Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Ιανουαρίου 2019 12:26

Tips για να επανακτήσετε πρόσβαση σε έναν εκτεθειμένο social media λογαριασμό

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fbd0f5d7ffbf5d31a86407d476d2078bd XL

Στην εποχή που διανύουμε, τα social media διακατέχουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Με εκατομμύρια χρήστες όλων των ηλικιών, αποτελεί σπάνιο φαινόμενο για κάποιον να μη διατηρεί ενεργό λογαριασμό σεΣτην εποχή που διανύουμε, τα social media διακατέχουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Με εκατομμύρια χρήστες όλων των ηλικιών, αποτελεί σπάνιο φαινόμενο για κάποιον να μη διατηρεί ενεργό λογαριασμό σε κάποιο κανάλι κοινωνικών δικτύων (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat κτλ.). Κατά την αλληλεπίδραση με ένα social media channel, ο χρήστης ανεβάζει προσωπικό του περιεχόμενο, κοινοποιεί δημοσιεύσεις στους διαδικτυακούς τους φίλους και αντιδράει θετικά σε posts που κάνουν τα άτομα του online κύκλου του.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν κάτι πολύ προσωπικό για τον καθένα από εμάς, καθώς το περιεχόμενο και η δραστηριότητά μας σε αυτά μπορούν να δείξουν πολλά για τον χαρακτήρα μας, τις αρεσκείες μας και γενικότερα την προσωπική μας ζωή. Για τον λόγο αυτό, η κατάληψη κάποιου λογαριασμού μας από κυβερνο-εγκληματίες μπορεί να ισοδυναμεί με παραβίαση τις ιδιωτικής μας ζωής.

Στην περίπτωση που κάποιο προφίλ μας εκτεθεί, γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό από τον χρήστη, καθώς τα σημάδια είναι προφανή:

-Ειδοποίηση ότι έχουν αλλάξει τα στοιχεία εισόδου του λογαριασμού

-Αδυναμία σύνδεσης στο προφίλ σας

-Δημοσίευση περιεχομένου που δεν προέρχεται από εσάς

-Αποστολή ύποπτων μηνυμάτων σε φίλους που δεν έχετε δημιουργήσει εσείς

Η Bitdefender, όντας ένα βήμα μπροστά, σας παρέχει τις ακόλουθες πρακτικές συμβουλές προκειμένου να επανακτήσετε άμεσα πρόσβαση σε έναν λογαριασμό σας που έχει εκτεθεί.

1. Ελέγξτε τα στοιχεία του λογαριασμού
Τη στιγμή που υποψιαστείτε πως κάποιος άλλος πέρα από εσάς είναι στον λογαριασμό σας και εάν είστε ακόμα συνδεδεμένος, προβείτε άμεσα στις πληροφορίες λογαριασμού. Εκεί, στα στοιχεία επικοινωνίας μπορείτε να δείτε ποιο email και κινητό τηλέφωνο έχει οριστεί για την επικοινωνία με τον χρήστη. Στην περίπτωση που δείτε κάποια άλλα στοιχεία πέρα από τα δικά σας, διαγράψτε τα άμεσα.

2. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης
Στην περίπτωση που τα στοιχεία επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται είναι ακόμα τα δικά σας, στείλτε αίτημα στον εαυτό σας για αλλαγή των στοιχείων εισόδου. Μόλις κληθείτε να αλλάξετε τα στοιχεία αυτά, επιλέξτε να θέσετε ένα ισχυρό κωδικό πρόσβασης προκειμένου να εξέλθει ο εισβολέας από το σύστημα του λογαριασμού σας και να μην μπορεί να ανακτήσει το password σας.

3. Αξιολογήστε τις προσβάσεις που έχουν άλλες εφαρμογές στον λογαριασμό σας
Ορισμένες εφαρμογές που διατηρούμε στην κινητή μας συσκευή πολλές φορές ζητούν πρόσβαση σε κάποιον λογαριασμό κοινωνικών δικτύων. Στην περίπτωση, λοιπόν, που κάποιο από τα apps αυτά εκτεθεί, ως φυσικό επακόλουθο είναι και η κατάληψη του social media προφίλ μας. Για τον λόγο αυτό συστήνεται από τον χρήστη να καταργήσει όλες τις προσβάσεις από ύποπτες εφαρμογές και να είναι εξαιρετικά προσεκτικός για τις μελλοντικές άδειες χρήσης πληροφοριών που παραχωρεί.

4. Χρήση λογισμικού διαδικτυακής προστασίας
Τα πακέτα βραβευμένης τεχνολογίας προστασίας Bitdefender έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τους εισβολείς κατά τη διαδικτυακή σας κίνηση, να σαρώνουν διαρκώς για ευπάθειες των συσκευών σας αλλά και να σας προστατεύουν από online απάτες (π.χ phishing) που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάληψη των social media λογαριασμών σας. Δείτε εδώ όλα τα πακέτα online ασφάλειας και προστατέψτε αποτελεσματικά κάθε συσκευή σας.

5. Δήλωση κατάληψης του λογαριασμού σας
Κάθε πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων σας παρέχει ορισμένα βήματα και διαδικασίες προκειμένου να δηλώσετε την παράνομη πρόσβαση στο προφίλ σας και να παρθούν οι κατάλληλες ενέργειες και μέτρα από τον αντίστοιχο πάροχο. Ακολουθήστε τα ενδεδειγμένα βήματα και αναμένετε για οποιαδήποτε ενημέρωση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...