σύστημα και θα έχει την υποχρέωση να αποστέλλει τα εξώδικα στους παραβάτες οδηγούς. Η είσπραξη των προστίμων θα γίνεται από το κράτος και τα έσοδα θα πηγαίνουν στο πάγιο ταμείο. Το κράτος θα αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλλει ένα σημαντικό ποσό στον ιδιώτη-επενδυτή κάθε χρόνο.

Κατά πληροφορίες, παλαιότερα το κόστος του συστήματος υπολογίστηκε γύρω στα 65 εκατ. ευρώ, 20 εκατ. περισσότερα, επειδή επρόκειτο για άλλα συστήματα αλλά και περισσότερες κάμερες. Τώρα υπάρχει απόφαση για αγορά 110 καμερών, 90 σταθερών και 20 κινητών, οι οποίες θα εγκατασταθούν σε τρία στάδια μέσα σε δύο χρόνια. Αρχικά η εγκατάσταση των πρώτων καμερών θα είναι πιλοτική ώστε να ελεγχθεί το σύστημα και αν υπάρξουν ορισμένα προβλήματα να επιλυθούν.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, εντός των προσεχών ημερών θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για τους συμβούλους που θα ετοιμάσουν τους όρους και τις προδιαγραφές των καμερών, κάτι που αναμένεται να γίνει περί το τέλος του έτους οπόταν και θα γίνει διεθνής προκήρυξη του διαγωνισμού. Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου παρακάμφθηκε η διαδικασία μελέτης βιωσιμότητας του έργου, ενέργεια που σημαίνει έξι μήνες επίσπευση των διαδικασιών. 

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, η Τροχαία ζητά από τώρα όπως οι κάμερες όταν θα αρχίσουν να λειτουργούν, να καταγράφουν εκτός από ταχύτητα και παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, ζώνη ασφάλειας και κινητό τηλέφωνο. Γι’ αυτό και αιτείται όπως η φωτογράφηση του οδηγού γίνεται από μπροστά ώστε να φαίνεται ο οδηγός που παρανομεί.

Αν δηλαδή κάποιος οδηγός φωτογραφήθηκε επειδή υπερέβη το όριο ταχύτητας, να φαίνεται και κατά πόσο έφερε τη ζώνη ασφάλειας ή αν μιλούσε στο κινητό, οπόταν να καταγγέλλεται και γι’ αυτές τις παραβάσεις. 

Σήμερα, με τις δύο κάμερες που είναι εγκατεστημένες στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, η φωτογράφιση των παραβατών οδηγών γίνεται από το πίσω μέρος του οχήματος και μόνο για την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Σημειώνεται ότι όταν λειτούργησε το πρώτο σύστημα με τις κάμερες το 2007, ο οδηγός καταγγελλόταν και επειδή είχε παραβεί τη λευκή γραμμή των φώτων τροχαίας. Το νέο σύστημα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει περί τα τέλη του 2019 ή αρχές του 2020.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 84

Τεύχος 84

23-10-2018

Security Report, τεύχος 84

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Νοεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού είναι τα Λογισμικά Διαχείρισης Βίντεο. Τα εν λόγω λογισμικά - VMS αποτελούν θεμέλιο λίθο κάθε συστήματος επιτήρησης, καθώς επιτρέπουν στον εκάστοτε χρήστη την διαχείριση και την παραμετροποίηση των ρυθμίσεων της κάμερας, των εγγραφών, αλλά και άλλων πιο σύνθετων παραμέτρων. Ενημερωθείτε μέσα από το πλούσιο αφιέρωμα του περιοδικού μας, για τα λογισμικά  που διαθέτουν στην παγκόσμια αγορά του κλάδου ασφαλείας οι μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου, καθ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.