Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Σεπτεμβρίου 2018 18:45

Οχήματα: Η «χρυσή ενδεκάδα» των νέων συστημάτων ασφαλείας από το 2021

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Ffb55a49ad5c245a48ee02c75f1555add XL

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 11 νέα συστήματα ασφαλείας θα προβλέπονται υποχρεωτικά από το 2021 για όλα τα καινούρια οχήματα, που θα ταξινομούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 11 νέα συστήματα ασφαλείας θα προβλέπονται υποχρεωτικά από το 2021 για όλα τα καινούρια οχήματα, που θα ταξινομούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Με ένα πακέτο προηγμένων συστημάτων ασφαλείας θα εφοδιάζονται όλα τα καινούρια οχήματα εντός της ΕΕ από το 2021 και μετά. Αυτό προβλέπεται σε πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου. Πρόκειται για έντεκα συστήματα ασφαλείας, χάρη στα οποία εκτιμάται ότι θα σωθούν τη δεκαετία 2021 έως 2030 7.300 ζωές και θα αποφευχθούν περίπου 39.000 σοβαροί τραυματισμοί από τροχαία δυστυχήματα.
Σκόραρε ο Μπουζούκης το πρώτο γκολ του αγώνα Λάρισα – Παναθηναϊκός; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις
Ας δούμε αναλυτικά αυτή τη «χρυσή ενδεκάδα» των πρόσθετων συστημάτων ασφαλείας για όλα τα οχήματα μετά από μία τριετία:

1. Αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος (ΑΕΒ)
Προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση και αν διαπιστώσει, ότι δεν αντιδρά, αναλαμβάνει να φρενάρει μόνο του το όχημα.

2. Σύστημα ανίχνευσης αλκοόλ στον οδηγό
Πρόκειται για ένα αλκοολόμετρο, ενσωματωμένο στο όχημα, που ανιχνεύει το αλκοόλ στον οδηγό μέσω της ανάλυσης του εκπνεόμενου αέρα και να υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια, «κλειδώνει» τον κινητήρα και δεν τον αφήνει να πάρει εμπρός.

3. Σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού
Παρακολουθεί με ειδική κάμερα και αισθητήρες τον οδηγό και προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά προειδοποιητικά σήματα αν ανιχνεύσει τα χαρακτηριστικά σημάδια κόπωσης (π.χ ασυνήθιστες κινήσεις του τιμονιού) ή έλλειψης προσοχής και προτρέπει τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα.

4. Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας. (Lane Keeping Assist)
Σύστημα, που ειδοποιεί τον οδηγό, ότι το αυτοκίνητο ξεφεύγει χωρίς εντολή – άρα χωρίς χρήση φλας – από την πορεία του και έχει περάσει τα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας.

5. Κάμερα οπισθοπορείας
Kαταγράφει κάθε κίνηση πίσω από το αυτοκίνητο. Είναι υποχρεωτική σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και υπολογίζεται ότι «σώζει» 95 ανθρώπινες ζωές το χρόνο.

6. Σύστημα αυτόματης προσαρμογής στα όρια ταχύτητας
Αναγνωρίζει όλες τις πινακίδες κυκλοφορίας και «συνεργάζεται» με το cruise control, ρυθμίζοντας αυτόματα την μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου με βάση τα όρια ταχύτητας.

7. Καταγραφέας δεδομένων συμβάντων
Εξοπλισμός όπου καταγράφονται και αποστέλλονται όλες οι παράμετροι πριν από ένα ατύχημα (ταχύτητα οχημάτων, φρεναρίσματα, χρήση φλας, φώτων, κλπ).

8. Αναβάθμιση των προδιαγραφών προστασίας επιβατών σε πλευρική πρόσκρουση
Πλευρική ενίσχυση των αμαξωμάτων και βελτίωση των συστημάτων συγκράτησης του σώματος (ζώνες ασφαλείας, αερόσακοι, κλπ).

9. Αναβάθμιση των προδιαγραφών των εμπρόσθιων δοκιμών πρόσκρουσης
Οι μετωπικές δοκιμές πρόσκρουσης θα γίνονται με αυστηρότερες προδιαγραφές και θα ανταποκρίνονται περισσότερο σε πραγματικές συνθήκες σύγκρουσης.

10. Διεύρυνση της ζώνης πρόσκρουσης κεφαλιού για πεζούς και ποδηλάτες και εγκατάσταση κρυστάλλων ασφαλείας

11. Σύστημα ανίχνευσης και πρόληψης απόσπασης προσοχής του οδηγού

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...