Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
6 Δεκεμβρίου 2018 11:50

Κλείστε online τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας με ασφάλεια

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F78fba61b29bc723a34cdef47465e5cac XL

Μπαίνοντας στην εορταστική περίοδο, ξεκινούν οι προγραμματισμοί και τα σχέδια όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και εξορμήσεις.

Μπαίνοντας στην εορταστική περίοδο, ξεκινούν οι προγραμματισμοί και τα σχέδια όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και εξορμήσεις. Κάθε ιδιώτης ή οικογένεια πραγματοποιεί διαδικτυακές αναζητήσεις προκειμένου να εντοπίσει και να «κλείσει» την πιο οικονομική προσφορά. Είναι γεγονός πλέον πως το μεγαλύτερο ποσοστό των κρατήσεων πραγματοποιείται online.

Οι διαδικτυακές συναλλαγές και ιδιαίτερα στον κλάδο των ταξιδιών και της αναψυχής κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλο τμήμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Ο κόσμος έχει εξοικειωθεί με το online σύστημα κρατήσεων, εμπιστεύεται ορισμένα brands και πραγματοποιεί άφοβα συναλλαγές στον κυβερνοχώρο. Οι διαδικτυακές συναλλαγές παρέχουν τα εξής οφέλη:

-Αναζήτηση και σύγκριση τιμών από διαφορετικές ταξιδιωτικές ιστοσελίδες

-Ευκολία και ταχύτητα συναλλαγών

-Πραγματοποίηση κράτησης από την άνεση του σπιτιού του χρήστη

-Κατοχή όλων των απαραίτητων εγγράφων στην κινητή του συσκευή

Παρόλα τα προαναφερόμενα πλεονεκτήματα, το γεγονός ότι οι εν λόγω συναλλαγές λαμβάνουν χώρο στο διαδίκτυο, τις καθιστά ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις και απόπειρες εξαπάτησης. Για τον λόγο αυτό, προτού πραγματοποιήσετε την κράτησή σας για τις διακοπές σας αυτά τα Χριστούγεννα, είναι συνετό να λάβετε υπόψιν τις ακόλουθες συμβουλές-κινδύνους.

1. Έμπιστος ταξιδιωτικός πάροχος

Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαδικτυακή απάτη, ο χρήστης προτείνεται να εμπιστεύεται κάποιο γνωστό brand για την διενέργεια των συναλλαγών του. Οι ευρέως γνωστές εταιρίες του ταξιδιωτικού κλάδου κάνουν χρήστη αυστηρών πρωτοκόλλων τραπεζικής ασφαλείας προκειμένου οι διαδικτυακές σας κρατήσεις να είναι προστατευμένες.

2. Αποφύγετε ψεύτικες ιστοσελίδες

Η πιο εξελιγμένη online απάτη ακούει στο όνομα pharming. Με την τεχνική αυτή οι κυβερνοεγκληματίες μιμούνται και αντιγράφουν τον ακριβή σχεδιασμό της διαδικτυακής πλατφόρμας κάποιου εδραιωμένο brand. Ο χρήστης, εμπιστευόμενος την εταιρία που θεωρεί ότι επιλέγει, παρέχει χωρίς δισταγμό τις κρίσιμες πληροφορίες του και πέφτει θύμα υποκλοπής των δεδομένων του. Το Bitdefender με την λειτουργία ασφαλής περιήγησης που προσφέρει, εξασφαλίζει πως κάθε σελίδα που εισέρχεστε είναι έμπιστη, έγκυρη και δίχως κινδύνους.

3. Ασφαλείς τραπεζικές συναλλαγές

Προτείνεται από τους ηλεκτρονικούς καταναλωτές να χρησιμοποιούν χρεωστικές ή προπληρωμένες τραπεζικές κάρτες. Κατά τον τρόπο αυτό, ακόμα και αν υποπέσουν σε διαδικτυακή επίθεση, οι εγκληματίες δεν θα έχουν πρόσβαση και σε περαιτέρω λογαριασμούς ή αποταμιεύσεις που πιθανώς διατηρούν σε κάποια συγκεκριμένη τράπεζα. Για την ολοκληρωτική όμως προστασία κάθε οικονομικής συναλλαγής που πραγματοποιούν, το Bitdefender προσφέρει αποκλειστικά το Safepay, ένα μοναδικό πρόγραμμα περιήγησης που εγγυάται ασφάλεια σε κάθε online αγορά ή πληρωμή.

4. Παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η πιο διαδεδομένη απάτη του κυβερνοχώρου κατέχει την ονομασία phishing. Με την ορολογία αυτή αναφερόμαστε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μιμούνται τραπεζικούς ή άλλους έμπιστους φορείς και προσπαθούν να προτρέψουν τον χρήστη να αποκαλύψει τα προσωπικά του στοιχεία (pin, password κτλ.). Η antiphishing τεχνολογία που διαθέτει τo Bitdefender εγγυάται για τους χρήστες του ασφάλεια ενάντια σε phishing ή άλλου είδους online απάτες.

5. Επιλέξτε λογισμικό προστασίας για τις συσκευές σας

Η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί μία από τις πιο «ενεργές» χρονικές περιόδους για τους κυβερνοεγκληματίες. Θωρακίστε κάθε συσκευή σας με τη βραβευμένη τεχνολογία του Bitdefender και απολαύστε αυτές τις γιορτές την αίσθηση προστασίας και ασφάλειας σε κάθε κράτηση ή online αγορά σας. Ανακαλύψτε εδώ το κατάλληλο Bitdefender πακέτο για εσάς.

bitdefender.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...