Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 | 11:22

Η Απάτη μέσω του ‘’Netflix’’ και πως να Προστατευτείτε από Παρόμοιες Περιπτώσεις

Όταν η απάτη αποκαλύφθηκε, το Netflix προσπάθησε να ενημερώσει όλους τους χρήστες να μην προχωρήσουν σε καμία online πληρωμή, αλλά για κάποιους ήταν ήδη αργά

Όταν η απάτη αποκαλύφθηκε, το Netflix προσπάθησε να ενημερώσει όλους τους χρήστες να μην προχωρήσουν σε καμία online πληρωμή, αλλά για κάποιους ήταν ήδη αργά. Οι αστυνομικές αρχές σύντομα αντιλήφθηκαν μια καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη δημοσίευση, η οποία στόχευε σε εγγεγραμμένους χρήστες του πασίγνωστου συνδρομητικού καναλιού ‘’Netflix’’.


Το Netflix είναι ένα συνδρομητικό online κανάλι το οποίο προσφέρει στους χρήστες αμέτρητες επιλογές στον τομέα της ψυχαγωγίας. Πρώτες προβολές ταινιών και νέα επεισόδια από πετυχημένες σειρές προβάλλονται ανά πάσα στιγμή και είναι διαθέσιμα στον χρήστη, όποτε θελήσει να τα δει. Αυτός είναι ο λόγος που το Netflix κατάφερε να ανέβει στην προτίμηση του παγκόσμιου κοινού. Ανά πάσα στιγμή, μπορείς να δεις χωρίς καθυστερήσεις και διαφημίσεις τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες, με μια μικρή μηνιαία συνδρομή.


Όπως μπορείτε να δείτε και από την φωτογραφία, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το ψεύτικο email που οι scammers χρησιμοποιήσαν έτσι ώστε να προσελκύσουν πιθανά θύματα. Το μήνυμα επιχειρεί να ανησυχήσει τους χρήστες ενημερώνοντάς τους για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον λογαριασμό τους.


Μετά ο χρήστης κατευθύνεται σε μια φόρμα έτσι ώστε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα πεδία, με την πιστωτική του κάρτα και τα προσωπικά του στοιχεία.
Η μεγάλη βάση δεδομένων και χρηστών της συγκεκριμένης πλατφόρμας την καθιστά ιδανική για πιθανούς scammers οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν κακόβουλα λογισμικά. Οι πιο επιτυχημένες πλατφόρμες θα είναι πάντα οι μεγαλύτεροι στόχοι των κακόβουλων λογισμικών, κάτι που κατ’ επέκταση κάνει και εσάς έναν ακόμη στόχο.


Το παραπάνω παράδειγμα αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη που γεννάται να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα. Χωρίς το κατάλληλο λογισμικό προστασίας, είστε εκτεθειμένοι σε κάθε κακόβουλη επίθεση. Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι μπορείτε να αναγνωρίσετε μια τέτοια επίθεση, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε.

https://bitdefender.gr/blog

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 87

Τεύχος 87

23-01-2019

Security Report, τεύχος 87

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Στο τεύχος Φεβρουαρίου  το κεντρικό θέμα είναι τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε βιομηχανικές και μη εγκαταστάσεις. Στο εν λόγω άρθρο θα ενημερωθείτε για τους τρόπους με τους οποίους ένα σύστημα επιτήρησης μπορεί να βοηθήσει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών εγκαταστάσεων. Επίσης θα δείτε τον εξοπλισμό που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση, καθώς κάθε εγκατάσταση διαφέρει και έχει διαφορετικές απαιτήσεις.  Η σειρά καμερών της Hikvision «DarkFighter», συνδυάζει πληθώρα προηγμένων τεχνο...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.