Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019 | 11:22

Αυτό είναι το πρώτο αυτόνομο οπλισμένο drone

Πρόκειται για ένα βαρύ drone πληγμάτων το οποίο ονομάζεται κυνηγός και μπήκε στο στάδιο της ανάπτυξης για πρώτη φορά το 2011. Το drone σύμφωνα με το Popular Mechanics, είναι σχεδιασμένο να πλήττει στόχους στο έδαφος

Πρόκειται για ένα βαρύ drone πληγμάτων το οποίο ονομάζεται κυνηγός και μπήκε στο στάδιο της ανάπτυξης για πρώτη φορά το 2011. Το drone σύμφωνα με το Popular Mechanics, είναι σχεδιασμένο να πλήττει στόχους στο έδαφος, υποστηρίζοντας επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι εικόνες που πρωτοκυκλοφόρησαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα αεροσκάφος σχεδιασμού ιπτάμενης πτέρυγας και στον σχεδιασμό του διακρίνεται η επιδίωξη stealth χαρακτηριστικών.

Επίσημα, η ονομασία του είναι «Μη Επανδρωμένο Σύστημα Αναγνώρισης-Πληγμάτων» κι έχει σχεδιαστεί ως ένα πολεμικό αεροσκάφος 20 τόνων, με άνοιγμα φτερών 20 μέτρων.

Φέρεται να έχει μέγιστη ταχύτητα 1.000 χλμ/ώρα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές πως θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, δηλαδή να απογειώνεται, να ολοκληρώνει την αποστολή του και να προσγειώνεται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Ακόμη, θεωρείται πως αξιοποιείται για τους σκοπούς της ανάπτυξης ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά ρωσικά μαχητικά.

Το drone που δεν έχει πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση, είναι αεριωθούμενο και προς το παρόν προορίζεται να χρησιμοποιείται ως «έξυπνος συνοδός» τού επόμενης γενιάς ρωσικού μαχητικού Su-57, με τον πιλότο του επανδρωμένου αεροπλάνου να υποδεικνύει στόχους στο drone κι αυτό να τους πλήττει αυτόματα, αφού λάβει σχετική άδεια για χρήση όπλων.

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 87

Τεύχος 87

23-01-2019

Security Report, τεύχος 87

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Στο τεύχος Φεβρουαρίου  το κεντρικό θέμα είναι τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε βιομηχανικές και μη εγκαταστάσεις. Στο εν λόγω άρθρο θα ενημερωθείτε για τους τρόπους με τους οποίους ένα σύστημα επιτήρησης μπορεί να βοηθήσει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών εγκαταστάσεων. Επίσης θα δείτε τον εξοπλισμό που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση, καθώς κάθε εγκατάσταση διαφέρει και έχει διαφορετικές απαιτήσεις.  Η σειρά καμερών της Hikvision «DarkFighter», συνδυάζει πληθώρα προηγμένων τεχνο...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.