Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 | 11:53

Υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας στα λιμάνια της Ρόδου

Πέντε εταιρείες από τη Ρόδο και άλλες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την εγκατάσταση υπερσύγχρονων συστημάτων ασφαλείας (ISPS) στα λιμάνια Ακαντιάς
Πέντε εταιρείες από τη Ρόδο και άλλες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την εγκατάσταση υπερσύγχρονων συστημάτων ασφαλείας (ISPS) στα λιμάνια Ακαντιάς, Αγγέλων και Κολόνας. Οι προσφορές πρόκειται να ανοίξουν έως τις 30 Οκτωβρίου και εάν προκύψει ανάδοχος, αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο έως την έναρξη της επόμενης σεζόν (προβλέπεται η ολοκλήρωσή του εντός έξι μηνών). Ήδη οι υποψήφιοι ανάδοχοι επισκέφθηκαν το χώρο του λιμανιού και έλαβαν τις σχετικές βεβαιώσεις, καθώς η προκήρυξη απαιτεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να κάνει αυτοψία στο χώρο και να προσκομίσει έγγραφο που να το βεβαιώνει αυτό.

Το πολυαναμενόμενο αυτό έργο, θα αναβαθμίσει το λιμάνι και θα ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των πλοιοκτητριών εταιρειών. Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που απορρέουν από διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς και οδηγίες σχετικά με την ορθολογική χωροταξική οργάνωση των λιμενικών ζωνών, την ασφάλεια λιμένων, λιμενικών εγκαταστάσεων και για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από απόβλητα πλοίων και καταλοίπων φορτίου και από την άλλη, να προσφέρει τις υποδομές εκείνες για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού της Ρόδου.
Συγκεκριμένα προβλέπεται να εγκατασταθούν συστήματα CCTV με όλους τους απαραίτητους αισθητήρες (κάμερες ημέρας, θερμικές κάμερες κλπ) διαδικτυακή υποδομή και κατάλληλο λογισμικό πρόσβασης, επικοινωνίας και καταγραφής, συστήματα Access Control με κατάλληλους αναγνώστες τελευταίας τεχνολογίας, συστήματα ανίχνευσης και λογισμικό υψίστης ασφαλείας, εξοπλισμός ασφαλείας, αποτελούμενο από διάφορα συστήματα, όπως φορητούς μεταφερόμενους οικίσκους με κατάλληλο εξοπλισμό ελέγχου (X-Ray, Bar-code κλπ), φυλάκια – σκοπιές σε διάφορα σημεία εισόδου, φράχτες, φορητό εξοπλισμό ασφαλείας κλπ, τα οποία θα τοποθετηθούν κατάλληλα και στις τρεις λιμενικές εγκαταστάσεις της Ρόδου.

Η φιλοσοφία σχεδίασης του συστήματος έχει γίνει με γνώμονα την ασφάλεια, αφενός με την 24ωρη παρακολούθηση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην ξηρά και στη θάλασσα, καθώς και των πλοίων που ελλιμενίζονται, αδιαλείπτως, με κάθε καιρό και ορατότητα και, αφετέρου, με τον έλεγχο της πρόσβασης προσώπων, (επιβατών, προσωπικού λιμένα και πλοίων κλπ) και κάθε οχήματος εντός των εγκαταστάσεων, ώστε να είναι σε πλήρη συμφωνία με τις απαιτήσεις του Κώδικα ISPS.
Η επικοινωνία των επιλεγομένων συστημάτων μεταξύ τους, πληρούν τα πλέον εξελιγμένα standards για την αποφυγή παρεμβολών, κακόβουλων ενεργειών, διαθέτουν λογισμικό αυξημένης συμπίεσης και κρυπτογράφησης, είναι δε ικανά να διασυνδεθούν όχι μόνο με τα συστήματα κρατήσεων/λίστας επιβατών που εφαρμόζεται στα υπόχρεα στον ISPS πλοία, αλλά μπορεί να συνδεθεί και να ανταλλάξει στοιχεία, εφόσον απαιτηθεί, με τα συστήματα των διαφόρων υπηρεσιών του λιμένα (Λιμενικό, Τελωνείο κλπ), για την συντονισμένη λειτουργία του λιμένα, προς όφελος των επιβατών και του προσωπικού των εγκαταστάσεων.
Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.


Πηγή: www.dimokratiki.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.