Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 | 10:54

Βραζιλία: 30.000 κάμερες παρακολούθησης στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Tην προκήρυξη διαγωνισμού για την εγκατάσταση 30.000 καμερών παρακολούθησης, ανακοίνωσε ο εκλεγμένος κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο, Ουίλσον Βίτσελ.

Tην προκήρυξη διαγωνισμού για την εγκατάσταση 30.000 καμερών παρακολούθησης, ανακοίνωσε ο εκλεγμένος κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο, Ουίλσον Βίτσελ.

Με το μέτρο αυτό, γίνεται απόπειρα επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Πολιτεία της νοτιοανατολικής Βραζιλίας. «Η ασφάλεια είναι η προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Βίτσελ το βράδυ της Δευτέρας. Ο ίδιος αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα το βράδυ στο Ισραήλ, όπου θα του γίνει επίδειξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην μάχη κατά της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Βίτσελ, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές της 28ης Οκτωβρίου με σχεδόν το 60% των ψήφων, θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου. Ενστερνίζεται τις ιδέες του ακροδεξιού εκλεγμένου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, τασσόμενος για παράδειγμα υπέρ της χρησιμοποίησης ελεύθερων σκοπευτών για την καταπολέμηση των λαθρεμπόρων ναρκωτικών, ακόμη και χωρίς να έχουν σημειωθεί συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας O Globo, πρόκειται για μαχητικά drones που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών στις φαβέλες, τις πολύ πυκνοκατοικημένες συνοικίες όπου ζει περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Ρίο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Βίτσελ θα δει επίσης κάμερες αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό υπόπτων. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το γραφείο Τύπου του Βίτσελ απλά επιβεβαίωσε ότι ο νέος κυβερνήτης θα ταξιδέψει την Τρίτη το βράδυ στο Ισραήλ για «διάφορες δραστηριότητες», όπως «η ενημέρωση για τεχνολογίες drones», αλλά «χωρίς εμπορική δέσμευση».

Το ξέσπασμα βίας που μαίνεται σήμερα στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο ξεκίνησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Στην Πολιτεία αυτή καταγράφηκαν περισσότερες από 5.346 ανθρωποκτονίες το 2017. Το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν επιχειρηματίες στο διάσημο ξενοδοχείο Copacabana στο Ρίο, ο εκλεγμένος κυβερνήτης πρότεινε ότι δεν θα επιδείξει φειδώ στις επενδύσεις σε θέματα ασφάλειας, παρά τη δραματική οικονομική κατάσταση της Πολιτείας του που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας επί σειρά ετών.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να εξοικονομήσει ένα δισεκατομμύριο ρεάλ (περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ), αφαιρώντας πόρους από την κεντρική διοίκηση.

http://www.skai.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 91

Τεύχος 91

21-05-2019

Security Report, τεύχος 91

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα, τα Universal GSM/GPRS modules της ελληνικής αγοράς. Σήμερα, οι μονάδες GSM/GPRS αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του συναγερμού, καθώς εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη επικοινωνία του συστήματός με το Κέντρο Λήψης Σημάτων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο για οποιοδήποτε συμβάν. Διαβάστε στο αφιέρωμα του περιοδικού το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των Universal GSM/GPRS συσκευών. Η ομάδα της KEEP...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.