gi diagonismo
Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 | 11:43

Οι ευπάθειες σε 4G και 5G επιτρέπουν την κατασκοπεία της τοποθεσίας υποστηρίζουν ερευνητές

Μια ομάδα ερευνητών ασφάλειας αποκάλυψε ό,τι τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα ευρήματα αναφορικά με τις ευπάθειες στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους κυβερνοεγκληματίες να..


Μια ομάδα ερευνητών ασφάλειας αποκάλυψε ό,τι τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα ευρήματα αναφορικά με τις ευπάθειες στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους κυβερνοεγκληματίες να παρακολουθήσουν τις κλήσεις ή να εντοπίσουν την τοποθεσία του ιδιοκτήτη του τηλεφώνου.

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ερευνητές ασφάλειας είναι πως τα συγκεκριμένα προβλήματα δεν εντοπίζονται μόνο στο ευρέως χρησιμοποιούμενο 4G, αλλά και στην επόμενη γενιά που είναι το 5G.

Στην έκθεση τους, οι ερευνητές σκιαγραφούν μια επίθεση που ονομάζεται Torpedo, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθοριστεί αν μια συσκευή βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Η επίθεση εκμεταλλεύεται ένα ζήτημα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι συσκευές στέλνουν πληροφορίες «τηλεειδοποίησης», δηλαδή μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή μηνυμάτων sms.

Κάνοντας πολλές κλήσεις συνεχώς, ο επιτιθέμενος μπορεί να επωφεληθεί από τις πληροφορίες τηλεειδοποίησης που παράγει μια συσκευή για να καθορίσει σε ποια γεωγραφική τοποθεσία βρίσκεται.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ό,τι η συγκεκριμένη ευπάθεια θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή δόλιας ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης σε μια συσκευή ή και το αντίστροφο, όπου εκεί πλέον βάζει σε μπελάδες τον κάτοχο του τηλεφώνου για κατάχρηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που συνήθως αυτό το αδίκημα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, οι επιτιθέμενοι μπορούν να προβούν σε ακόμα πιο δυναμικές επιθέσεις ούτως ώστε να εξαπλώσουν την εκστρατεία τους σε ακόμη περισσότερα θύματα, και όχι απλά για να προσδιορίσουν την διεθνή ταυτότητα ενός συνδρομητή κινητής συσκευής.

Εν τούτοις, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, ενώ έχουν επιβεβαιώσει ό,τι η επίθεση Torpedo είναι δυνατή σε όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στις περισσότερες χώρες του δυτικού πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξήγησαν πως έχουν ενημερώσει την GSMA, ένας οργανισμός που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των φορέων εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο, και υπολογίζεται στην παρούσα φάση ό,τι είναι πάνω από 350 εταιρείες να λάβουν τα μέτρα τους ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πηγή: texnologia.net

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 92

Τεύχος 92

19-06-2019

Security Report, Τεύχος 92

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Ασφάλεια στο σπίτι. Ο κ. Μπλιάμτης Ευθύμιος, εκπαιδευτής ενήλικων και ειδικός σε θέματα ασφαλείας περιγράφει αναλυτικά την συμπεριφορά των δραστών, τον τρόπο ενέργειας τους και πως λειτουργούν σε  διαρρήξεις και ληστείες. Διαβάστε το εν λόγω άρθρο ώστε να ενημερωθείτε για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λάβετε σε τέτοιες περιπτώσεις. 1st Macedonian Starlight Show. H Ομάδα της KEEPER Group μαζί με την Dahua Greece ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και παρουσίασ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.