Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
6 Φεβρουαρίου 2019 11:47

8 tips για να βελτιώσετε σήμερα την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο

54fe05dde803cc20cf83403d9325d68b XL 7b8a05ca

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο η Bitdefender έχει συγκεντρώσει και σας προτείνει να ακολουθήσετε τις παρακάτω βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου σε άμεσο χρόνο ναΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο η Bitdefender έχει συγκεντρώσει και σας προτείνει να ακολουθήσετε τις παρακάτω βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου σε άμεσο χρόνο να βελτιώσετε το επίπεδο διαδικτυακής ασφαλείας των συσκευών σας.

1. Διαχειριστής Κωδικών

Όπως γνωρίζουμε, ο «χρυσός» κανόνας για την προστασία μας στον κυβερνοχώρο είναι η θέσπιση ισχυρών κωδικών σε κάθε λογαριασμό που διατηρούμε. Παρόλα αυτά, όλοι αυτοί οι εκτεταμένοι και διαφορετικοί κωδικοί είναι πολύ πιθανόν να μπερδευτούν από εμάς ή ακόμα και να ξεχάσουμε ποιος αντιστοιχεί που. Για τον λόγο αυτό, η Bitdefender με τη λειτουργία διαχείρισης κωδικών παρέχει ένα ψηφιακό «θησαυροφυλάκιο» όπου ο χρήστης μπορεί να εναποθέσει όλους τους κωδικούς του με ασφάλεια και στο οποίο μόνο εκείνος έχει πρόσβαση.

2. Ενημέρωση Λογαριασμών

Αφιερώστε τον χρόνο να ενημερώνετε τακτικά τα στοιχεία του προφίλ στους λογαριασμούς που χρησιμοποιείτε συχνότερα. Για παράδειγμα, τηλέφωνο και email. Πράττοντας αυτό, σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό εισόδου, η ανάκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό σας θα είναι πολύ πιο απλή διαδικασία.

3. Διπλή Επιβεβαίωση Χρήστη (Two-Factor Authentication)

Σε όσους λογαριασμούς παρέχεται η δυνατότητα διπλής επιβεβαίωσης, σας συστήνουμε να την προτιμήσετε. Τέτοιου είδος επιβεβαίωση παρέχει σιγουριά ότι μόνο ο αρμόδιος χρήστης έχει πρόσβαση στον εν λόγω λογαριασμό ή εφαρμογή και μπορεί να περιλαμβάνει την αποστολή μηνύματος στο κινητό, την χρήση δακτυλικού αποτυπώματος και άλλες πολλές τεχνικές.

4. Όροι Ιδιωτικότητας

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι πάροχοι των κοινωνικών δικτύων ενημερώνουν τους όρους ιδιωτικότητας και κοινοποίησης περιεχομένου. Όσο βαρετή και εάν φαίνεται η ανάγνωση ενός «κατεβατού» από νομικές πληροφορίες, είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί, προκειμένου να γνωρίζετε τι ακριβώς επιτρέπετε εσείς να κάνουν οι social media πλατφόρμες με τα δικά σας δεδομένα.

5. Backup

Ένα από τα πιο σίγουρα βήματα για την ασφάλειά σας είναι η χρήση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου για την αποθήκευση όλων των σημαντικών για εσάς και ευαίσθητων δεδομένων. Με την κίνηση αυτή είστε σίγουροι ότι σε περίπτωση όπου η ηλεκτρονική συσκευή σας προσβληθεί από ιό, τα αρχεία σας θα παραμένουν σε ένα ασφαλές μέρος.

6. Ενημέρωση Λειτουργικού Συστήματος

Κρίσιμη ενέργεια στην αναβάθμιση της προστασίας των συσκευών σας αποτελεί ο έλεγχος για πιθανές ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούν. Κάθε νέα έκδοση μπορεί να περιέχει plugins και αλλαγές που πιθανώς θα ισχυροποιήσουν την εμπειρία χρήσης σας και την ασφάλεια της συσκευής σας.

7. Προειδοποιήσεις Ασφαλείας

Το πιο προφανές, παρόλα αυτά συχνό λάθος των χρηστών, είναι η παράβλεψη των προειδοποιήσεων ασφαλείας του browser. Κάθε σύγχρονος browser θα ενημερώσει το χρήστη με το κατάλληλο αποτρεπτικό μήνυμα μόλις αποπειραθεί να επισκεφτεί έναν επικίνδυνο ιστότοπο. Οι χρήστες συστήνεται να μην αγνοούν τις ειδοποιήσεις και να εγκαταλείπουν την ιστοσελίδα.

8. Λογισμικό Προστασίας Συσκευών

Το κυριότερο βήμα προκειμένου να περιηγείστε με ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και να μην νοιώθετε εκτεθειμένοι είναι η επιλογή ενός λογισμικού διαδικτυακής προστασίας. Η Bitdefender διαθέτει βραβευμένη τεχνολογία και σύγχρονο λογισμικό ενώ διαρκώς ενημερώνεται και αναβαθμίζεται προκειμένου να σας παρέχει κορυφαίο επίπεδο διαδικτυακής προστασίας. Με υπηρεσίες όπως Γονικός Σύμβουλος, Safe Pay, Ασφαλής Περιήγηση και πολλές άλλες μπορείτε να επιλέξετε το πακέτο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Βρείτε εδώ όλα τα πακέτα και δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια τη δική σας αλλά και των αγαπημένων σας προσώπων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...