gi diagonismo
Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 | 18:45

Οχήματα: Η «χρυσή ενδεκάδα» των νέων συστημάτων ασφαλείας από το 2021

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 11 νέα συστήματα ασφαλείας θα προβλέπονται υποχρεωτικά από το 2021 για όλα τα καινούρια οχήματα, που θα ταξινομούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 11 νέα συστήματα ασφαλείας θα προβλέπονται υποχρεωτικά από το 2021 για όλα τα καινούρια οχήματα, που θα ταξινομούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Με ένα πακέτο προηγμένων συστημάτων ασφαλείας θα εφοδιάζονται όλα τα καινούρια οχήματα εντός της ΕΕ από το 2021 και μετά. Αυτό προβλέπεται σε πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου. Πρόκειται για έντεκα συστήματα ασφαλείας, χάρη στα οποία εκτιμάται ότι θα σωθούν τη δεκαετία 2021 έως 2030 7.300 ζωές και θα αποφευχθούν περίπου 39.000 σοβαροί τραυματισμοί από τροχαία δυστυχήματα.
Σκόραρε ο Μπουζούκης το πρώτο γκολ του αγώνα Λάρισα - Παναθηναϊκός; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις
Ας δούμε αναλυτικά αυτή τη «χρυσή ενδεκάδα» των πρόσθετων συστημάτων ασφαλείας για όλα τα οχήματα μετά από μία τριετία:

1. Αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος (ΑΕΒ)
Προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση και αν διαπιστώσει, ότι δεν αντιδρά, αναλαμβάνει να φρενάρει μόνο του το όχημα.

2. Σύστημα ανίχνευσης αλκοόλ στον οδηγό
Πρόκειται για ένα αλκοολόμετρο, ενσωματωμένο στο όχημα, που ανιχνεύει το αλκοόλ στον οδηγό μέσω της ανάλυσης του εκπνεόμενου αέρα και να υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια, «κλειδώνει» τον κινητήρα και δεν τον αφήνει να πάρει εμπρός.

3. Σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού
Παρακολουθεί με ειδική κάμερα και αισθητήρες τον οδηγό και προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά προειδοποιητικά σήματα αν ανιχνεύσει τα χαρακτηριστικά σημάδια κόπωσης (π.χ ασυνήθιστες κινήσεις του τιμονιού) ή έλλειψης προσοχής και προτρέπει τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα.

4. Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας. (Lane Keeping Assist)
Σύστημα, που ειδοποιεί τον οδηγό, ότι το αυτοκίνητο ξεφεύγει χωρίς εντολή - άρα χωρίς χρήση φλας - από την πορεία του και έχει περάσει τα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας.

5. Κάμερα οπισθοπορείας
Kαταγράφει κάθε κίνηση πίσω από το αυτοκίνητο. Είναι υποχρεωτική σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και υπολογίζεται ότι «σώζει» 95 ανθρώπινες ζωές το χρόνο.

6. Σύστημα αυτόματης προσαρμογής στα όρια ταχύτητας
Αναγνωρίζει όλες τις πινακίδες κυκλοφορίας και «συνεργάζεται» με το cruise control, ρυθμίζοντας αυτόματα την μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου με βάση τα όρια ταχύτητας.

7. Καταγραφέας δεδομένων συμβάντων
Εξοπλισμός όπου καταγράφονται και αποστέλλονται όλες οι παράμετροι πριν από ένα ατύχημα (ταχύτητα οχημάτων, φρεναρίσματα, χρήση φλας, φώτων, κλπ).

8. Αναβάθμιση των προδιαγραφών προστασίας επιβατών σε πλευρική πρόσκρουση
Πλευρική ενίσχυση των αμαξωμάτων και βελτίωση των συστημάτων συγκράτησης του σώματος (ζώνες ασφαλείας, αερόσακοι, κλπ).

9. Αναβάθμιση των προδιαγραφών των εμπρόσθιων δοκιμών πρόσκρουσης
Οι μετωπικές δοκιμές πρόσκρουσης θα γίνονται με αυστηρότερες προδιαγραφές και θα ανταποκρίνονται περισσότερο σε πραγματικές συνθήκες σύγκρουσης.

10. Διεύρυνση της ζώνης πρόσκρουσης κεφαλιού για πεζούς και ποδηλάτες και εγκατάσταση κρυστάλλων ασφαλείας

11. Σύστημα ανίχνευσης και πρόληψης απόσπασης προσοχής του οδηγού

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 91

Τεύχος 91

21-05-2019

Security Report, τεύχος 91

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα, τα Universal GSM/GPRS modules της ελληνικής αγοράς. Σήμερα, οι μονάδες GSM/GPRS αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του συναγερμού, καθώς εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη επικοινωνία του συστήματός με το Κέντρο Λήψης Σημάτων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο για οποιοδήποτε συμβάν. Διαβάστε στο αφιέρωμα του περιοδικού το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των Universal GSM/GPRS συσκευών. Η ομάδα της KEEP...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.