Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 | 11:14

Πάνω από 280 άτομα προφυλακίστηκαν για τη φερόμενη συμμετοχή τους σε κύκλωμα εξαπάτησης μέσω διαδικτύου

Δικαστήρια στη βορειοανατολική Κίνα καταδίκασαν σε ποινές κάθειρξης και φυλάκισης τα 282 μέλη ενός τεράστιου κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες μέσω διαδικτύου..
Δικαστήρια στη βορειοανατολική Κίνα καταδίκασαν σε ποινές κάθειρξης και φυλάκισης τα 282 μέλη ενός τεράστιου κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες μέσω διαδικτύου, έχοντας αποσπάσει από τα θύματα 152 εκατ. γιουάν (22 εκατ. δολάρια).

Το δικαστήριο στην πόλη Μπαϊσάν, στην επαρχία Τζιλίν, ανακοίνωσε σήμερα ότι το δίκτυο δρούσε στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ καθώς και στην Ινδονησία και τα Φίτζι.

Από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017, τα μέλη του κυκλώματος έστελναν διαδικτυακά μηνύματα προσκαλώντας τα υποψήφια θύματα σε μια ψεύτικη πλατφόρμα προκειμένου να αγοράσουν λαχνούς λοταρίας. Στη συνέχεια, αποκτούσαν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και αποσπούσαν χρήματα.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε το 2017 σε μια μαζική επιχείρηση της αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας επαναπατρίστηκαν από τα Φίτζι 77 ύποπτοι προκειμένου να δικαστούν.

Το δικαστήριο στη Μπαϊσάν και έξι ακόμα δικαστήρια χαμηλότερης βαθμίδας ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο αρχηγοί του κυκλώματος καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ενώ οι ποινές για τα υπόλοιπα 280 μέλη κυμαίνονταν από φυλάκιση έξι μηνών έως και κάθειρξη 15 ετών.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 90

Τεύχος 90

22-04-2019

Security Report, τεύχος 90

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα το κλαδικό συνέδριο Salonica Electronix 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Ιωάννης Βελλίδης το Σάββατο και την Κυρικιακή 6&7 Απριλίου. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.