03/01/2019

Κύπρος: Πότε μπαίνουν στους δρόμους οι κάμερες "αρπακτικά"

Περί τα τέλη του νέου έτους θα εφαρμοστούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι κάμερες τροχαίας στους δρόμους.

Περί τα τέλη του νέου έτους θα εφαρμοστούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι κάμερες τροχαίας στους δρόμους. Όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος της Τροχαίας Αρχηγείου Χάρης Ευριπίδου, πρόκειται για μια διαδικασία που βρίσκεται στο στάδιο των προσφορών. Συνολικά μιλάμε για 110 κάμερες, 20 εκ των οποίων κινητές. Μερικές απ’ αυτές θα εφαρμοστούν στα «μελανά σημεία» του οδικού δικτύου. Μεγάλη δουλειά θα κάνουν όπως σημείωσε οι κινητές κάμερες.

Τι θα καταγράφουν

- Ταχύτητα
- Την παραβίαση του κόκκινου
- Παραβίαση της γραμμής στα φώτα τροχαίας
- Κράνος
- Ζώνη

Αναφορικά με το αν οι φωτογραφίες πιθανόν να παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα, ο κ.Ευριπίδου τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνεται κάτι τέτοιο αφού οι φωτογραφίες θα βρίσκονται στην Αστυνομία και αν ζητήσει ο ιδιοκτήτης θα μπορεί αν δει τα στοιχεία. Φωτογράφιση τόνισε θα γίνεται μόνο στους παραβάτες.

Οι κινητές κάμερες θα καταγράφουν όλες τις παρανομίες χωρίς παρεμβάσεις, 24 ώρες το 24ωρο.

Στο παρελθόν με τη λειτουργία των καμερών καταγράφηκε σύμφωνα με τον κ.Ευριπίδου μεγάλη μείωση των τροχαίων. Από πλευράς του ο κ.Ευριπίδου επανέλαβε την ανάγκη για ψήφιση και άλλων νομοσχεδίων από τη Βουλή και ειδικότερα αυτό με τις αυστηρότερες ποινές.

πηγή: http://www.sigmalive.com

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.