Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 | 11:08

Α.Ι Drones για την πρόληψη των εγκλημάτων

Ερευνητές «παντρεύουν» την τεχνητή νοημοσύνη και τα drones για την πρόληψη εγκλημάτων και τον εντοπισμό βίαιης συμπεριφοράς ανάμεσα σε πλήθος κόσμου.

Ερευνητές «παντρεύουν» την τεχνητή νοημοσύνη και τα drones για την πρόληψη εγκλημάτων και τον εντοπισμό βίαιης συμπεριφοράς ανάμεσα σε πλήθος κόσμου.

Στο έγγραφο με τίτλο "Μάτι στον ουρανό", διάφοροι ερευνητές περιγράφουν ένα σύστημα που χρησιμοποιεί ένα drone για τη μετάδοση βίντεο μέσω δικτύου σε πραγματικό χρόνο. Ένας ειδικά σχεδιασμένος αλγόριθμος χρησιμοποιεί τη βαθιά εκμάθηση, εκτιμώντας τις «κινήσεις» των ανθρώπων σε ένα βίντεο και στη συνέχεια, τις ταιριάζει με αυτές που οι έρευνες έχουν χαρακτηρίσει ως «βίαιες».

Για τους σκοπούς του έργου, οι ερευνητές έχουν ενσωματώσει 5 ανθρώπινες κινήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν στραγγαλισμό, επίθεση με μπουνιές, κλωτσιές, μαχαίρι και όπλο. Για την δοκιμή, οι ερευνητές είχαν δικά τους βίντεο με εθελοντές που παρουσίαζαν βίαιη συμπεριφορά μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι τα drone αναγνώρισαν με 94% ακρίβεια αυτές τις επιθέσεις, αφήνοντας φυσικά περιθώρια για βελτίωση. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση εγκλημάτων σε δημόσιους χώρους και μεγάλες εκδηλώσεις.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 87

Τεύχος 87

23-01-2019

Security Report, τεύχος 87

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Στο τεύχος Φεβρουαρίου  το κεντρικό θέμα είναι τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε βιομηχανικές και μη εγκαταστάσεις. Στο εν λόγω άρθρο θα ενημερωθείτε για τους τρόπους με τους οποίους ένα σύστημα επιτήρησης μπορεί να βοηθήσει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών εγκαταστάσεων. Επίσης θα δείτε τον εξοπλισμό που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση, καθώς κάθε εγκατάσταση διαφέρει και έχει διαφορετικές απαιτήσεις.  Η σειρά καμερών της Hikvision «DarkFighter», συνδυάζει πληθώρα προηγμένων τεχνο...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.