Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 | 11:08

Α.Ι Drones για την πρόληψη των εγκλημάτων

Ερευνητές «παντρεύουν» την τεχνητή νοημοσύνη και τα drones για την πρόληψη εγκλημάτων και τον εντοπισμό βίαιης συμπεριφοράς ανάμεσα σε πλήθος κόσμου.

Ερευνητές «παντρεύουν» την τεχνητή νοημοσύνη και τα drones για την πρόληψη εγκλημάτων και τον εντοπισμό βίαιης συμπεριφοράς ανάμεσα σε πλήθος κόσμου.

Στο έγγραφο με τίτλο "Μάτι στον ουρανό", διάφοροι ερευνητές περιγράφουν ένα σύστημα που χρησιμοποιεί ένα drone για τη μετάδοση βίντεο μέσω δικτύου σε πραγματικό χρόνο. Ένας ειδικά σχεδιασμένος αλγόριθμος χρησιμοποιεί τη βαθιά εκμάθηση, εκτιμώντας τις «κινήσεις» των ανθρώπων σε ένα βίντεο και στη συνέχεια, τις ταιριάζει με αυτές που οι έρευνες έχουν χαρακτηρίσει ως «βίαιες».

Για τους σκοπούς του έργου, οι ερευνητές έχουν ενσωματώσει 5 ανθρώπινες κινήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν στραγγαλισμό, επίθεση με μπουνιές, κλωτσιές, μαχαίρι και όπλο. Για την δοκιμή, οι ερευνητές είχαν δικά τους βίντεο με εθελοντές που παρουσίαζαν βίαιη συμπεριφορά μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι τα drone αναγνώρισαν με 94% ακρίβεια αυτές τις επιθέσεις, αφήνοντας φυσικά περιθώρια για βελτίωση. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση εγκλημάτων σε δημόσιους χώρους και μεγάλες εκδηλώσεις.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 84

Τεύχος 84

23-10-2018

Security Report, τεύχος 84

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Νοεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού είναι τα Λογισμικά Διαχείρισης Βίντεο. Τα εν λόγω λογισμικά - VMS αποτελούν θεμέλιο λίθο κάθε συστήματος επιτήρησης, καθώς επιτρέπουν στον εκάστοτε χρήστη την διαχείριση και την παραμετροποίηση των ρυθμίσεων της κάμερας, των εγγραφών, αλλά και άλλων πιο σύνθετων παραμέτρων. Ενημερωθείτε μέσα από το πλούσιο αφιέρωμα του περιοδικού μας, για τα λογισμικά  που διαθέτουν στην παγκόσμια αγορά του κλάδου ασφαλείας οι μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου, καθ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.