Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 | 11:03

Η Μόσχα εκσυγχρονίζεται, με HD κάμερες ταυτοποίησης υπόπτων

Ο Δήμος της Μόσχας αποφάσισε εντός του 2019 να αναβαθμίσει το σύστημα ταυτοποίησης ύποπτων προσώπων που ενέχονται σε εγκληματικές πράξεις, το οποίο βασίζεται σε ένα δίκτυο 162.000 χιλιάδων βιντεοκαμερών..

Ο Δήμος της Μόσχας αποφάσισε εντός του 2019 να αναβαθμίσει το σύστημα ταυτοποίησης ύποπτων προσώπων που ενέχονται σε εγκληματικές πράξεις, το οποίο βασίζεται σε ένα δίκτυο 162.000 χιλιάδων βιντεοκαμερών που έχουν τοποθετηθεί σε ισάριθμα σημεία της πόλης.

Ο δήμος της Μόσχας διευκρίνισε ότι ήδη έχει αντικατασταθεί το 40% των υπαρχουσών καμερών με κάμερες υψηλής ευκρίνειας.

Η εφημερίδα Kommersant επισημαίνει ότι παλιότερα οι κάμερες τοποθετούνταν σε σιδηροδρομικούς σταθμού , σε στάδια, ενώ στο μετρό της Μόσχας κάμερες ταυτοποίησης προσώπων άρχισαν να τοποθετούνται τον περασμένο Μάρτιο, παραμονές της έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Τότε συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν κάμερες αξίας 30 εκ. ρουβλίων (περίπου 400.000 ευρώ) κι ένα πρόγραμμα που είναι σε θέση να αναγνωρίζει μέχρι και 20 πρόσωπα το δευτερόλεπτο, τα οποία συγκρίνει με τις φωτογραφίες καταζητούμενων που βρίσκονται στην ομοσπονδιακή βάση δεδομένων

Το τμήμα τεχνολογιών πληροφορικής του Δήμου της Μόσχας, δήλωσε ότι ταυτοποίηση προσώπων άρχισε να γίνεται πιλοτικά από το 2017 με την βοήθεια 1500 καμερών. Η εφαρμογή του προγράμματος ήταν επιτυχής, αφού, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, μέσα στο μετρό συνελήφθησαν «δεκάδες εγκληματικά στοιχεία» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «το σύστημα αυτό θα κάνει την πόλη δυσπρόσιτη για τα εγκληματικά στοιχεία».

Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Rostec, με την βοήθεια 500 καμερών αναγνώρισης κατέστη δυνατόν να συλληφθούν 180 παραβάτες του νόμου που τα στοιχεία τους ήταν στην ομοσπονδιακή βάση δεδομένων. Στην Μόσχα συνελήφθησαν 98 άτομα, μόνο από τις κάμερες που είχαν τοποθετηθεί στις εισόδους των γηπέδων «Λουζνικί» και «Σπαρτάκ». Όπως διευκρίνισε η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, στους αστυνομικούς είχε δοθεί ένα smartphone, στα οποία ελάμβαναν σχετικό μήνυμα που έγραφε «πρόσωπα που μοιάζουν με τις φωτογραφίες στην βάση δεδομένων». Με το πρόγραμμα αναγνώρισης, οι κάμερες μπορούν να ταυτοποιούν το άτομο ακόμα κι αν βρίσκεται στον δρόμο και η κάμερα είναι υπό γωνία 30 μοιρών.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 97

Τεύχος 97

20-11-2019

Security Report, Τεύχος 97

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. 6 τεχνολογίες που σημάδεψαν το 2019! Το 2019 φαίνεται πως ήταν μία χρονιά ορόσημο για τη βιομηχανία της ασφάλειας και τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η αναγνώριση προσώπου εκτόξευσαν τις μετοχές του τομέα της ασφάλειας και πλέον είναι αυτός που διαμορφώνει τις  εξελίξεις στην τεχνολογία! Προστατεύοντας τα σχολεία με λύσεις βιντεοπιτήρησης και τεχνητής νοημοσύνης. Το θέμα της ασφάλειας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κο...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.