Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019 | 11:08

Σύστημα βιντεοσκόπησης από τη Volvo

Η Volvo ανακοίνωσε ότι εντός του 2019, θα τοποθετεί, κατόπιν παραγγελίας, κάμερες που θα βρίσκονται τοποθετημένες στην καμπίνα, με σκοπό την παρακολούθηση του οδηγού

Η Volvo ανακοίνωσε ότι εντός του 2019, θα τοποθετεί, κατόπιν παραγγελίας, κάμερες που θα βρίσκονται τοποθετημένες στην καμπίνα, με σκοπό την παρακολούθηση του οδηγού, θέλοντας να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα επίπεδα ασφάλειας.

Με τον παραπάνω τρόπο η σουηδική φίρμα εστιάζει για ακόμη μία φορά στην ασφάλεια των επιβατών. Όπως τόνισε ο υπεύθυνος ψηφιακών μέσων και τεχνολογίας, Atif Rafiq, οι συγκεκριμένες κάμερες είναι σε θέση να μετρήσουν τα επίπεδα γλυκόζης του οδηγού μέσα από τις κόρες των ματιών και σε περίπτωση διάγνωσης κάποιου προβλήματος υγείας, το σύστημα να ειδοποιήσει κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή το κοντινότερο νοσοκομείο. Όλα τα παραπάνω, σε περίπτωση που δεν μπορεί να καλέσει ο ίδιος ο οδηγός.

Εν ολίγοις, η Volvo σκοπεύει να λειτουργήσει την κάμερα ως ένα είδος συστήματος ασφαλείας, παρακολουθώντας τη συμπεριφορά του οδηγού. Με βάση αυτό που καταγράφει η κάμερα, το αυτοκίνητο μπορεί στη συνέχεια, εάν διαθέτει φυσικά τις ανάλογες λειτουργίες, να μπει σε «ασφαλή μετακίνηση». Η Volvo έχει χρησιμοποιήσει αντίστοιχες κάμερες και στο πρόγραμμα Drive Me για την ανάπτυξη και τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων. Επιπλέον, οι κάμερες μπορούν να αναγνωρίσουν, μέσω της αναγνώρισης προσώπου, το άτομο που κάθεται στην θέση του οδηγού και να προσαρμόσουν το όχημα αναλόγως (θερμοκρασία εσωτερικού, θέση οδήγησης και εσωτερικού καθρέπτη), ενώ παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για βιντεοκλήσεις.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ
newsauto.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.