Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
4 Σεπτεμβρίου 2018 16:34

Με Τεχνητή Νοημοσύνη η παρουσία της Microsoft στην 83η ΔΕΘ

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fae99a5c3be5cb94778f8b2dd8fccbe8e XL

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα βρίσκεται στο επίκεντρο της παρουσίας της Microsoft στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, η Microsoft μαζί με ακόμα 51 αμερικανικές εταιρείες θα πλαισιώσουν το περίπτερο των ΗΠΑ με την παρουσία τους.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα βρίσκεται στο επίκεντρο της παρουσίας της Microsoft στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, η Microsoft μαζί με ακόμα 51 αμερικανικές εταιρείες θα πλαισιώσουν το περίπτερο των ΗΠΑ με την παρουσία τους. Παράλληλα, μία σειρά από εκδηλώσεις και σεμινάρια θα αναδείξουν την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την αξία της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της χώρας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείαςμ η συμμετοχή της Microsoft στην 83η ΔΕΘ, ως στρατηγικός συνεργάτης στο περίπτερο των ΗΠΑ, θα πάει τη συζήτηση γύρω από τη τεχνητή νοημοσύνη και τις ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργούνται, ένα βήμα πιο πέρα από την παρουσίαση νέων τεχνολογιών. Θα επικεντρωθεί στο θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων, και της σημασίας τους, ένα ζήτημα που αφορά κυρίως τους νέους και το μέλλον τους.

«Η εταιρεία επιμένει και ενισχύει αυτή τη στρατηγική της προτεραιότητα συνδέοντάς την με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι ψηφιακές δεξιότητες και η νεανική επιχειρηματικότητα θα αναδειχθούν ως ένα όχημα για να φανταστούμε τη χώρα αλλιώς, και να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον, παρέχοντας σε όλους τα απαραίτητα εφόδια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο περίπτερο θα παρουσιαστούν επίσης λύσεις που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των συνανθρώπων μας, να διευκολύνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και να συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην αύξηση της παραγωγικότητας, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για όλους.

Εκδηλώσεις και σεμινάρια

Το ταξίδι στο μέλλον συνεχίζεται με μια σειρά από ανοιχτές συζητήσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις case studies, από ειδικούς της Microsoft, αλλά και τις εταιρείες-συνεργάτες της, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ακόμα περισσότερα να ρωτήσουν, να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να ανακαλύψουν τα πάντα γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Για την Microsoft, η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία την οποία τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και η Ελλάδα, σαν χώρα θα πρέπει να αξιοποιήσει προκειμένου να βρίσκεται στο “τρένο” των εξελίξεων. Στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η Microsoft θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τη Microsoft, σχετική με τις ψηφιακές δεξιότητες στην Ελλάδα, στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ενώ θα ανακοινώσει και μια σημαντική συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών που θα προωθήσουν τεχνολογίες στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, blockchain, Internet of Things, πρωτοβουλίες που θα αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς.

Στο ίδιο πλαίσιο και με στόχο την ενδυνάμωση της νέας γενιάς, η Microsoft Hellas θα βραβεύσει την ελληνική ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ που με την εφαρμογή icry2talk κατέκτησε τη 2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας Imagine Cup που διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρεία.

Στην πορεία προς τη νέα εποχή η αξιοπιστία και η ασφάλεια αποτελούν βασικές αρχές και δεσμεύσεις της εταιρείας. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση θα διαπραγματευτεί τη σχέση του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα (GDPR) με τις νέες τεχνολογίες, τους περιορισμούς, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...