Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
11 Ιανουαρίου 2019 14:13

Εγκαταστάθηκε σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι της Πύλου

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F36fd63aa557e6cf7be5bbcd94186bbdc XL

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στο λιμάνι της Πύλου, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Διεθνούς Κώδικα Κώδικα για την Ασφάλεια των Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS).

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στο λιμάνι της Πύλου, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Διεθνούς Κώδικα Κώδικα για την Ασφάλεια των Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του κώδικα ISPS είναι υποχρεωτική για λιμάνια που φιλοξενούν αλλοδαπούς επισκέπτες και κρουαζιερόπλοια.

Συγκεκριμένα, για την εφαρμογή του κώδικα στο λιμάνι της Πύλου ολοκληρώθηκαν οι εξής εργασίες:

• Περίφραξη της ζώνης ISPS με φορητά κιγκλιδώματα τύπου Jersay, με βάση από μπετόν και μεταλλικό πλαίσιο με πλέγμα.

• Εγκατάσταση ενός ενοποιημένου οικίσκου για την Ασφάλεια της Λιμενικής Εγκατάστασης, όπου θα βρίσκεται το γραφείο του Υπεύθυνου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης, το κέντρο ελέγχου των καμερών επιτήρησης και η μαγνητική πύλη ελέγχου των επιβατών.

• Ολοκληρωμένο σύστημα εποπτείας και επιτήρησης, αποτελούμενο από 6 κάμερες, λογισμικό καταγραφής και διακομιστή λειτουργίας, καταγραφής και διαχείρισης (server).

• Εγκατάσταση 3 αυτοφερόμενων τουαλετών (1 αντρών, 1 γυναικών και 1 ΑΜΕΑ).

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης σε δήλωση του, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο Θεόδωρο Χαραμαρά και τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου για τη συμβολή τους, σημείωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που το λιμάνι της Πύλου θα φιλοξενεί πλέον με ασφάλεια επισκέπτες και πλοία. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις υποδομές μας προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός μας στόχος, που είναι η προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Πύλου-Νέστορος και συνδυαστικά η αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και των υδατοδρομίων αποτελεί για την δημοτική αρχή προτεραιότητα, καθώς θα μπορούσαν να αποβούν καίριας σημασίας για την περιοχή μας. Παράλληλα προωθούμε την προβολή με κάθε μέσο ολόκληρου του θαλάσσιου μετώπου του δήμου (λιμάνι Κορώνης, λιμάνι Μεθώνης, λιμένας Φοινικούντας) καθώς θα τονώσει τη δυναμική πορεία που αναμένεται να έχει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρος Χαραμαράς σημείωσε:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου, γιατί ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια του λιμανιού της Πύλου ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για ένα από το σύνολο των έργων που έχει προγραμματίσει το Λιμενικό Ταμείο για το λιμάνι μας».

eleftheriaonline.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...