Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
5 Αυγούστου 2018 16:48

Aπόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της Βενεζουέλας με drones

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F88c91ed530904468cb298cc7d844cd73 XL

Μια σοβαρή ανατροπή των πολιτικών δεδομένων δρομολογήθηκε στην Βενεζουέλα με την εμφάνιση μιας μυστηριώδους οργάνωσης ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούςΜια σοβαρή ανατροπή των πολιτικών δεδομένων δρομολογήθηκε στην Βενεζουέλα με την εμφάνιση μιας μυστηριώδους οργάνωσης ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς και η οποία ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε ότι πέταξε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4 (…) Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».
Η οργάνωση αυτή φέρεται να δημιουργήθηκε το 2014 και να συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες ο οποίος ηγήθηκε μιας επίθεσης με ελικόπτερο εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Καράκας τον Ιούνιο του 2017. Ο Πέρες σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο.
Στόχος της οργάνωσης, σύμφωνα με την ίδια, είναι να ενώσει όλους όσοι αντιτίθενται στην πολιτική του Μαδούρο.
«Είναι αντίθετο στη στρατιωτική τιμή να διατηρούνται στην εξουσία αυτοί που έχουν ξεχάσει το Σύνταγμα και χρησιμοποιούν το δημόσιο λειτούργημα για να πλουτίσουν», καταγγέλλει στο κείμενό της η οργάνωση.
«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ο πληθυσμός να πεινά, οι άρρωστοι να μην έχουν φάρμακα, το νόμισμά μας να μην έχει καμία αξία, ο εκπαιδευτικό σύστημα να μην διδάσκει πλέον τίποτε και απλώς να προσηλυτίζει στον κομμουνισμό», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο εντάσσεται στην «Επιχείρηση Φοίνιξ», όπως δήλωσε στο κανάλι της στο YouTube η Πατρίσια Πολέο, μια δημοσιογράφος που πρόσκειται στην αντιπολίτευση και ζει στις ΗΠΑ.
Στο μεταξύ πηγή από την προεδρία της Κολομβίας απέρριψε σήμερα ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες του Μαδούρο ότι ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.
«Είναι αβάσιμη. Ο πρόεδρος είναι επικεντρωμένος στη βάπτιση της εγγονής του Σελέστ και όχι στην ανατροπή ξένων κυβερνήσεων», δήλωσε η πηγή αυτή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Ο Μαδούρο κατηγόρησε τον Σάντος, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται την Τρίτη, ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα στη διάρκεια εκδήλωσης στο Καράκας για τα 81 χρόνια από την ίδρυση της Εθνοφρουράς.
Σύμφωνα με τη Βενεζουέλα, ο Μαδούρο, ο οποίος εκφωνούσε ομιλία εκείνη την ώρα, είναι σώος, όμως από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν επτά μέλη της Εθνοφρουράς.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το όνομα του Χουάν Μανουέλ Σάντος βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση», δήλωσε ο Μαδούρο στη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Σε συνέντευξή του στο AFP την προηγούμενη Δευτέρα ο Σάντος είχε δηλώσει ότι εκτιμά πως είναι «κοντά» η πτώση «του καθεστώτος» Μαδούρο εξαιτίας της τεράστιου πληθωρισμού στη Βενεζουέλα, ο οποίος εκτιμάται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο 1.000.000% για φέτος.
Σύμφωνα με τον Κολομβιανό πρόεδρο, το καλύτερο για τη Βενεζουέλα και τη χώρα του, με την οποία μοιράζεται σύνορα μήκους 2.200 χιλιομέτρων, θα ήταν μια «ειρηνική» πτώση του Μαδούρο το συντομότερο δυνατό.
Στο μεταξύ ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν, ενώ η κυβέρνηση κατηγόρησε την «ακροδεξιά», όρο που χρησιμοποιεί για την αντιπολίτευση, ότι εμπλέκεται στην επίθεση.
Στην ομιλία του μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο Μαδούρο έκανε λόγο για πολλές συλλήψεις και εκτός από τον Σάντος κατηγόρησε ανθρώπους που ζουν στις ΗΠΑ. «Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι πολλοί από τους χρηματοδότες (της επίθεσης) ζουν στις ΗΠΑ, στην πολιτεία της Φλόριντα».
«Ελπίζω ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να είναι διατεθειμένος να καταπολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...