Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018 | 11:14

Volkswagen: Με κβαντικούς υπολογιστές θα βελτιστοποιήσει την οδική κυκλοφορία

Η Volkswagen, με τη βοήθεια της D-Wave, αξιοποίησε την ισχύ της κβαντικής πληροφορικής για να αναπτύξει ένα σύστημα διαχείρισης της οδικής κυκλοφορίας που..

Η Volkswagen, με τη βοήθεια της D-Wave, αξιοποίησε την ισχύ της κβαντικής πληροφορικής για να αναπτύξει ένα σύστημα διαχείρισης της οδικής κυκλοφορίας που μπορεί να επεξεργάζεται καλύτερα τις πληροφορίες και τα δεδομένα που προκύπτουν σχετικά με την κίνηση στους δρόμους και μάλιστα εκτιμάται πως θα βελτιώσει στο μέγιστο τις αστικές συγκοινωνίες, όπως τα λεωφορεία και τα ταξί.

Σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, το νέο σύστημα θα είναι εγκατεστημένο σε κβαντικούς υπολογιστές, όπου θα μπορεί να αντικαταστήσει τα τρέχοντα μοντέλα κυκλοφορίας ρύθμισης της κυκλοφορίας που δημιουργούνται από συμβατικούς υπερυπολογιστές.

Τα συμβατικά υπάρχοντα συστήματα σε πρακτικό επίπεδο δεν είναι αποδοτικά, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μπορούν να επεξεργάζονται πολλά δεδομένα από τις κάμερες κυκλοφορίας και τους αισθητήρες κάθε φορά που το απαιτεί η περίσταση.

Το σύστημα της Volkswagen χρησιμοποιεί έναν κβαντικό αλγόριθμο για να επεξεργαστεί και να βελτιστοποιήσει όλα αυτά τα δεδομένα και μπορεί να τα καταστήσει διαθέσιμα μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου στις δημόσιες αρχές ούτως ώστε να τα αξιοποιήσουν, και μάλιστα το σπουδαιότερο κομμάτι της υπόθεσης είναι πως αυτά τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ακριβή

Τα θετικά αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εταιρεία, πως θα υπάρξει καλύτερη ασφάλεια στους δρόμους και σίγουρα θα βελτιωθεί η οδική κυκλοφορία εντός και εκτός της πόλης.

Επίσης τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα έχουν την ικανότητα να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επιβατικό κοινό, ελαχιστοποιώντας το χρόνο μεταφοράς τους από το ένα σημείο στο άλλο.

Τα ταξί θα μπορούν να μειώσουν τους χρόνους παραλαβής των επιβατών όταν τους καλούν για να τους παραλάβουν από την τοποθεσία τους, και φυσικά θα τους μεταφέρουν πιο γρήγορα στο σημείο που επιθυμούν.

Επιπρόσθετα, ο αλγόριθμος που θα δουλεύει στους κβαντικούς υπολογιστές θα βοηθήσει στην αναμετάδοση σημαντικών πληροφοριών σε όλα τα οχήματα που θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου, όπου θα τους υποδεικνύει την γρηγορότερη διαδρομή, Και κατά συνέπεια θα μειωθεί στο ελάχιστο η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Προς το παρόν, η λύση που προτείνει η Volkswagen μέσω των κβαντικών υπολογιστών είναι περισσότερο ένα όραμα περισσότερο και μάλλον λίγο δύσκολα θα μεταφερθεί στις πραγματικές συνθήκες που υπάρχουν στους δρόμους.

Η εταιρεία παρουσίασε το συγκεκριμένο έργο στο WebSummit της Λισαβόνας και μάλιστα αναφέρει πως αυτό το πρόγραμμα θα μπορεί να πουληθεί κάποια στιγμή στις πόλεις ούτως ώστε να το εφαρμόσουν στην πράξη. Η Volkswagen δήλωσε ότι θέλει να δοκιμάσει τον αλγόριθμο στη Βαρκελώνη – όπου υπάρχει ήδη μια επαρκής βάση δεδομένων για τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την οδική κυκλοφορία – προτού το επεκτείνει κι αλλού, αλλά μπορεί θεωρητικά να δουλέψει σε οποιαδήποτε πόλη ανεξαρτήτου μεγέθους.

texnologia.net

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 90

Τεύχος 90

22-04-2019

Security Report, τεύχος 90

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα το κλαδικό συνέδριο Salonica Electronix 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Ιωάννης Βελλίδης το Σάββατο και την Κυρικιακή 6&7 Απριλίου. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.