Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
20 Φεβρουαρίου 2019 12:11

8 cybersecurity tips για όσους κάνουν συχνά επαγγελματικά ταξίδια

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F15a7d825cc80c57e4a65bf918abad863 XL

Τα ταξίδια αποτελούν συχνή δραστηριότητα για μεγάλη πλειονότητα ανθρώπων. Είτε είστε τακτικός ταξιδιώτης, είτε επιχειρηματίας που οι απαιτήσεις της δουλειάς σας ωθούν στη συχνή μετακίνηση με αεροπλάνο, οι ψηφιακές ανάγκες είναιΤα ταξίδια αποτελούν συχνή δραστηριότητα για μεγάλη πλειονότητα ανθρώπων. Είτε είστε τακτικός ταξιδιώτης, είτε επιχειρηματίας που οι απαιτήσεις της δουλειάς σας ωθούν στη συχνή μετακίνηση με αεροπλάνο, οι ψηφιακές ανάγκες είναι παρόμοιες. Κάθε διαδικτυακός χρήστης που πραγματοποιεί κάποιο ταξίδι είναι πιθανό να συναντήσει:

-Καθυστερήσεις στην πτήση

-Διαμονή στο αεροδρόμιο

-Εναλλαγή πτήσεων με μεγάλη διαφορά ώρας

Οι συγκεκριμένοι παράγοντες θα τον οδηγήσουν στην αναζήτηση σημείου πρόσβασης στο διαδίκτυο και στην πλοήγηση σε αυτό. Οι κίνδυνοι που όμως μπορεί να συναντήσουν κατά την εισαγωγή τους στον κυβερνοχώρο είναι πολυάριθμοι και οι ταξιδιώτες συστήνεται να είναι προσεκτικοί στη διάδρασή τους με το διαδίκτυο όσο βρίσκονται στη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Η Bitdefender σας προτείνει τα ακόλουθα tips προκειμένου να πλοηγήστε με ασφάλεια όπου και να βρίσκεστε:

1. Κλείδωμα Συσκευών
Όλες οι συσκευές διαθέτουν στις ρυθμίσεις τους τη δυνατότητα θέσπισης κάποιων πρακτικών ασφαλείας, τοποθετώντας κωδικό πρόσβασης, δακτυλικό αποτύπωμα κτλ. Κατά τη διάρκεια ταξιδιών συστήνεται στους ταξιδιώτες να αλλάζουν τα στοιχεία εισόδου που χρησιμοποιούν συνήθως προκειμένου να είναι σίγουροι για την προστασία τους σε περίπτωση απώλειας.

2. Δημόσιο Wi-Fi
To δημόσιο Wi-Fi μπορεί να είναι ελκυστικό για τους business travelers και ταξιδιώτες αναψυχής, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι κυβερνο ασφάλειας που μπορεί να επιφέρει μία σύνδεση και πλοήγηση σε ένα δημόσιο και άγνωστο πάροχο διαδικτύου.

3. Αυτόματη Σύνδεση
Οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν τη λειτουργία αυτόματης σύνδεσης σε Wi-Fi hotspots καθώς περνάς από αυτά. Κατά τη διάρκεια ταξιδιού θα ήταν συνετό να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη ρύθμιση καθώς μπορεί να εκτεθεί άθελά σας η συσκευή σας σε πολυάριθμους διαδικτυακούς κινδύνους.

4. Αναβάθμιση Λειτουργικού Συστήματος
Ο κάθε χρήστης οφείλει να διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που διαθέτει η συσκευή του, προκειμένου να ανανεώνεται και να βελτιώνεται το επίπεδο προστασίας της.

5. Αποφυγή διαμοιρασμού τοποθεσίας
Η υπερβολική δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα, διαμοιράζοντας την τοποθεσία σας και το γεγονός ότι απουσιάζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα από την κατοικία σας, μπορεί να θέσει την οικία σας σε κίνδυνο.

6. Ανανέωση Κωδικών Πρόσβασης
Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε, είναι συνετό να αλλάξετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε τακτικά. Επιλέξτε να θέσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, απόρθητους για τους διαδικτυακούς εγκληματίες και μετά το πέρας της μετακίνησής σας μπορείτε να επαναφέρετε τους παλιούς.

7. Λογισμικό Προστασίας
Εξοπλίστε όλες τις συσκευές σας με λογισμικό ασφαλείας και προστατευθείτε επιτυχώς από οποιαδήποτε ανεπιθύμητη απόπειρα εισβολής. Η Bitdefender διαθέτει βραβευμένο λογισμικό που σας εγγυάται πολύπλευρη και ολοκληρωμένη προστασία από κάθε σύγχρονο διαδικτυακό κίνδυνο. Δείτε εδώ όλα τα βραβευμένα πακέτα και επιλέξτε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

8. VPN
Η λειτουργία VPN της Bitdefender αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάθε ταξιδιώτη και συχνό ταξιδευτή. Επιτρέπει στο χρήστη να πλοηγείται ήσυχος στο διαδίκτυο, κρυπτογραφώντας την κάθε ενέργειά του και προσδίδοντας μοναδική και απόλυτη αίσθηση προστασίας όπου και να βρίσκεται.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...