Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 | 12:00

Audi και Ericsson συνεργάζονται για την κατασκευή αυτοκινήτων με δυνατότητα 5G

Η Audi και η Ericsson ανακοίνωσαν πώς θα προβούν σε μία πρωτοποριακή συνεργασία ούτως ώστε τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας να έχουν ενσωματωμένη την τεχνολογία 5G, η παρούσα είδηση ανακοινώθηκε σε μια συνάντηση των δύο εταιρειών στην έδρα της...

Η Audi και η Ericsson ανακοίνωσαν πώς θα προβούν σε μία πρωτοποριακή συνεργασία ούτως ώστε τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας να έχουν ενσωματωμένη την τεχνολογία 5G, η παρούσα είδηση ανακοινώθηκε σε μια συνάντηση των δύο εταιρειών στην έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ίνγκολστατ της Γερμανίας.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν πώς θα προβούν σε μια σειρά από δραστηριότητες για να διερευνήσουν την δυναμική του 5G ως τεχνολογία επικοινωνίας, σχεδιασμένο έτσι ώστε να ικανοποιεί τις υψηλές απαιτήσεις και τα στάνταρ που έχει θέσει η Audi, και θα εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Audi και η Ericsson δήλωσαν πως η συγκεκριμένη συνεργασία θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, όπου εμπειρογνώμονες και από τις δύο εταιρείες θα πραγματοποιήσουν δοκιμές στο εργαστήριο παραγωγής Audi στο Gaimersheim της Γερμανίας.

Ο Διευθυντής Πληροφοριών της Audi AG, ο Frank Loydl, εξήγησε πως η τεχνολογία 5G θα μπορούσε να βελτιώσει ακομά και στο έξυπνο εργοστάσιο μας στο Ίνγκολστατ, λέγοντας:

«Το έξυπνο εργοστάσιο μας στο Ίνγκολστατ είναι ένα αληθινό διαμάντι της καινοτομίας, και κατά συνέπεια εκτιμάται πως η διασύνδεση μέσω της τεχνολογίας 5G θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή οχημάτων του μέλλοντος. Μια ισχυρή αρχιτεκτονική δικτύου που μπορεί να ανταποκριθεί σε πραγματικό χρόνο είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Στο πλαίσιο αυτού του έργου με τον συνεργάτη μας Ericsson, θα εξερευνήσουμε και θα δοκιμάσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογία 5G σε βιομηχανικές εφαρμογές στο έξυπνο εργοστάσιο μας».

Η Audi και η Ericsson θα εξετάσουν επίσης κατά πόσο το 5G μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλα εργοστάσια του ομίλου Audi εκτός από το εργοστάσιο της Ingolstadt.

Ο CTO της Ericsson, ο Erik Ekudden, προσέφερε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα τρέχοντα προγράμματα 5G της εταιρείας, λέγοντας:

«Η Ericsson ήδη εκτελεί 5G βιομηχανικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει τους κατασκευαστές να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους και να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ούτως ώστε να πρωταγωνιστήσουν στην αγορά που δραστηριοποιούνται. Αυτό το έργο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δούμε τι είναι δυνατό να καταφέρουμε με το 5G σε ένα περιβάλλον παραγωγής αυτοκινήτων».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του έργου, η Audi και η Ericsson θα δοκιμάσουν τον λανθάνοντα χρόνο που θα παρουσιάσει η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα ασύρματα συνδεδεμένα ρομπότ παραγωγής στο εργοστάσιο, η οποία είναι μια κοινώς χρησιμοποιούμενη τεχνική στην κατασκευή αυτοκινήτων.

Πιθανότατα θα ακούσουμε περισσότερα σχετικά με την εταιρική σχέση των δύο εταιρειών, μόλις αρχίσουν οι αρχικές δοκιμές τους.

πηγή: https://texnologia.net/

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 90

Τεύχος 90

22-04-2019

Security Report, τεύχος 90

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα το κλαδικό συνέδριο Salonica Electronix 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Ιωάννης Βελλίδης το Σάββατο και την Κυρικιακή 6&7 Απριλίου. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.