Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 | 12:57

Χαρτογράφηση ορυχείων και τούνελ από drones που κινούνται αυτόνομα

Οι δυνατότητες χαρτογράφησης από τον αέρα που παρέχουν τα drones είναι ευρύτατα γνωστές. Ωστόσο, τα μικρά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη «υπόσχονται»..

Οι δυνατότητες χαρτογράφησης από τον αέρα που παρέχουν τα drones είναι ευρύτατα γνωστές. Ωστόσο, τα μικρά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη «υπόσχονται» πολλά και κάτω από την επιφάνεια του εδάφους: Η αυστραλιανή startup Emesant προβαίνει σε μια ιδιαίτερη, «υπόγεια» προσέγγιση στην τεχνολογία drones, αναπτύσσοντας εξειδικευμένο λογισμικό για την αυτόνομη χαρτογράφηση ορυχείων και τούνελ.

Όπως αναφέρει το New Atlas, η Emesant είναι μια startup επιχείρηση που ιδρύθηκε από πρώην ερευνητές της υπηρεσίας έρευνας της ομοσπονδιακής αυστραλιανής κυβέρνησης, CSIRO, όπου εργάζονταν στο Robotics and Autonomous Systems Group. Εκεί είχε αρχίσει η ανάπτυξη της τεχνολογίας Hovermap, που χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό LiDAR, αισθητήρων αποφυγής συγκρούσεων και GPS για τη χαρτογράφηση υπογείων περιβαλλόντων.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έρχεται υπό τη μορφή ενός φορτίου που μπορεί να εγκατασταθεί σε drones τα οποία αποστέλλονται στη συνέχεια σε αποστολές κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, σε επικίνδυνα περιβάλλοντα, αντί ανθρώπων. Η Emesant δοκίμασε την τεχνολογία της πέρυσι, 600 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Δυτικής Αυστραλίας, όπου πραγματοποίησε την πρώτη πλήρως αυτόνομη, εκτός οπτικού πεδίου πτήση drone σε ορυχείο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Καθώς πετά στις σήραγγες, το σύστημα Hovermap συλλέγει δεδομένα, τα οποία περνούν επεξεργασία σε υπολογιστές αργότερα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τρισδιάστατων χαρτών του περιβάλλοντος.

Οι προσπάθειες εμπορικής εκμετάλλευσης της τεχνολογίας αυτής φαίνονται να έχουν αποδώσει καρπούς, προσελκύοντας επενδύσεις ύψους 3,5 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας. Στην παρούσα φάση, η τεχνολογία Hovermap είναι σε φάση πειραματισμού, ωστόσο η εταιρεία ελπίζει να την καταστήσει ευρύτερα διαθέσιμη πριν το τέλος του έτους.

πηγη: naftemporiki.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 90

Τεύχος 90

22-04-2019

Security Report, τεύχος 90

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα το κλαδικό συνέδριο Salonica Electronix 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Ιωάννης Βελλίδης το Σάββατο και την Κυρικιακή 6&7 Απριλίου. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.