04/09/2018

Η πόλη που θα ελέγχει καθημερινά τις δημόσιες τουαλέτες για κρυφές κάμερες

Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των κρυφών καμερών στις δημόσιες τουαλέτες παίρνουν οι αρχές της Σεούλ καθώς θα διενεργούνται καθημερινοί έλεγχοι για τον περιορισμό του φαινομένου.

Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των κρυφών καμερών στις δημόσιες τουαλέτες παίρνουν οι αρχές της Σεούλ καθώς θα διενεργούνται καθημερινοί έλεγχοι για τον περιορισμό του φαινομένου.

Οι κρυφές κάμερες σε τουαλέτες και δοκιμαστήρια είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, καθώς μόνο το 2017 κατεγράφησαν περισσότερες από 6.000 περιπτώσεις. Τα βίντεο που καταγράφουν οι κρυφές κάμερες δημοσιεύονται στο διαδίκτυο εν αγνοία των θυμάτων που σε ποσοστό 80% είναι γυναίκες. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση δεκάδων χιλιάδων γυναικών που διαμαρτύρονται για την ύπαρξη κρυφών καμερών με το μήνυμα «η ζωή μου δεν είναι το δικό σου πορνό». Ακτιβιστές αναφέρουν πως οι γυναίκες ζουν υπό το φόβο να φωτογραφηθούν ή να κινηματογραφηθούν την ώρα που αλλάζουν ρούχα ή όταν επισκέπτονται δημόσιες τουαλέτες, χωρίς να το γνωρίζουν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, οι δημόσιες τουαλέτες επιθεωρούνται για κρυφές κάμερες μια φορά το μήνα, ωστόσο τώρα που το πρόβλημα έχει γίνει ακόμα πιο έντονο οι αρχές ζητούν τη συνδρομή και του προσωπικού που φροντίζει για την καθαριότητά τους. Αξιωματούχοι σε παλιότερες δηλώσεις τους στο BBC είχαν αναφέρει πως είναι πολύ δύσκολο να συλλάβουν τους δράστες καθώς η διαδικασία για την τοποθέτηση και την απεγκατάσταση κρυφών καμερών δεν διαρκεί περισσότερα από 15 λεπτά. Πέρσι, παρά το γεγονός ότι συνελήφθησαν περισσότερα από 5.400 άτομα για αδικήματα σχετικά με την παρακολούθηση με κρυφές κάμερες, ελάχιστα ήταν εκείνα που οδηγήθηκαν στη φυλακή με το ποσοστό να μην ξεπερνά το 2%. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Yonhap οι 50 κυβερνητικοί υπάλληλοι που έχουν επιφορτιστεί με αυτήν την αποστολή δεν έχουν ανακαλύψει ούτε μια κρυφή κάμερα εδώ και δύο χρόνια.

πηγή: https://www.newsbeast.gr/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.