Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
7 Σεπτεμβρίου 2018 12:58

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη

6caa119d1dc8cfd425cd6e3f93c89cbd XL db246da1

Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ. ξεκίνησε από χθες τις πτήσεις στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και αύριο θα υπερίπταται στο κέντρο της πόλης την ώρα των διαδηλώσεων, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ. ξεκίνησε από χθες τις πτήσεις στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και αύριο θα υπερίπταται στο κέντρο της πόλης την ώρα των διαδηλώσεων, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Παρότι η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης είχε ξεκινήσει από χθες γύρω από τη ΔΕΘ, μέλη του «Ρουβίκωνα» πραγματοποίησαν επίθεση στα γραφεία του ΣΒΒΕ και κάποιοι άλλοι, άγνωστοι, βεβήλωσαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία, όπου θα γίνει αύριο στις 6 το απόγευμα το συλλαλητήριο εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Από νωρίς σήμερα το πρωί το ευρύτερο κέντρο της πόλης επρόκειτο να «αποστειρωθεί» λόγω των αφίξεων του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ κ. Γουίλμπορ Ρος, του πρέσβη κΤζέφρεϊ Πάιατ και του κ. Αλ. Τσίπρα, με τα μέτρα να κορυφώνονται από αύριο το πρωί ενόψει των απογευματινών διαδηλώσεων.
Τουλάχιστον πέντε χιλιάδες αστυνομικοί, ένστολοι και μυστικοί, πρόκειται να αναπτυχθούν στην πόλη, σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά της ΔΕΘ επιχείρηση, στην οποία, πλην των ανδρών της ΕΛΑΣ, δύο εισαγγελέων, του ελικοπτέρου και σκαφών του λιμενικού, θα συμμετέχουν πράκτορες του FBI και της CIA, καθώς οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα. Οι συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα αύριο: στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτή για το Μακεδονικό, στην πλατεία Αριστοτέλους, του ΠΑΜΕ και στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και Εργατικών Κέντρων, στην Καμάρα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
«Καυτή ζώνη»
Σε καμία εξ αυτών δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση στο Βελλίδειο και στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ενώ η ροή των αυτοκινήτων θα εκτραπεί σε ακτίνα χιλιομέτρων από την «καυτή ζώνη» γύρω από την Εκθεση και τη γειτονική πλατεία ΧΑΝΘ.
Τα μέτρα ασφαλείας στο περίπτερο «13» όπου θα στεγαστούν οι πενήντα και πλέον αμερικανικές επιχειρήσεις και θα λειτουργεί ως «ορμητήριο» των μελών της επίσημης αποστολής των ΗΠΑ, περιλαμβάνουν, πέραν της παρουσίας πλειάδας αστυνομικών, ηλεκτρονικούς ελέγχους, παρακολούθηση της κίνησης στους χώρους εντός και πέριξ του κτιρίου με ειδικές κάμερες, σωματικούς ελέγχους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί πράκτορες ζήτησαν και τους δόθηκε πρόσβαση σε όλες της κάμερες που ελέγχουν την κυκλοφορία στην πόλη, ακόμη και στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ.
Ο αναμενόμενος για σήμερα κατάπλους στο λιμάνι του Θερμαϊκού της ναυαρχίδας του 6ου αμερικανικού στόλου «USS Mount Whitney» έχει σημάνει την κινητοποίηση του Λιμενικού, σκάφη του οποίου θα περιπολούν στη θαλάσσια περιοχή εντός και εκτός του κόλπου.
Μια τέτοια γιγαντιαία κινητοποίηση, αστυνομίας και διαδηλωτών, έχει ασφαλώς αντίκτυπο στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Ουκ ολίγοι επιχειρηματίες του κέντρου σχεδιάζουν να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους φοβούμενοι επεισόδια, άλλοι δυσφορούν διότι θα χάσουν την αναμενόμενη πελατεία και αρκετοί Θεσσαλονικείς πρόκειται να εγκαταλείψουν την πόλη για τα εξοχικά του στη Χαλκιδική και την Πιερία προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία από τους κλειστούς δρόμους και ενδεχόμενες συγκρούσεις. Από τους οργανωτές του συλλαλητηρίου εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών μεταδιδόταν ότι περιμένουν να συρρεύσουν στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες διαδηλωτές από τη Μακεδονία και τη Θράκη, με στόχο η συγκέντρωση να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει εκείνη του περασμένου Ιανουαρίου στον ίδιο χώρο. Τόνιζαν επίσης τον ειρηνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης και δήλωναν πως δεν σχεδιάζουν να κινηθούν προς το Βελλίδειο, που άλλωστε δεν απέχει παρά μόνο λίγες δεκάδες μέτρα από την παραλία.
Πηγή Καθημερινή

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...