Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
10 Δεκεμβρίου 2018 12:10

Αστυνομικά drones στους ουρανούς της Νέας Υόρκης

98841c781e4b136df6efce38180f845e XL 7bb6e4db

Πρόγραμμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAS-Unmanned Aircraft System) ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Θα συμμετέχουν αστυνομικοί που έχουν λάβει ειδικές άδειες από την..

Πρόγραμμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAS-Unmanned Aircraft System) ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Θα συμμετέχουν αστυνομικοί που έχουν λάβει ειδικές άδειες από την Technical Assistance Response Unit (TARU), οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τα νεοαποκτηθέντα drones σε μια σειρά αποστολών, από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, μέχρι πρόσβαση σε δυσπρόσιτους χώρους εγκλημάτων, καταστάσεις με ομήρους κ.α.

Η αστυνομία της πόλης υπογραμμίζει πως τα drones θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι ειδικά αδειοδοτημένοι αστυνομικοί της TARU, που έχουν περάσει εξαντλητική εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο εγχείρημα συνδράμει η εξειδίκευση της TARU σε θέματα οπτικοακουστικής τεχνολογίας, βοηθώντας στις έρευνες μέσω βίντεο παρακολούθησης, καταγραφής της δράσης της αστυνομίας σε περιπτώσεις διαδηλώσεων και συλλήψεων, παρέχοντας ζωντανή εικόνα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης κ.α.

«Η αστυνομία της Νέας Υόρκης πρέπει να είναι πρόθυμη να αξιοποιήσει τα οφέλη της νέας, και πάντα βελτιούμενης τεχνολογίας» είπε ο επίτροπος Αστυνομίας, Τζέιμς ο’ Νιλ. «Το νέο μας πρόγραμμα UAS είναι κομμάτι αυτής της εξέλιξης. Επιτρέπει στους άριστα εκπαιδευμένους αστυνομικούς μας να ανταποκρίνονται ακόμα καλύτερα στους πολίτες που υπηρετούν και να κάνουν την κρίσιμης σημασίας δουλειά της NYPD με πιο αποτελεσματικούς, αποδοτικούς και ασφαλείς για όλους τρόπους».

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ν. Υόρκης, η χρήση των drones θα αφορά σε έρευνα και διάσωση, καταγραφή χώρων ατυχημάτων και εγκλημάτων, έρευνες για στοιχεία σε δυσπρόσιτες περιοχές, περιστατικά με επικίνδυνες ουσίες, παρακολούθηση πλήθους σε μεγάλα events, παροχή βοήθειας σε καταστάσεις ομηρίας και άλλες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, με σχετική έγκριση. Διευκρινίζεται πως οι «μη αποδεκτές χρήσεις» περιλαμβάνουν περιπολίες ρουτίνας, ακινητοποίηση οχημάτων και υπόπτων, έλεγχο κυκλοφορίας, χρήση ως όπλα (και εξοπλισμό με όπλα) και έρευνες άνευ εντάλματος. Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως πάνω από 900 μονάδες αστυνομίας, πυροσβεστικής και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανά τη χώρα χρησιμοποιούν drones.

Η εν λόγω ανακοίνωση έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η αντίδραση της NYCLU (New York Civil Liberties Union), όπου αναφέρεται πως η NYPD, πριν την ανακοίνωση, είχε παρέχει προσχέδιο της σχετικής πολιτικής της και είχε συναντήσεις μαζί της. Σε αυτό το πλαίσιο, η NYCLU εξέφρασε σοβαρούς προβληματισμούς και η αστυνομία έκανε κάποιες αλλαγές, «ωστόσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το πρόγραμμα drones της NYPD αποτελεί σοβαρή απειλή προς την ιδιωτικότητα των κατοίκων της Νέας Υόρκης».

Σύμφωνα με τον βοηθό νομικό διευθυντή της NYCLU, Κρίστοφερ Νταν, «η πολιτική της NYPD για τη χρήση drones δεν θέτει ουσιώδεις περιορισμούς στη χρήση drones από την αστυνομία στη Νέα Υόρκη και ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία ενός μόνιμου αρχείου βίντεο από drones με πολιτικές δραστηριότητες και προσωπικές ιδιωτικές συμπεριφορές, ορατές μόνο από τον ουρανό».

naftemporiki.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...