Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 | 13:13

Εγκαταστάθηκε σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι της Πύλου

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στο λιμάνι της Πύλου, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Διεθνούς Κώδικα Κώδικα για την Ασφάλεια των Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS).

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στο λιμάνι της Πύλου, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Διεθνούς Κώδικα Κώδικα για την Ασφάλεια των Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του κώδικα ISPS είναι υποχρεωτική για λιμάνια που φιλοξενούν αλλοδαπούς επισκέπτες και κρουαζιερόπλοια.

Συγκεκριμένα, για την εφαρμογή του κώδικα στο λιμάνι της Πύλου ολοκληρώθηκαν οι εξής εργασίες:

• Περίφραξη της ζώνης ISPS με φορητά κιγκλιδώματα τύπου Jersay, με βάση από μπετόν και μεταλλικό πλαίσιο με πλέγμα.

• Εγκατάσταση ενός ενοποιημένου οικίσκου για την Ασφάλεια της Λιμενικής Εγκατάστασης, όπου θα βρίσκεται το γραφείο του Υπεύθυνου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης, το κέντρο ελέγχου των καμερών επιτήρησης και η μαγνητική πύλη ελέγχου των επιβατών.

• Ολοκληρωμένο σύστημα εποπτείας και επιτήρησης, αποτελούμενο από 6 κάμερες, λογισμικό καταγραφής και διακομιστή λειτουργίας, καταγραφής και διαχείρισης (server).

• Εγκατάσταση 3 αυτοφερόμενων τουαλετών (1 αντρών, 1 γυναικών και 1 ΑΜΕΑ).

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης σε δήλωση του, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο Θεόδωρο Χαραμαρά και τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου για τη συμβολή τους, σημείωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που το λιμάνι της Πύλου θα φιλοξενεί πλέον με ασφάλεια επισκέπτες και πλοία. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις υποδομές μας προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός μας στόχος, που είναι η προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Πύλου-Νέστορος και συνδυαστικά η αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και των υδατοδρομίων αποτελεί για την δημοτική αρχή προτεραιότητα, καθώς θα μπορούσαν να αποβούν καίριας σημασίας για την περιοχή μας. Παράλληλα προωθούμε την προβολή με κάθε μέσο ολόκληρου του θαλάσσιου μετώπου του δήμου (λιμάνι Κορώνης, λιμάνι Μεθώνης, λιμένας Φοινικούντας) καθώς θα τονώσει τη δυναμική πορεία που αναμένεται να έχει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρος Χαραμαράς σημείωσε:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου, γιατί ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια του λιμανιού της Πύλου ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για ένα από το σύνολο των έργων που έχει προγραμματίσει το Λιμενικό Ταμείο για το λιμάνι μας».

eleftheriaonline.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.