Ειδήσεις . Security News
Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018 | 16:52

Οι Αμερικανικές επιχειρήσεις ηγούνται στον τομέα ασφάλειας των δεδομένων

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ είναι πολύ πιο επικεντρωμένες από τις Βρετανικές επιχειρήσεις όσον αφορά την εκπαίδευση των εργαζομένων στην ασφάλεια των δεδομένων που...

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ είναι πολύ πιο επικεντρωμένες από τις Βρετανικές επιχειρήσεις όσον αφορά την εκπαίδευση των εργαζομένων στην ασφάλεια των δεδομένων που χειρίζονται.
Η Shred-it σε συνεργασία με την Ipsos διεξήγαγαν μία έρευνα που συνέκρινε τις διαφορές στην κατάρτιση των εργαζομένων στην ασφάλεια των δεδομένων στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο, και διαπιστώθηκε ότι το 50% των Αμερικανικών επιχειρήσεων διεξάγει διαδικασίες κατάρτισης του προσωπικού τους με αντικείμενο την ασφάλεια των πληροφοριών, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, με μόλις 37% των Βρετανικών ομολόγων τους.
Οι Αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζουν επίσης πιο προσεκτικά τους υπαλλήλους τους για να εργαστούν εξ αποστάσεως μέσω απομακρυσμένης εργασίας, και πάνω από τα τρία τέταρτα (81%) των Αμερικανικών εταιρειών εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους τους για να κρατήσουν τις ευαίσθητες πληροφορίες καλά φυλαγμένες από τους χάκερς, ενώ εργάζονται κάπου έξω στην ύπαιθρο.
Οι ΗΠΑ επίσης ηγούνται με 78% στις πολιτικές που εφαρμόζονται σχετικά με την αποθήκευση και τη διάθεση εμπιστευτικών εγγράφων σε μορφή χαρτιού, σε σύγκριση με 71% των μεγάλων βρετανικών επιχειρήσεων. Το ίδιο ισχύει και όταν πρόκειται για την κατάρτιση των εργαζομένων ώστε να κατανοούν πλήρως τις νομικές απαιτήσεις για τη διαχείριση εμπιστευτικών πληροφοριών, όπου εκεί πάλι προπορεύονται οι Αμερικανικές επιχειρήσεις με 88%, έναντι εκείνων από τη Μεγάλη Βρετανία με 78%.
Ο Αντιπρόεδρος της Shred-it στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, ο Ian Osborne προσέφερε περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας, λέγοντας:
«Σε όλες σχεδόν τις σημαντικές έρευνες που διεξήχθησαν σε τούτο τον τομέα, οι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες της Αμερικής θεωρούν ότι κρατούν την κατάλληλη στάση αναφορικά με την ασφάλεια των δεδομένων απ ‘ό, τι οι Βρετανοί ομολόγοι. Ωστόσο πρέπει να γίνει σαφές ότι με τη θέσπιση του καινούριου νόμου που εφαρμόστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση γύρω από την ασφάλεια των δεδομένων, δηλαδή το GDDR, οι Βρετανικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην εναρμονίζονται ορθά όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ένωσης».

Πηγή: texnologia.net

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 81

Τεύχος 81

18-07-2018

Security Report, τεύχος 81

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Αυγούστου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Το κεντρικό αφιέρωμα αυτού του τεύχους περιλαμβάνει αποκλειστικό και πλούσιο φωτορεπορτάζ από την κορυφαία ευρωπαϊκή έκθεση, IFSEC International 2018. O απεσταλμένος του περιοδικού, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, μας μεταφέρει όλες τις νέες τάσεις του χώρου των συστημάτων ασφαλείας και μας παρουσιάζει καινοτόμα προϊόντα, που κέντρισαν το ενδιαφέρον στην εν λόγω έκθεση. Εννοείται πως σημαίνοντα ρόλο στο ρεπορτάζ παίζει η ελληνική παρουσία στην IFSEC, που προσέλκυσε τα βλέμματα πολλών επισ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.