Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
29 Αυγούστου 2018 14:13

Cisco στην ΔΕΘ: Ανάδειξη της συμβολής της τεχνολογίας στη βελτίωση των κοινωνιών

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F1a62e08ffc1d95fb09ace9f1c93257bb XL

Το μέλλον μιας εταιρείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις ικανότητες του δικτύου της. Ένας τεχνικός ΙΤ ο οποίος μέχρι τώρα υποστήριζε 200 συσκευές θα πρέπει πλέον να υποστηρίζει 100.000 – και ο αριθμός αυτός θα φτάσει το 1.000.000 πολύ σύντομα, αναφέρει μεταξύ άλλων η Έλενα.Το μέλλον μιας εταιρείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις ικανότητες του δικτύου της. Ένας τεχνικός ΙΤ ο οποίος μέχρι τώρα υποστήριζε 200 συσκευές θα πρέπει πλέον να υποστηρίζει 100.000 – και ο αριθμός αυτός θα φτάσει το 1.000.000 πολύ σύντομα, αναφέρει μεταξύ άλλων η Έλενα Πρασσάκη, Marketing & Communications Manager της Cisco, με αφορμή την συμμετοχή της Cisco στην ΔΕΘ.
Η Cisco συμμετέχει φέτος στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με στόχο να αναδείξει τη δύναμη και συμβολή της τεχνολογίας στην προσπάθεια για βελτίωση των κοινωνιών αλλά και της ποιότητας της ζωής μας.
Το περίπτερο της εταιρείας πλαισιώνει τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η οποία ως τιμώμενη χώρα έχει ως στόχο να αναδείξει τα επιτεύγματα της Αμερικανικής τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.
Στο περίπτερο της Cisco οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν εφαρμογές των τεχνολογικών καινοτομιών της, σε τομείς όπως ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκπαίδευση, υγεία, τουρισμός, λιανεμπόριο, χρηματοπιστωτικό τομέα αλλά και σπουδαίες υλοποιήσεις σε Δήμους για τις έξυπνες πόλεις με στόχο την βελτίωση ζωής του Έλληνα πολίτη.
Παράλληλα για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στο επιχειρηματικό αλλά και τεχνικό μέρος των καινοτόμων λύσεων της Cisco, στο περίπτερο θα υπάρχουν εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας για να παρουσιάσουν αρχιτεκτονικές όπως Δικτύωση (Enterprise Networking – Digital Network Architecture), Ασφάλεια, λύσεις συνεργασίας και Datacenter.
Η σημασία της εκπαίδευσης
Ιδιαίτερη προβολή θα έχει και η παγκόσμια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Cisco Networking Academy, η οποία 20 χρόνια τώρα, έχει αλλάξει τη ζωή πάνω από 8 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 180 χώρες, παρέχοντας εκπαίδευση, τεχνική κατάρτιση και καθοδήγηση στη σταδιοδρομία τους.
Στόχος είναι, να μοιραστεί τις καλύτερες παγκόσμιες αλλά και τοπικές πρακτικές που εφάρμοσε η Cisco ανά τον κόσμο, σχετικά με την κατάρτιση στις ψηφιακές δεξιότητες. Τι γίνεται ήδη στην Ελλάδα και πως μπορεί η χώρα να κινηθεί έμπρακτα, προς την κατεύθυνση της Καινοτομίας και της Ψηφιακής Κατάρτισης με στόχο, το υπαρκτό αναμφισβήτητα χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων, το οποίο φυσικά είναι άμεσα συνδεδεμένο με το υψηλό ποσοστό ανεργίας.
Για κάθε πρόσθετη πληροφορία και εγγραφές στις παρουσιάσεις και εκδηλώσεις της Cisco, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη σελίδα σχετικά για την παρουσία της στην ΔΕΘ18, στο www.eventtouch.eu/cisco_greece/TIF2018.
Με αφορμή την συμμετοχή της Cisco στην ΔΕΘ η κυρία Πρασσάκη, ανέφερε επίσης ότι η τύχη μιας εταιρείας θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ικανότητά της να κατανοεί και να ελέγχει με ασφάλεια τη δύναμη των συνδέσεών της, να εντοπίζει μοτίβα, ευκαιρίες και ευφυία στα δεδομένα, να σμιλεύει νέες συνδέσεις και να δημιουργεί νέα δίκτυα τα οποία αναμένουν τις ανάγκες των πελατών και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και ανταποκρίνονται έγκαιρα σε αυτές.
Με την εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης και του Internet of Things, καθώς και με τη δημιουργία ολοένα και μεγαλύτερου όγκου δεδομένων, έχουμε πλέον φτάσει σε ένα σημείο καμπής, στο οποίο το δίκτυο δεν αποτελεί πια μια απλή τεχνολογική υποδομή. Το δίκτυο λειτουργεί ως παγκόσμια μονάδα συναλλάγματος. Ένα σημείο καμπής το οποίο αντιπροσωπεύει έναν κόσμο ο οποίος απειλείται από δισεκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις καθημερινά, αλλά ταυτόχρονα έχει απεριόριστες δυνατότητες να μεταμορφώσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, τις κοινότητες, τις κοινωνικές πρωτοβουλίες, ακόμα και την παγκόσμια οικονομία.
Σε αυτό το φόντο διαδραματίζεται η Επόμενη «Πράξη» του Δικτύου, που θα παρουσιάσει η εταιρεία κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Εκεί όπου η δύναμη των δικτύων αυξάνεται εκθετικά και αποτελεί τη νέα πηγή ενέργειας, το πιο ζωτικό στοιχείο του σύγχρονου κόσμου, προσθέτει η κυρία Πρασσάκη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...